Autor tema: Vindija lansirala novo piće - GI Control  (Posjeta: 4664 )

0 članova i 4 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Luka

• Skoro profi diabetičar
  • Spol: Muški
    • Pripreme za prvi maraton
Odg: Vindija lansirala novo piće - GI Control
« Odgovori #15 : Subota, 20.06.2009 u 08:55:45 »
Uh strasno...imao sam ga namjeru 'probati' ali sad necu. Ma to je sve marketing, ljudi se pale na te fore, znate i sami kakva je situacija s debljinom, mrsavljenjem i 'ocuvanjem' zdravlja danas kroz pravilnu prehranu... ocito za dijabeticare bas i nije taj sok za svaki dan. Kad je hipo, ocito bi pomogao na neki nacin.

Hmm, samo me zanima kako to da nisu napisali da kad pijes taj sok ne moras uopce davati inzulin ni mjeriti GUK jer cudotvorni napitak sve to radi umjesto tebe... >:(

A opet, ako kaze 9UH na 100g, nije to mala stvar. Toliko imaju i obicni vocni sokovi...

Offline roxy

• Diabetes junior
  • Spol: Ženski
« Odgovori #16 : Subota, 20.06.2009 u 16:23:20 »
Evo i mene da zahvalim na iskustvima. I ja sam ga već skoro išla kupiti. Neko je dobro primijetio da ima starijih ljudi  , ili nas totalnih početnika, koji još nisu ovak naišli na ove savjete pa se  mogu gadno zeznuti. A mislim da i prema zakonu ne bi smjeli to tak oglašavat. Trebam to malo proučit. Samo kome se obratiti, jer nije to ni tak bezazleno. Lako nama zdravima ak popušimo pa popijemo nekaj kaj nije kak reklamiraju, al kaj ak si neko pretera cukor u nebo.

Berac

• Gost
« Odgovori #17 : Srijeda, 14.07.2010 u 16:25:13 »
Bjezite od toga-jednom sam slucajno nasao bocu koja je stajala 2 tjedna. Kad sam ju otvorio izgledalo je k'o da je bomba eksplodirala. Čep je samo odletio. :)
I osim toga GI uzrokuje vjetrove. ;)

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #18 : Četvrtak, 29.07.2010 u 17:19:14 »
Ja sam danas na boci od frendice procitala da u 100 ml ima 9 grama ugljikohidrata.

Sto ce rec, u bocici od pola litre cak 45 g UH!!!! To je kao 75 g kruha (snita i pol). Puno previse, kakav crni stabilan secer s takvim utovarom. Dobro je pak znati da moze efikasno pomoci kod hipoglikemije :lol:

Berac, nakon dva tjedna najprirodniji sok od superprirodne narance reagirao bi slicno. 
« Zadnja izmjena: Četvrtak, 29.07.2010 u 17:21:33 cathy »

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #18 : Četvrtak, 29.07.2010 u 17:19:14 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.