Autor tema: Problem sa optipenom pro  (Posjeta: 975 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline damir2609

• Diabetički wannabe
Problem sa optipenom pro
« : Utorak, 03.11.2009 u 23:29:09 »
Pozdrav,

Molio bih za savjet. Naime, koristim Optipen pro 1 injektor za lantus i na displeju umjesto brojki pojavile su se 3 crtice. Neznam dali je injektor neispravan i koja je procedura zamjene. Tražio sam na internetu zastupnika ali nisam uspio pronaći.
Injektor koristim oko godinu dana pa neznam dali HZZO priznaje zamjenu za novi.
Sad ga navijam napamet (27 jed. ujuro i 17 navečer) pa se bojim da ne pogrješim.
Ima li za lantus koji drugi, kvalitetniji pen? 

Offline krcko

• Administrator
Odg: Problem sa optipenom pro
« Odgovori #1 : Srijeda, 04.11.2009 u 12:20:53 »
Priznavao HZZO novi ili ne, ako se pen pokvario trebao bi ga svakako zamijeniti za ispravan. Predlazem da odes u apoteku u kojoj si ga preuzeo i trazis zamjenu. Njihova je briga kontaktirati zastupnika.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline rocky00

• Diabetički wannabe
« Odgovori #2 : Srijeda, 04.11.2009 u 23:57:23 »
Mislim da to znači da su se baterije istrošile, njih ne možeš promjeniti već trebaš ići po novi pen. Koliko se sjećam taj odobravaju svako godinu dana, a taman toliko i traju te baterije. Kad sam prvi put uzimala taj pen u apoteci odmah su mi se pojavile te tri crtice, pa sam ga odmah išla reklamirat u apoteku pa su mi dali novi.. Proizvođač je očito imao na umu da se pen redovito zamjenjuje novim pa je ubacio te baterije koje nemaju nikakvu posebnu svrhu..ako me razumiš šta hoću reći.. Pen su mogli dizajnirat kao i svaki drugi..ali ovako im je isplativije..  :bye:

Offline damir2609

• Diabetički wannabe
« Odgovori #3 : Četvrtak, 05.11.2009 u 00:10:30 »
Uspio sam danas zamjeniti pen u apoteci, doduše uz dosta nagovaranja i šarmiranja magistre. Inače, trebao sam od doktora doznaku za novi pen a ovih dana i nemam vremena par sati čekati u redu.
Svejedno, nikako mi se ne sviđa taj optipen pro. postoji li neki kvalitetniji u kojem mogu koristiti lantus ampule?
Probao sam one jednokratne ali ti su još gori.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #3 : Četvrtak, 05.11.2009 u 00:10:30 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.