Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
Otac štrajka glađu pred ustavnim sudom, jer ne može dobiti status roditelja njegovatelja.
Oboje su doma i ni ne traže posao jer trebaju paziti na dijete.
Mene su zvali s HTV-a neki dan da me pitaju za misljenje o slucaju.Pitanje je glavno bilo da li roditelji djeteta dijabeticara moraju imati status njegovatelja.Moj decidirani odgovor je bio NE!E sada, novinarki sam isto tako rekao sve ovo kaj ste vi napisali, dakle najvaznija stvar je da se ulozi u edukaciju sveopce populacije, kao i samih bolesnika i ukucana.Takoder sam rekao da bi najveci "poklon" bio kada bi se svoj djeci od kada budu psihicki sposobna misliti o ovom dijabetesu dade mogucnost koristenja inzulinske pumpe, jer je to najbolji nacin, naravno uz edukaciju konstantnu, za ocuvanje zdravlja i odgadanje komplikacija dijabetesa.Ljudi moji, pa roditelji djece s teškim malignim bolestima, leukemijama i kojecime ne mogu dobiti status njegovatelja, a dijabetes, sloziti cete se samnom, nasprem takvih teških bolesti je samo način života!Ne znam sto je bilo na kraju u prilogu jer nisam bio u HR dok je bio, no ako ne netko gledao Hrvatsku danas u petak, neka napise sto je bilo.