Autor tema: Kvaliteta pena  (Posjeta: 1764 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Kvaliteta pena
« : Nedjelja, 18.10.2009 u 21:23:44 »
Dobio sam "redizajnirano" pakovanje Novorapida (sa naranđastim nosačem ampule, a ne samo s naranđastom naljepnicom). Imam dojam da su poboljšali nešto u mehanizmu jer sada bez muke stisnem potreban inzulin. Na "starom" pakovanju Levemira (za usporedbu) nekad treba malo (pre)više sile kako bi se istisnula tekućina. Ako naprave iste promjene na drugim penovima...  :)!
Imate li i Vi sličnih iskustava?

Offline Lolita

• Ja znam...
Odg: Kvaliteta pena
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 19.10.2009 u 12:15:41 »
Da! super su mi ti novi penovi..Najvise mi se sviđa kaj je sad super uocljiva razlika između Novorapida i Levemira jer mi se dogodilo jednom da ih zamijenim..
Dobila sam i nove igle..Novofine Plus.  :s Puno su oštrije, super su

Offline Zaggy-Kr

• Tek učim pisati...
  • **
  • Ponekad noču kada nema svjetla...............
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 19.10.2009 u 17:06:25 »
Bok! A di ste dobili te inzuline ak smijem znati?????? U kojoj ste bolnici????

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 19.10.2009 u 17:52:51 »
Bok Zaggy..Ja sam na VV ali bolnica s tim nema veze nego apoteka..Vjerojatno su u mojoj potrosili zalihe starih penova pa sam dobila nove..Postupno ce se svuda zamijeniti jer je ovo novi dizajn..Igle mi je predlozila magistra da probam..veli da su isto nove i da bi trebale biti bolje..I fakat jesu..Sad cu doktoricu traziti da za te igle pise doznake ( iako nisam sigurna dal se ikaj mijenja sifram, to bum se jos raspitala)

Offline Vedran

• Ja znam...
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 19.10.2009 u 20:55:41 »
Baš kao što Lolita kaže - bitna je apoteka, a moja je u Vž. Za sada sam isprobao Novorapid, a čekam i novi Levemir (trošim ga sporije).
Još kad probam nove igle...

Kad smo već kod igala...

"Izgubio sam vjeru u ljude.
Izgubio sam nadu u bolje sutra.
Izgubio sam i zdravlje.

Spas sam našao u igli.

Sad heklam i dobro mi je." :)

Offline Zaggy-Kr

• Tek učim pisati...
  • **
  • Ponekad noču kada nema svjetla...............
« Odgovori #5 : Srijeda, 21.10.2009 u 09:55:18 »
Servus! Da i ja se kontroliram u VV-bolnici,pa sam mislio da tamo preporuče te nove pen-ove. Budem onda sljedeči put pitao u apoteci gdje podižem svoje inzuline(Marija Bistrica),možda i oni imaju takve.Pozdrav svima!
 P.S.Vedran,dobra ti je ova pjesmica!?

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #6 : Srijeda, 25.11.2009 u 21:35:25 »
Dobio novu kutiju Levemira sa zelenim penovima. Weeeee :laugh: Jos samo fali da unutra stave zelenu LED diodu i imali bismo svjetlosne maceve

Osim dizajna promijenili su nesto u mehanizmu, sada je lakse stisnuti gumb i pritom se cuje plemenitiji zvuk.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Vedran

• Ja znam...
« Odgovori #7 : Srijeda, 25.11.2009 u 22:44:09 »
"Lakoća stiskanja" je najbitnija stvar.
Sljedeća stvar koju bih volio vidjeti u primjeni je neki način evidencije (bar) zadnje doze i vremena aplikacije.
Na poslu nemam problema, ali doma...
Pogotovo vikendom...

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #8 : Srijeda, 25.11.2009 u 22:53:57 »
i pritom se cuje plemenitiji zvuk.

Yoda has spoken.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #9 : Petak, 27.11.2009 u 22:24:21 »
i pritom se cuje plemenitiji zvuk.

Yoda has spoken.

Ae. Plemenitost zvuka znaci da mozes razlikovati pojedine klikove i tako cuti koliko si jedinica dao. Mada je to vjerojatno posljedica lakseg okidanja...
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #10 : Nedjelja, 29.11.2009 u 22:31:41 »
I ja sam veselko s novim penovima - konacno su uvazili mnogobrojne prigovore vezane za tzv. color coding. I ja zamijenih jednom inzuline...  Umjesto 18jedinica levemira, uzeo 18 jedinica novorapida.... I skoro nisam primjetio i otisao na spavanje. Nevjerojatna slucajnost je da sam to skuzio...

Vedrane prijatelju,
odgovor na tvoje pitanje je NovoPen Echo, upravo predstavljen u Kanadi na IDf konferenciji. Odlican dizajn, broj jedinica u zadnjoj dozi i prije koliko sati si uzeo. Mali problem je sto ces se opet morati pozdraviti sa jednokratnim penovima i morati ces se strpiti da dodje u HR cca godinu dana. S druge strane, oni snalazljiviji ce ga moci kupiti negdje vani i koristiti dalje penfill-ove koje dobijemo od HZZO-a. Napisati cu malo duzi tekst pod rubrikom sa IDF konferencije

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #10 : Nedjelja, 29.11.2009 u 22:31:41 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.