Autor tema: davanje inzulina u javnosti?  (Posjeta: 2828 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: davanje inzulina u javnosti?
« Odgovori #15 : Utorak, 04.05.2010 u 01:14:08 »
Ali na takvim mjestima, u prolazu, na ulici i slično lako se piknuti na brzinu, ljudi tj. prolaznici to uglavnom niti ne registriraju. U restoranu ili u manjoj grupi ljudi lakše se skuži. Još ako ritmički zatalasate špekom i usput četkicom za zube izmasirate najbližu ćelavu glavu, svi će vas primijetiti

Offline Dada

• Ja znam...
« Odgovori #16 : Četvrtak, 13.05.2010 u 19:14:06 »
ovo bih mogla nazvati nikad ne reci nikad (bosti se u javnosti:-)
dakle, večeras idem na neki koncert na kojem ću biti prisiljena to izvesti pred publikom
kako li će izgledati, ne znam... ne umišljam da će fokus baš biti na meni ;D (mislim, nisam ja subjekt koncerta) više me muči gužva, nedostatak komocije, nemam pojma, ali eto, došla maca na vratanca:-)

ana12345

• Gost
« Odgovori #17 : Četvrtak, 13.05.2010 u 21:36:33 »

dobru zabavu na koncertu i javi nam kako je prosao prvi ubod u javnosti:-)

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #18 : Četvrtak, 13.05.2010 u 22:11:10 »
Ma hajde, samo se opusti, ionako neće nitko ni primijetiti.

Uostalom, što je pikanje u javnosti u odnosu npr. na dojenje u javnosti. (Svaki forum koji drži do sebe s vremena na vrijeme mora imati raspravu o dojenju vani.)

Offline Dada

• Ja znam...
« Odgovori #19 : Petak, 14.05.2010 u 16:37:22 »
eto, prošlo je, s tim da mi nije ranije pao na pamet taj koncertni mrak (u doslovnom smislu) tako da poslije nisam bila sigurna jesam li ugledala ili ne pravi broj jedinica i jesam li uopće stisnula pen do kraja:-) još jedno dramatično osvjetljenje usred podignute majice, ma taman fino:-)

što se tiče dojenja u javnosti, ja sam to tu i tamo znala uraditi jer mi je moje dijete bilo važnije od ostatka svijeta, ali dijete i majka se uzajamno pokrivaju u jedinstvenoj cjelini (da budemo malo poetični:-) pa se ta dva čina (dojenje djeteta i davanje inzulina) ne bih nikada sjetila usporediti  :)

Offline IvanaL

• Diabetički učenik
« Odgovori #20 : Srijeda, 19.05.2010 u 11:54:11 »
na poslu: dajem inzulin u uredu jer sam sama
u restaču: ako su oko mene ljudi koji znaju za moj šečerko samo malo podignem majicu i piknem se a ako ima puno onih kaj kao nis ne vide a gledaju onda odem u wc i piknem se i gotovo
u društvu:ili odem do wc-a ili se neprimjetno piknem opet u trbuh
doma: skrivam se od sina jer ne želim da me vidi jer me je par puta vidio pa mi nije dao da se piknem i vikao da mamu buba....
kako god gledaš nekima se gadi pomisao na pikanje a nekima ne a kako nebi bila "osuđivana" neznam iz kojih razloga od okoline maknem se i piknem se u miru...

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #21 : Srijeda, 19.05.2010 u 13:34:12 »
Ja se pikam svuda. Nisam ni pomislila da bi se trebala skrivati  :misli: Pa to traje sekundu! I skoro nikad nitko ni ne skuži

Offline gabriel

• Diabetički učenik
  • Spol: Muški
« Odgovori #22 : Ponedjeljak, 12.07.2010 u 12:48:58 »
mi našem sinu dajemo inzulin gdje se nađemo jer mislim da je to bolje za njegovo suočavanje sa inzulinom u njegovom životu.Zašto da ga sad skrivam pa da on poslije ima traume ili da se srami što je maleni šećerko.A mislim da je i bolje da je što više ljudi upoznati s tim radi bolje intervencije u slučaju nedaj Bože kakve kritične situacije.Pozdrav!!!! :W

Berac

• Gost
« Odgovori #23 : Srijeda, 14.07.2010 u 12:51:53 »
Nema skrivanja,jednostavno dignem rukav i piknem se,niko me ne gleda cudno,ni nist,a do wc-a mi se neda ic.
Jedini mi je problem to sto inzulin malo smrdi. :D

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #24 : Nedjelja, 28.11.2010 u 14:20:25 »
Ja se obično negdje maknem i to obavim jer mi nije tako jednostavno piknuti se. U noge mi je koma jer sam dosta mršava ,pa mi se sve žilice vide i moram dobro paziti da ih ne pogodim , što mi često ne uspije, u ruke me jako boli, a u trbuh me boli manje samo s donje strane pupka, a ne mogu se stalno tamo pikati.
Tako da prije svakog pikanja imam pripreme i pokušaje.O bože moj, pa kako tako cijeli život??? :ne zna:

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #25 : Nedjelja, 28.11.2010 u 17:09:58 »
Ma naviknut ces se. Kad inzulin proradi malo ces se potkoziti pa ce i pikanje biti lakse. Vjeruj, nakon nekog vremena samo pikanje ne predstavlja nikakav problem. Veca stvar je da stalno moramo misliti o seceru i ne mozemo uzeti odmor.
« Zadnja izmjena: Nedjelja, 28.11.2010 u 17:23:09 krcko »
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #26 : Ponedjeljak, 29.11.2010 u 23:10:39 »
Ma svjesna sam da je to tako, ali znaš i sam kako je na početku i one banalne stvari su nam koma jer ustvari nisam svjesna šta me sve još čeka.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #26 : Ponedjeljak, 29.11.2010 u 23:10:39 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.