Autor tema: zvijezdice s okusom narance  (Posjeta: 1112 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline mirela78

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
zvijezdice s okusom narance
« : Nedjelja, 27.12.2009 u 10:34:31 »
Evo jos jedan recept za kolacice. Uzela sam klasicni recept i prilagodila. Isprobala i seceri su mi sasvim ok. Kao da ih nisam jela.

20 dkg integralnog brasna
6 dkg mljevenih oraha
1 zlicica praska za pecivo
15 g kakao praha
7,5 dkg fruktoze (moze i vise za one koji vole sladje)
narancina korica
1 jaje
15 dkg margarina (ja sam stavila maslaca)

Priprema.
Umijesiti tijesto, tanko razvaljati, irezati zvijezdice (mogu i drugi oblici), peci na limu oblozenom masnim papirom 10 min na 200 stupnjeva.

P.S. Ako netko ne voli orahe, moze ih zamijeniti ljesnjacima ili bademima.

Offline suzana_kc

• Tek učim pisati...
  • **
Odg: zvijezdice s okusom narance
« Odgovori #1 : Srijeda, 22.12.2010 u 22:21:16 »
Upravo se peku, cijela kuća miriši po naranči...sutra degustacija...

Offline mirela78

• Ja znam...
« Odgovori #2 : Četvrtak, 23.12.2010 u 21:47:50 »
I kakve su? Ja sam danas pravila iste, ali sam ovaj put stavila koricu limuna. Isto su super ispale.

Offline suzana_kc

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #3 : Četvrtak, 23.12.2010 u 22:27:16 »
I kakve su? Ja sam danas pravila iste, ali sam ovaj put stavila koricu limuna. Isto su super ispale.

Ma super su, ali sam se uspjela zaustaviti na dvije uz kavicu...prvi put sam ih radila, bilo me strah kako će ispasti ali su ispale super... baš me zanima kakve bi bile s bademima...to ću idući puta...

Offline mirela78

• Ja znam...
« Odgovori #4 : Petak, 24.12.2010 u 09:43:38 »
Meni su s bademima još ukusnije. Evo šaljem par s bademima i limunom za probu.  8)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #4 : Petak, 24.12.2010 u 09:43:38 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.