Autor tema: Vindija lansirala novo piće - GI Control  (Posjeta: 4664 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Vindija lansirala novo piće - GI Control
« : Utorak, 09.06.2009 u 14:25:45 »
GI Control bezalkoholna pića učinkovito kontroliraju razinu glukoze u krvi, smanjuju apetit i štite organizam zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu.
Detalji na:
http://www.monitor.hr/clanci/vindija-lansirala-novo-pice-gi-control/21675/
http://www.privredni.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1572&Itemid=2
http://www.monitor.hr/clanci/vindija-lansirala-novo-pice-gi-control/21675/

Pitanje:
ima li netko na forumu tko radi u Vindiji ili nekog zna?

Offline TATJANA

• Diabetički učenik
Odg: Vindija lansirala novo piće - GI Control
« Odgovori #1 : Četvrtak, 11.06.2009 u 10:48:23 »
Zvuci fino,al jel istinito?
Treba probat.....

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Petak, 12.06.2009 u 19:24:29 »
Nisam nigdje pronasla: kolika je tocno vrijednost glikemijskog indeksa za ovaj proizvod? Ilustracije radi, obicni sok od narance kojem nije dodan secer smatra se picem niskog GI - vrijednost je oko 50.

Drugi pitanje je koliko grama ugljikohidrata ima u jednom pakiranju (cini mi se da se prodaje u bocama od 0.5 i 0.75 l)? Pretpostavljam da su to napisali na ambalazi, ali nisam kupila pa ne znam.

Inace, tvrdnja iz reklamnog materijala:
Citat:
GI Control bezalkoholna pića učinkovito kontroliraju razinu glukoze u krvi
je bs.
Razinu glukoze u krvi vise ili manje ucinkovito kontrolira inzulin, bilo da dolazi iznutra ili izvana. Ne postoji pice koje bi to moglo.

Ah ti markentigasi...
« Zadnja izmjena: Petak, 12.06.2009 u 19:29:25 cathy »

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #3 : Petak, 12.06.2009 u 23:19:41 »
Nisam nigdje pronasla: kolika je tocno vrijednost glikemijskog indeksa za ovaj proizvod? Ilustracije radi, obicni sok od narance kojem nije dodan secer smatra se picem niskog GI - vrijednost je oko 50.

Zbunj. Meni naranca ludjacki dize secer, u bilo kojem agregatnom stanju.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #4 : Subota, 13.06.2009 u 11:52:30 »

Zbunj. Meni naranca ludjacki dize secer, u bilo kojem agregatnom stanju.

Paaa ...da. :mig:  ;D

Offline Tony

• Administrator
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #5 : Subota, 13.06.2009 u 23:05:48 »
Ovako pise:
100 ml proizvida sadrži:
Energetska vrijednost: 153 KJ-36kcal
Bjelančevine <0,1g
UH 9,0 g
od toga secer iz voca 9.0g
Masti: <0.1g
Vlakna <0.1g
Natrij <0.1g

KAze jos NIZAK GLIKEMICKI INDEKS, ali su zaboravili brojku staviti...
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #6 : Nedjelja, 14.06.2009 u 00:27:33 »
9 g UH na 100 ml mi se cini dosta. Coca cola sluzbeno ima oko 11g/100ml. GI je vjerojatno isti kao za fruktozu, s obzirom da samo nju sadrzi. To je oko 20.

Inace, cini se da nije dobra ideja konzumirati jako puno fruktoze: vidi ovo i ovo.

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #7 : Nedjelja, 14.06.2009 u 23:10:44 »
GI je vjerojatno isti kao za fruktozu, s obzirom da samo nju sadrzi. To je oko 20.

Zasto mislis da sadrzava samo fruktozu? Napisali su da ima "secer iz voca". U vocu se od secera nalazi i glukoza i fruktoza.

