Autor tema: impotencija  (Posjeta: 2797 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline luce

• Tek učim pisati...
  • **
impotencija
« : Utorak, 23.06.2009 u 10:52:12 »
Pozdrav svima,
moj decko ima dijabetes tipa dva. Imamo veliki problem, naime skupa smo dvi godine, nismo se seksali niti jedan put. On je impotentan.. Impotentnost mu je dosla nakon sto je pao u komu-dobio secer. Bio je na pregledima, u vuk vrhovcu i nazalost nitko mu nije dao konkretno rijesenje. Svjesna sam da je to veliki problem, da sam jos mlada, ali tog decka volim i nezelim odustat od njega, ali kada se okrenem iza sebe..vrijeme prolazi, leti..a ja nisam vise sigurna.. u svoju buducnost.. nemam s kim pricati o tom problemu, s kim sam pricala-od doktora do majke, svi kazu isto-da je taj problem od šečera.. A on kaze da mu se tu i tamo digne.. Ima 30 god, vec je bio u jako dugoj vezi, bio je cesto seksualno aktivan.. LJudi neznam sta da radim, kome da se obratim..

Ja u ljubav vjerujem.

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: impotencija
« Odgovori #1 : Utorak, 23.06.2009 u 11:55:17 »
Ako je od secera, onda on ima neuropatiju, to se da mjeriti i provjeriti u kojoj je fazi. Treba ici neurologu na pregled i obradu. Moguce je da je fizicki ipak bolje nego sto se po konacnom rezultatu (odnosno izostanku istog) vidi.
Takodjer je vazno da mu seceri budu koliko-toliko dobro regulirani, da neuropatija (a to je samo jedna od komplikacija secera) ne bi napredovala.

Sretno  :bye:

Offline tanjap

• Ja znam...
« Odgovori #2 : Utorak, 23.06.2009 u 14:48:22 »
Koliko ti decko godina ima dijabetes? Mozda nije to u pitanju, ako je kratko dijabeticar, mozda mu se jos nisu razvile komplikacije, mada to nije pravilo... Ne znam, ja bih pronasla jako dobrog urologa i vidjela..

Offline zbebe19

• Tek učim pisati...
  • **
  • Spol: Muški
« Odgovori #3 : Četvrtak, 20.08.2009 u 18:21:06 »
 :W
Imam dijabetes tip 2 oko 5 godina, ali me alatka jako dobro sluša.Koristim dvije vrste tableta i ne koristim njih kako mi je Dr.napisao,(1x1x1)već kad sam fizički neaktivan i većinom pred odlazak na noćni počinak. Š.U.K. mi se kreće oko 10 mmol/L, bez tablete i fizičkog napora. Ako bi mi netko od admin.a mogao prokomentirati. Imam 45 godina. ;D :bye:

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #4 : Petak, 21.08.2009 u 09:24:24 »
Bok, zbebe, dobrodosao :)

Mi smo svi pacijenti ovdje, koliko znam nema lijecnika medju nama, i uglavnom trkeljamo iz osobnog iskustva zivota s dijabetesom  ;D

Sto se tice tvoje trenutne regulacije dijabetesa, moje misljenje je da je secer koji je vecinu vremena oko 10 previsok. Ne bi bilo lose da napravis i HbA1c pa da razgovaras s dijabetologom i da vidite treba li uvoditi neke promjene.

Impotencija je samo jedna od komplikacija nereguliranog secera, nazalost. Naravno, treba znati da je moguce da do impotencije ipak ni ne dodje, unatoc relativno losim secerima. 

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #4 : Petak, 21.08.2009 u 09:24:24 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.