Autor tema: hipo u snu  (Posjeta: 2218 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

ana12345

• Gost
hipo u snu
« : Utorak, 18.08.2009 u 13:02:30 »
spavam jednu noc i u snu mi mozak javlja informaciju-vruce mi je i otrkijem se.
i dalje spavam ali mi moj mozak salje iducu informaciju-sva si mokra, jeli stvarno vruce ili si u hipu?
lagano se vec budim i razmisljam dal da ustanem i izmjerim secer ili mi se samo prividja.
odlucim prvo da cu nastaviti spavati, ali mi moj mozak neda mira i ipak se ustanem i izmjerim-1,8!
pitanje- jeli vam ikada palo na pamet kako je fascinantan ljudski mozak?
bilo je 2 u noci, cvrsti san sam imala ali me ipak mozak probudio i upozorio.
na neki nacin mi je stvarno fascinantno da u takvom stanju hipa kad si u biti i u budnom stanju uspavan i nikakav je uopce moguce da se covjek probudi i shvati sto mu se zbiva. imate li vi osjecaj kako ipak imate nekakav "sat" u glavi koji radi 0-24h.
nekako razmisljam da bi inace bila cesta smrt u snu kod dijabeticara, a ja makar nisam bas cula takve price.
probudi li vas hipo stanje i kako je uopce tako nesto medicinski gledano moguce?
hipo-mozak se uspavljuje, usporava se sve i odakle dodje taj nemir koji probudi covjeka u takvom stanju?

Offline Tip1

• Diabetički učenik
Odg: hipo u snu
« Odgovori #1 : Utorak, 18.08.2009 u 15:45:33 »
hipo je šok. organizam se u stanju šoka budi. osim šta je šok, hipo je i mnogo više od toga, stres zbog kojeg se dešavaju razne promjene u tijelu, npr. luče se hormoni koji imaju šećera u sebi, npr. adrenalin. Zato se znojiš, vruće ti je, budiš se...
Sasvim normalno  :mig:

Offline mirela78

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Nedjelja, 20.09.2009 u 17:36:54 »
Ja opet imam problema preko dana. Noc prodje vise-manje ok sa ponekim budjenjem. Ali tijekom prijepodneva (na poslu) imam vecinu simptoma hipoglikemije. Izmjerim secer i u normali je, tj. između 5 i 6,5. Cim pojedem jauznu (oko 10:45h) od simptoma ostane samo znojenje, ali zbog vec ustajalog zraka u ucionicama (iako su prozori otvoreni).

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 21.09.2009 u 15:41:57 »
Mirela jesi sigurna da su to simptomi hipoglikemije? jer kod 5-6,5 nebi trebali biti..Jel imas mozda problema sa stitnjacom?

Offline mirela78

• Ja znam...
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 21.09.2009 u 19:29:30 »
Ne znam. Radili su mi razne pretrage i sve je ok sa stitnjacom. Znam da ne bih trebala imati simptome hipoglikemije sa takvim secerima, ali ih imam. One klasicne, drhturenje iznutra, znojenje, slabost... Kako vise razmisljam o tome, moglo bi biti i da mi na taj nacin tijelo javlja da sam gladna jer kad pojedem jauznu (ujutro su to orasasti plodovi) ostane samo znojenje. Glad osjecam samo kada mi je vrijeme glavnih obroka, a nisam u mogucnosti rucati ili vecerati kada sam navikla.
S druge strane, moglo bi biti zbog nervoze jer mi se to dogadja otkako sam pocela raditi. Ova skolska godina je pocela prilicno hekticno, a i odnosi sa odredjenima su napeti jos od prije.

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #5 : Ponedjeljak, 21.09.2009 u 22:10:16 »
Može biti i zbog nervoze. I meni se to znalo događati kad sam u situacijama da nikako ne smijem biti u hipo..Npr vozim po autoputu...Učini mi se da sam u hipo, stanem, izmjerim se, a šećer 5. To je valjda taj strah i neugoda koja nam visi nad vratom :-\.
Druga je mogućnost da ti se tijelo naviklo na visoke šećere pa onda i na ove normalne reagira.. I to mi se dešavalo u samom početku bolesti. Savjet doktora je bio : '' Otrpi'' :)

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #6 : Ponedjeljak, 21.09.2009 u 23:04:38 »
Da, to moze biti. Prije pocetka terapije inzulinom secer mi je bio stalno visok i drmao me hipo kad bi pao na 5. Sada sam s 4 sasvim OK. Hipo me pocne tresti negdje oko 3. Primijetio sam da subjektivni osjecaj dosta ovisi o tome raste li secer ili pada.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline kseki

• Dijabetički amater
« Odgovori #7 : Utorak, 22.09.2009 u 10:16:22 »
Da, to moze biti. Prije pocetka terapije inzulinom secer mi je bio stalno visok i drmao me hipo kad bi pao na 5. Sada sam s 4 sasvim OK. Hipo me pocne tresti negdje oko 3. Primijetio sam da subjektivni osjecaj dosta ovisi o tome raste li secer ili pada.

Slicne  probleme  sam  imao 
organizam  je  bio  naucen  na  velike  secere

Offline mirela78

• Ja znam...
« Odgovori #8 : Subota, 26.09.2009 u 11:47:27 »
Imamo prinove pa me bas i nema na netu cesto. Psi su nam postali roditelji pa svo slobodno vrijeme provodimo s njima.  :)  Psici su sad 2 tjedna stari i progledali su pa su jako zanimljivi.  :)

Organizam mi se navikao na visoke secere, ali od dijagnoze je proslo nesto vise od 6 mjeseci. Cijelo ljeto su mi seceri bili dobri i nisam se tako osjecala tako da ipak mislim da je mozda sve to nesvjesno od nervoze. A mozda mi ipak tijelu treba malo duze da se navikne na normalne secere.
Da me je strah hipa, je. Jos pogotovo da me uhvati u ucionici ili u voznji. Iako po onome sto pise o gorkoj tikvi (a pijem i kapsule i caj) ne bih trebala imati hipoglikemije jer ih navodno tikva sprijecava iako snizava secer.
E, da! Procitala sam da gorka tikva pomaze i kod tipa 1. Mislim, snizava secer.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #8 : Subota, 26.09.2009 u 11:47:27 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.