Autor tema: nekontrolirano divljanje šećera  (Posjeta: 1021 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline wili

• Diabetes junior
  • Spol: Muški
nekontrolirano divljanje šećera
« : Nedjelja, 11.04.2010 u 18:56:41 »
Dali netko zna ili mu se dešavalo šećer mi naprosto divlja,uz terapiju od jedne tablete amarila ujutro (2mg) šećer mi zna na tašće ujutro biti do 9 u 12h dođe na 11-12 da bi u popodnevnim satima pao na 3,5 -4 i to već neki mijesec dana kako su ove svakakve promijene.   :bye:

Offline Vedran

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Odg: nekontrolirano divljanje šećera
« Odgovori #1 : Nedjelja, 11.04.2010 u 20:41:46 »
Nisam na tabletama, no iz tvog opisa čini mi se da imate pauzu za gablec između 10,30 i 11,00 sati.

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 12.04.2010 u 11:27:17 »
Hej wili,
Ako je Vedran u pravu, tj. ako je to vezano za gablec, onda se dogodi to da ti secer prvo skoci nakon sto jedes, a onda kad pankreas proradi (jer pijes amaril), secer ti spadne previse.

Svakako razgovaraj sa svojim doktorom, on ce najbolje znati sto poduzeti. Meni se cini (ali uzmi ovo s rezervom) da bi mozda moglo pomoci ako gablec prepolovis, pa prvi dio pojedes kao i obicno, a drugi za par sati odnosno onda kada ti obicno padne.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 12.04.2010 u 11:27:17 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.