Autor tema: Vrijeme davanja inzulina  (Posjeta: 2188 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: Vrijeme davanja inzulina
« Odgovori #15 : Srijeda, 26.10.2011 u 16:03:14 »
To s dozama može biti jako individualno. Ovisi o tome koliko je dijete staro, koliko ima kila, koliko je uhranjeno tj. kako mu je složen dnevni jelovnik itd. Plus, stvarno ovisi od organizma do organizma, netko ima nešto svoga inzulina, netko uopće nema, s time da se to mijenja s vremenom kod pojedine osobe.

Puno je važnije kakva je regulacija dijabetesa tj. kako se kreću šećeri kroz dan i noć, uz uvjet da dijete normalno napreduje.

Offline ivan

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Odg: Re: Vrijeme davanja inzulina
« Odgovori #16 : Srijeda, 26.10.2011 u 19:51:47 »
Diabetolog mi je izračinao Fio (faktor inzulinske osjetljivosti-koliko mi jedna jedinica ruši gukhkod korekcije) i uio (koliko mi inzulina treba za gram UH) i prema tome mi doziraju količinu.Fio mi je 12 mmol/l/jed, a uio 30gUH/jed.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Re: Vrijeme davanja inzulina
« Odgovori #16 : Srijeda, 26.10.2011 u 19:51:47 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.