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #8 : Ponedjeljak, 15.06.2009 u 15:28:18 »
Djeco, a što kažete na Orangina light  ?!?!
Kupili u Konzumu i nosili na bicikl izlet u Varazdin - probala ekipa - odlicno! -Doduse gazirano, ali ima dosta malo kalorija (zaboravih koliko).
« Zadnja izmjena: Ponedjeljak, 15.06.2009 u 15:30:10 davor »

Offline Tip1

• Diabetički učenik
« Odgovori #9 : Ponedjeljak, 15.06.2009 u 19:55:42 »
preporučio bih da izbjegavate sve te light proizvode koji imaju aspartama u sebi...  :nono:

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #10 : Ponedjeljak, 15.06.2009 u 22:57:07 »
Zasto mislis da sadrzava samo fruktozu? Napisali su da ima "secer iz voca". U vocu se od secera nalazi i glukoza i fruktoza.

Imas pravo, pretpostavio sam da je zasladjen fruktozom zbog tvdnji o niskom GI. Ako je omjer glukoze i fruktoze oko pola-pola, ne vidim bitnu razliku izmedju GI Controla i Coca-cole. A znamo da Coca-cola naglo dize GUK.

Meni bilo kakva tekucina sa secerom brze siba u krv nego odgovarajuca kolicina u krutom stanju. Zato se obicno umjesto sokica odlucim za kolac i casu vode ;D

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #11 : Srijeda, 17.06.2009 u 15:22:34 »
Na Vindijinim stranicama pise da je zasladjeno s ovim. Tocan sadrzaj pojedinih vrsta secera nisam uspio pronaci, ali jasno je da ima visok udio monosaharida (glukoze i fruktoze). O tvrdnji da ima nizak GI ovjde pise:

Citat:
Wild conducted a scientific study on the level and effect of the glycaemic index of Fruit Up in collaboration with researchers from the Nutrition and Food Science Group at the School of Life Sciences at Oxford Brookes University in the UK.

The company says this study showed it has a "very low glycaemic index". FoodNavigator.com has not seen the full methodology or results, and the study has not been published in a journal.

Offline J.J

• Forumski moderator
« Odgovori #12 : Četvrtak, 18.06.2009 u 13:46:59 »
Gi cotroll moš mislit! Nakon pola litre popijenog onog jabuka/kruška guk skočio za 4.7 mmol/l, odnosno sa 8 na 12.7. Prepisujem sastav sa boce: 12% soka jabuke, voda, prirodni šećer iz voća (ne piše koji ni koliko). Niski glikemijski index, ali NE PIŠE KOLIKI. Ma najradije bi napisala pismo Vindiji jer toliko je needuciranih dijabetičara, naročito starijih, koji će ozbiljno shvatiti natpis sa boce da "pomaže u očuvanju normalne razine glukoze u krvi" i bez korekcija piti ovaj shit koji OPAKO DIŽE GUK. Je, pomaže održavanju normalne razine guk-a, ak si prije toga bio u gadnom hipu.
Edit: sok sam pila "u hodu", malo žešćoj jurnjavi gradom, dakle bila sam i fizički jako aktivna, ali opet ga je dosta podigao.
« Zadnja izmjena: Četvrtak, 18.06.2009 u 13:53:56 J.J »
ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #13 : Petak, 19.06.2009 u 09:48:58 »
oh tebi se samo toliko digao,meni se je sa 5 digao na 15 nakon 2 case,katastrofa...manje mi se digne od obicne kole.najbolje to sve izbjegavat ili rade dat si inzulin pa ko covjek popit kad je gust neki pravi sok,inace ono sta je i najsigurnije voda,mineralna i ne boj se!

Offline J.J

• Forumski moderator
« Odgovori #14 : Petak, 19.06.2009 u 12:43:17 »
Ma ja to znam, i ti to znaš, i većina ekipe na forumu, vjerujem, ali nebi vjerovala koliko starijih ljudi ima koji vjeru da im "mineralna spušta šećer" i slične gluposti... Šta misliš kako će oni paziti na unos pića kojemu na boci piše "regulira razinu šećera u krvi"? Pa uzimat će to umjesto inzulina :-))))
ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Petak, 19.06.2009 u 12:43:17 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.