Anketa

Koliko puta dnevno mjerite secer u krvi?

0-2
1 (6.3%)
2-4
2 (12.5%)
4-8
12 (75%)
8-12
1 (6.3%)
>12
0 (0%)

Ukupno glasova: 16

Glasanje završeno: Četvrtak, 31.03.2005 u 11:39:13

Autor tema: Koliko puta dnevno mjerite secer u krvi?  (Posjeta: 3070 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« : Četvrtak, 31.03.2005 u 10:40:49 »
Dakle?

Ja nekad 6-7, a nekad bome i 12-ak puta

HZZO pokriva 4 mjerenja, ostatak moram financirati sama. S druge strane, sto cesce mjerim, to su mi seceri bolji. Prema tome, ipak se isplati :)

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #1 : Četvrtak, 31.03.2005 u 11:34:03 »
I ja isto tako nekako. No naravno ima dana i s 2 mjerenja , a nazalosti i onih kada mi i 10 nije dosta! :?
Ne ne patim na mjerenje, jednostavno mi jako skacu ¹ećeri tada!  :(
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #2 : Četvrtak, 31.03.2005 u 19:29:54 »
Trenutno sam na oko 8 mjerenja dnevno. U trudnoći sam toliko puta mjerila secer na dan da mi se sad cini ko da sam po cijele dane sjedila uz aparatic (oko 12 puta) ali ne tjekom cijele trudnoce.Uglavnom na pocetku kad sam imala uzasan strah da se nesto ne dogodi.

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Re: Koliko puta dnevno mjerite secer u krvi?
« Odgovori #3 : Srijeda, 11.05.2005 u 13:55:19 »
Citat: "cathy"
Dakle?

Ja nekad 6-7, a nekad bome i 12-ak puta

HZZO pokriva 4 mjerenja, ostatak moram financirati sama. S druge strane, sto cesce mjerim, to su mi seceri bolji. Prema tome, ipak se isplati :)

Najcesce 3-4 puta. Naravno u pocetku 4~8 puta, a sada toliko samo kod izlazaka, provoda, vecih tjelesnih napora, proucavanja i eksperimentiranja nove hrane i pica ... :shik

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #4 : Srijeda, 11.05.2005 u 14:17:56 »
Moram priznati da ti se divim, da s tako malo mjerenja uspijevas imati HbA1c od 5.38

Na koliko si doza inzulina?

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #5 : Srijeda, 11.05.2005 u 14:55:56 »
Citat: "cathy"
Moram priznati da ti se divim, da s tako malo mjerenja uspijevas imati HbA1c od 5.38

Na koliko si doza inzulina?

spori 2x na dan
brzi 3x na dan (vikendom zna biti i 4x, ako je provod cijela noc, onda i 5x, promjenjive doze).
Vikendom zna biti i vise mjerenja (4~5...)
Tajna je u tome sto kroz tjedan dok radim imam ustaljene navike i obroke i nema mi smisla cesto mjeriti 1h (2h) poslije jela. Naravno u pocetku sam i vise proucavao i mjerio. Najveca je sreca sto rucak (gablec) imam u blizini jeftin i kvalitetan. Vikendom se trudim takodjer imati ustaljen (malo teze), ali opet nema sanse da ode preko 10, ma niti preko 9.
 :salute:

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #6 : Srijeda, 11.05.2005 u 15:05:32 »
pa bravo, blago tebi kad su ti seceri tako predvidljivi. meni to ovisi i o nekim internim stvarima, ne samo o ustaljenom ritmu. vecini dijabeticara (koji nisu na pumpi) preporucuje se da ne idu puno ispod 6% s glikoliziranim hemoglobinom, radi prevelikog rizika od hipoglikemija.  

u vrijeme kad sam ja dobila D, jos nisu postojali kucni aparatici  :smt044
a zivot je neusporedivo laksi s njima. no, tzv. honeymoon faza mi je trajala punih 14 mjeseci. HbA1c mi je bio oko 4  :smt023

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #7 : Četvrtak, 12.05.2005 u 08:25:00 »
Nastavak diskusije sam prebacio u novu temu Tipicno Netipicno jer smo se malo udaljili od rasprave o broju mjerenja!
 :komp
 :wave:
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #7 : Četvrtak, 12.05.2005 u 08:25:00 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.