Autor tema: Posao i prehrana  (Posjeta: 3756 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline stylex

• Ja znam...
Odg: Posao i prehrana
« Odgovori #15 : Četvrtak, 23.04.2009 u 16:42:17 »
Dakle, papam u 7, 13 i 19. To mi nekako najbolje sjelo.
U 7 doruckujem doma, u 13 na poslu iz loncica (zapravo staklene posude da mogu u mikrovalnoj podgrijat) i veceram u 19 opet doma. Takodjer sam, kad sam dobio dijabetes, zamolio poslodavca da nam organizira kuhinjicu (nista extra, ono frizider, mikrovalna, plinski stednjak...) i bilo rjeseno u dva dana. Skuha se vecer prije ono sto se misli rucati ili ujutro prije posla. Tako da sam zapravo tokom tjedna 100% 'secerno korektan', dok je vikend vec druga prica.
Ne vidim zasto bi 'loncici' bili bauk, osim ako nisu neka vrlo specificna zanimanja no i onda imas pravo na pola sata stanke sto je vise nego dovoljno za podgrijati rucak, konzumirati ga, oprati posudje, cak i zapaliti cigaretu i staviti vodu za kavu. :)

Offline mirela78

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
« Odgovori #16 : Petak, 24.04.2009 u 10:45:48 »
Danas probala kivi pa me bas zanima koliki ce mi secer biti prije rucka.

Inace doruckujem oko 6:45, voce pojedem oko 10:45 (na odmoru izmedju 3. i 4. sata), rucam izmedju 14 i 15h (zavisi kad dodjem kuci), voce opet pojedem oko 17:30, veceram oko 19:30 i nakon sto izmjerim secer poslije vecere pojedem jogurt sa kokosom i cimetom. Primijetila sam da mi cimet snizi secer pa ga sad svaki dan koristim.
Petkom radim popodne pa malo kasnije doruckujem, a ranije pojedem jutarnje voce (oko 9:30) i rucak u 12h. Ostalo je isto. Vikendom samo doruckujem malo kasnije.

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #17 : Petak, 24.04.2009 u 11:55:23 »
Ljudi šta najćešće doručkujete?
Gdje god da pitaš prvo kažu najbolje je crni kruh i svježi sir,brate mili pa više mi je slabo od tog svježeg sira

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #18 : Petak, 24.04.2009 u 13:53:30 »
Nažalost, samo kavu... :misli:
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline kulerica

• Diabetički wannabe
« Odgovori #19 : Petak, 24.04.2009 u 14:06:52 »
Par integralnih dvopekića sa svježim sirom(neslanim) i džemom za dijabetičare,nekada se počastim tortom ili kolačem, mada mi je tu sužen izbor,rijetko ih nađem u slastičarnici.

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #20 : Petak, 24.04.2009 u 14:47:59 »

Čokolino..Ili kruh i nutelu..ili jako rijetko kruh i svjezi sir..Uz to neko voce ili vocni sok + neskafe

Offline mirela78

• Ja znam...
« Odgovori #21 : Petak, 24.04.2009 u 23:03:54 »
Kako kada. Nekada svjezi sir, kruh, nesto povrca. Nekada hrenovku, kruh, povrce, a nekada zobene pahuljice sa cimetom natopljene u mlijeko ili jogurt (kada ih se sjetim navecer prirediti   ;D).

Offline stylex

• Ja znam...
« Odgovori #22 : Subota, 25.04.2009 u 22:37:16 »
- Zobene sa 0.9% mlijekom i wheyom.
- Heljdu sa 0.9% mlijekom
- Graham ili razeni kruh sa posnim sirom
- Crni kruh sa puretinom
...

Offline Luka

• Skoro profi diabetičar
  • Spol: Muški
    • Pripreme za prvi maraton
« Odgovori #23 : Subota, 20.06.2009 u 09:09:42 »
Gdje god da pitaš prvo kažu najbolje je crni kruh i svježi sir,brate mili pa više mi je slabo od tog svježeg sira

Zobene pahuljice+mlijeko 0,9%+cokoladni prah das gesunde plus iz dm-a

Ovaj cokoladni prah je onaj tzv. od sirutke (mo's mislit kakva je to sirutka i koliko je ima, ali u ovoj je kombinaciji dobar). Uglavnom, ovako ja to radim:
Najprije zakuham mlijeko zajedno sa zobenima kako bi one omeksale (uz mijesanje) i pri kraju dodam tog praha i opet uz mijesanje dok mi ne zakuha. Dobijem konzistenciju tipa puding zbog tog praha uz omeksane zobene pahuljice i to je meni mrak...sve skupa 60gCH ili manje, ovisno o prahu koliko ga stavim.

Što se tiče svježeg sira, meni se popeo na vrh glave, ali ono stvarno...umjesto njega nisu loši ovi zrnati sirevi tipa cottage cheese light. U lidlu ga se da jeftinije nesto pronaci, ima 2,2% m.m. i meni je u redu, samo sto osjetim tu sol koju su dodali buduci da sol ne volim dodavati uopce.
Ove druge cottage sireve nisam probao.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #23 : Subota, 20.06.2009 u 09:09:42 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.