Autor tema: Par pitanja  (Posjeta: 940 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Virtuallmommy

• Diabetički wannabe
Par pitanja
« : Utorak, 07.07.2009 u 06:57:37 »
Da ne otvaram dvije teme, rađe ovako...
Imam sina od 19 mjeseci koji je dijabetičar. Na terapiji je Actrapidom i Insulatardom. Posljdnjih par dana primijetila sam da ima dosta visoke glikemije čak i uz dnevno dodavanje Actrapida koji mu inače jako ruši GUK. Jučer mu je GUK natašte bio preko 17, a danas preko 14 bez obzira što sam mu čak i malo povećala dozu Insulatarda. Ono što me zapravo muči je to što smo nedavno prešli na šprice s manjom iglom (8 mm) makar sam pročitala da su zapravo te igle dostatne za sve. Druga stvar je što nisam sigurna je li Insulatard možda star ili pokvaren. Ima mliječnu boju kad se promućka, ali na zidovima bočice ostaju neke sitne pahuljice. Za svaki slučaj sam ga ipak bacila i krenula s novom bočicom na kojoj se čini da toga nema. Međutim obje bočice su držane u istim uvjetima (barem kod mene) i prevalile isti put do i od mora bez frižidera. Tijekom današnjeg dana ćemo vidjeti je li u tome bio problem.
Što mislite?

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: Par pitanja
« Odgovori #1 : Utorak, 07.07.2009 u 07:44:04 »
Nije cudno da se potrebe za inzulinom mijenjaju, odnosno da dolazi do naizgled neobjasnjivih visokih secera, ili nekih cudnih padova kada im se ne nadamo. Dosta nas ima takva iskustva. Ne mogu nista pametno savjetovati, osim da par dana zapisujes sve, i hranu i dozu inzulina i GUK i sve sto smatras bitnim, i naravno razgovor s dijabetologom.

Sto se tice inzulina, vazno je i da se ne smrzne. Inzulatard je stvarno mutan i kad je dobar, treba ga dobro promuckati prije davanja, da se ujednaci.

Sretno, puse malom strpljivom decku :)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Par pitanja
« Odgovori #1 : Utorak, 07.07.2009 u 07:44:04 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.