Autor tema: Ukidanje Vuka Vrhovca  (Posjeta: 5131 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline krcko

• Administrator
Ukidanje Vuka Vrhovca
« : Utorak, 18.05.2010 u 15:36:24 »
Povodom odluke Ministarstva o pripajanju "Vuka Vrhovca" KB Merkuru Savez je sazvao presicu sutra (sri 19.5.) u 10 sati u Ilici 48 (klik). U obavijesti se spominje "analiza nastale situacije" kojoj se moze pristupiti preko ZDD-ovog weba: http://www.zadi.hr/PRESS-15.5..pdf
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline krcko

• Administrator
Odg: Ukidanje Vuka Vrhovca
« Odgovori #1 : Srijeda, 19.05.2010 u 00:44:26 »
Vladina odluka moze se procitati ovdje.

Offline Maja

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Srijeda, 19.05.2010 u 07:29:06 »
Što to znači za nas pacijente? I dalje idemo u prostore VV-a? I dalje nam ostaju isti liječnici? Vrijede li već upisane narudžbe za preglede? Užas!
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #3 : Petak, 21.05.2010 u 10:10:46 »
Navodno se planira ukidanje hitne ambulante. Za ostalo ne znam kako ce izgledati, tesko da moze biti dobro.

Mislim da se u prostoru ZDD moze potpisati peticija protiv Vladine odluke o spajanju, ako netko zna detalje, neka napise.

Zanimljivo je da Sveucilisna klinika V. Vrhovac posluje S DOBITKOM, za razliku od Klinicke bolnice Merkur koja je proslu godinu zavrsila s 30 miliona kuna u minusu.

Zasto, o zasto, je Milinovic ministar?! Toliko stete je dosad vec napravio, trebamo ga zaustaviti!

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #4 : Petak, 21.05.2010 u 12:01:53 »
Postovani forumasi...
Kako sam vec pisao na ovom podforumu o problemima u novoj reformi zdravstva, sada je doslo vrijeme za potrebne akcije!

Naime, prema odluci Vlade RH, od 1.7.2010 trebalo bi se ugasiti postojanje Sveučilišne klinike za dijabetes "Vuk Vrhovac" i pripojiti se KB Merkuru.

HSDU u suradnji sa svim udrugama iz RH poceli su prikupljati potpise na peticiju za poništenje odluke.

Samo neke smjernice problema oko ove odluke mozete procitati ovdje.

Detalji oko akcija koje ce se provoditi mozete saznati na www.zadi.hr i na www.diabetes.hr

Za sada je u lokalnim udrugama pocelo potpisivanje PETICIJE, pa vas molimo da odvojite koji trenutak i potpisete peticiju koja ce biti odnesena u Vladu, kako bi ih se potaknulo na promjenu odluke, jer ovakva odluka uvelike SMANJUJE SKRB o dijabetičarima ne samo u HR , nego i šire, pošte se u HR lječe i strani državljani.

Trenutkom pripajanja klineki, u Merkur PRESTAJE referentnost tog centra za dijabetes, prestaje status suradne ustanove svijetske zdrastvene organizacije, itd

APELIRAMO na pomoč u svim segmentima Društva, alarmirajte kolege, susjede, bake, djedove, majke, očeve, braču i sestre.

U RH trenutno ima preko 300000 dijabetičara, što je skoro 10% populacije. Ovakvom ishitrenom odlukom srozavase skrb o dijabetičarima, srozava se prevencija liječnika u spriječavanju komplikacija šećerne bolesti.

Ukoliko neki od dijabetičara dodje do amputacije ekstremiteta, to je trošak koji državu (HZZO), i društvo košta puno više nego što će Milinović uštedjeti spajanjem.

Pridružite nam se i na Facebooku

Iskreno hvala svima na pomoći!

