Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
vi ste tako upućeni na ovome forumu, tako da ćete nam oprostiti ovakva "početnička" pitanja (bez obzira na staž)jednostavno mi se u jednom trenutku sve to učinilo puno kompliciranije nego što smo svjesni, ali očito samo možda nama koji imamo nekih problema s regulacijom
Razlog leži u činjenici da (KOD MENE) i Humalog pokriva dio bazala. Drugim riječima, kada cijeli dan ne bih ništa jela, moje trenutne doze Levemira ne bi u potpunosti pokrile bazalne potrebe.
Proizvodjac tvrdi da djeluje ovako (glargine je Lantus).
Mnogi korisnici kazu suprotno, da Lantus djeluje dulje i "ravnije" od Levemira. Imam iskustva samo s Levemirom i rekao bih da nakon 12 sati djelovanje mozes zanemariti. Proradi 2-3 sata nakon uzimanja, a peak mu je negdje po sredini (nakon 6 sati ili malo prije). Ovo su ti sasvim pjesnicke procjene temeljene na "gut feelingu". Nemam nikakvih konkretnih podataka kojim bih potkrijepio tvrdnje.
Slicno je sa hanimunom, uglavnom nema egzaktnih pokazatelja (osim ako si je netko jako cesto mjerio C-peptide nakon dijagnoze). To ti je vise kao stilska figura kad dijabeticari zabriju na insajderske spike
...Ovo su ti sasvim pjesnicke procjene temeljene na "gut feelingu". Nemam nikakvih konkretnih podataka kojim bih potkrijepio tvrdnje......ja imam ultrakratko iskustvo s oba, i više volim levemir , od lantusa sam imala neke neugodne osjete i glavobolje. a na ovo kraće djelovanje levemira su me unaprijed pripremili, ali na moje čuđenje, ja ga ne uočavam. možda sat nakon što ga uzmem (dakle, dok ne "proradi" novouzeta doza). moram još malo analizirati, al čini mi se - štanga. ...
Dali ima tko iskustva sa davanjem inzulina inzulatada i actrapida,kod male dijece i injektor junior
Citat: andreja - Ponedjeljak, 24.10.2011 u 18:55:44Dali ima tko iskustva sa davanjem inzulina inzulatada i actrapida,kod male dijece i injektor juniorPozdrav.Kad su mi otkrili dijabetes (imao sam 7 mjeseci), davali su mi inzulin junior penom, ali ne dugo, zbog one kapljice koja ostane na vrhu kad se pen izvuče. Na količinu od pola jedinice ta kap mi je igrala veliku ulogu, pa smo relativno brzo prešli na klasične šprice inzulinke. Inzulin se iz ampule navlači u špricu (prvo Actrapid, pa onda Inzulatard), točnije je doziranje i smanjuje se broj uboda. Mjesto uboda je bilo guza, natkoljenica ili nadlaktica, rijeđe trbuh.