Autor tema: broj obroka  (Posjeta: 1099 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline fink_notle

• Diabetes junior
broj obroka
« : Srijeda, 31.03.2010 u 21:25:17 »
Pozdrav, pitanje za one DM1 - kakvo iskustvo imate s brojem obroka tokom dana? Mene su prvo naucili na tri glavna i dva medjuobroka i tada mi je secer bio OK, a tada mi je drugi lijecnik savjetovao tri obroka, bez medjuobroka. Ovo drugo rjesenje rezultiralo je nereguliranijim secerom jer se unosi vise hrane odjednom, a rezultiralo je i debljanjem.
Hvala.

Offline Vedran

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Odg: broj obroka
« Odgovori #1 : Srijeda, 31.03.2010 u 21:39:00 »
Iako sam tip 2, u tvom pitanju nalazi se i odgovor.
Kad si bio na 3+2 obroka i šećer ti je bio OK. Zašto to ići mijenjati? ??? Mijenja se kad nešto ne valja (a to imaš sada, sa 3 obroka). Vrati se na bolje. Čak dapaće, sa stajališta šećera bilo bi najbolje da jedemo kao inzulinska pumpa - svako malo (ali i malu količinu).
Usput, svima su nam savjetovali 3+2 obroka kod specijalista dijabetologa.
Ako ti je liječnik koji ti je savjetovao tri obroka usput, reci mu kako ti je sada i objasni mu kako je bilo ranije.
« Zadnja izmjena: Srijeda, 31.03.2010 u 21:41:52 Vedran »

Offline fink_notle

• Diabetes junior
« Odgovori #2 : Srijeda, 31.03.2010 u 21:47:55 »
Iako sam tip 2, u tvom pitanju nalazi se i odgovor.
Kad si bio na 3+2 obroka i šećer ti je bio OK. Zašto to ići mijenjati? ??? Mijenja se kad nešto ne valja (a to imaš sada, sa 3 obroka). Vrati se na bolje. Čak dapaće, sa stajališta šećera bilo bi najbolje da jedemo kao inzulinska pumpa - svako malo (ali i malu količinu).
Usput, svima su nam savjetovali 3+2 obroka kod specijalista dijabetologa.
Ako ti je liječnik koji ti je savjetovao tri obroka usput, reci mu kako ti je sada i objasni mu kako je bilo ranije.

eto mijenjalo se jer imam relativno frišku dijagnozu i pozorno slušam doktore. i mene je iznenadio suprotan savjet doktora iz iste medicinske ustanove, no to nije problem, ionako mi je draze jesti 5-6 puta dnevno :)

Offline mirela78

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
« Odgovori #3 : Četvrtak, 01.04.2010 u 21:46:26 »
I ja sam tip 2. Imam 3 glavna obroka, 2 medju obroka i nocni obrok tik prije spavanja. Odgovara mi to, seceri su mi ok. Ne mislim mijenjati. Cak sam i uvela vise voca (osim 2-3 vocke dnevno) jer mi je imunitet strasno opao i nema negativnih posljedica. Naravno, uz dogovor sa dijabetologinjom.

Svaki ogranizam je drugaciji i mislim da se trebamo drzati onoga sto nasem organizmu odgovara, a rezultira dobrim, reguliranim 
ili, u najgorem slucaju, prihvatljivim secerom.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #3 : Četvrtak, 01.04.2010 u 21:46:26 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.