« Zadnja izmjena: Petak, 21.05.2010 u 13:55:06 Tony »
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #5 : Petak, 21.05.2010 u 13:18:02 »
meni sad dođe da izvršim atentat na ovog kretena al stvarno  :mama:
užasno sam se sad uzrujala

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #6 : Petak, 21.05.2010 u 13:19:48 »
Tony ne valja link na facebook..I kada se može doći u udrugu potpisati peticiju?

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #7 : Petak, 21.05.2010 u 13:45:28 »
Evo opet link na FB, za one koji imaju profil na toj mrezi:

Facebook

Offline Tony

• Administrator
« Odgovori #8 : Petak, 21.05.2010 u 13:47:14 »
"Prema gruboj računici medijski najeksponiranije mjere uštede, koju je upravo Milinović u javnim istupima istaknuo u prvi plan, a odnosi se na stvaranje samo šest bolničkih uprava umjesto postojećih 16 u Zagrebu, uštedjet će se samo oko 850.000 kuna godišnje, dok je npr. štetan ugovor za nabavu cjepiva protiv svinjske gripe, za koji je odgovoran direktno Milinović, zdravstveni sustav koštao 15 milijuna kuna. Dakle, "glavna" mjera štednje na ravnateljima i upravnim vijećima bolnica donijet će za 18 godina svotu koju je Milinović izgubio u jednom danu, upozorava naš sugovornik."

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Hrvatska/Milinoviceva-racunica-Reforma-stedi-850.000-cjepivo-pojelo-15-milijuna-kuna

Offline Tony

• Administrator
« Odgovori #9 : Petak, 21.05.2010 u 13:53:56 »
Udruga je vise manje stalno otvorena!

Inace:
Prostorije društva su otvorene:

Utorak, srijeda i petak od 11 do 13 sati
.
Ponedeljak i četvrtak od 15 do 19 sati

Offline Tony

• Administrator
« Odgovori #10 : Petak, 21.05.2010 u 13:57:18 »
"Tijekom cijele prezentacije mjera ministar nije ni spomenuo pojmove kao što su indikatori kvalitete zdravstvene zaštite, zadovoljstvo pacijenata zdravstvenim uslugama, empatija, humanost, solidarnost, profesionalni identitet zdravstvenih radnika, samopoštovanje, radna motivacija, radno–vremenski normativ i slično, iz čega je razvidno da je ministrov koncept tehno birokratski, vulgarno ekonomistički, utilitaristički i anti humanistički“, kritičan je naš sugovornik, koji upozorava da je sam Milinović najavio da će prije donošenja mjera zatražiti mišljenje stručnih društava, ali kako ga ono ne obvezuje, te da će postupiti kako je već prije odlučio

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #11 : Petak, 21.05.2010 u 14:26:39 »

Inace:
Prostorije društva su otvorene:

Utorak, srijeda i petak od 11 do 13 sati
.
Ponedeljak i četvrtak od 15 do 19 sati

Prostorije Zagrebackog dijabetickog drustva nalaze se na adresi Ilica 48/I. kat.
« Zadnja izmjena: Petak, 21.05.2010 u 15:15:19 Tony »

Offline Maja

• Ja znam...
« Odgovori #12 : Petak, 21.05.2010 u 16:12:11 »
Pridružila sam se na Face-u a u utorak dolazim u ZDD potpisati peticiju.
« Zadnja izmjena: Petak, 21.05.2010 u 17:13:35 Maja »
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #13 : Petak, 21.05.2010 u 16:34:23 »

Jesam li dobro shvatio da se peticija moze potpisati i na ovoj adresi:

Dugi dol 4a, IV kat, soba 607 (Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac)

To bi mi bilo zgodnije nego dolaziti u ZDD.

Offline Tony

• Administrator
« Odgovori #14 : Petak, 21.05.2010 u 21:22:57 »
Nazalost ured u Dugom dolu ne radi, medutim mislim da ce biti i tamo od drugog tjedna. Javiti cu od kada.
ZA sada samo ZDD u Zagrebu!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Petak, 21.05.2010 u 21:22:57 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.