Hrvatski savez dijabetičkih udruga
Dobrodošli,
Gost
. Molimo
prijavite se
ili se
registrirajte
. Jeste li propustili svoj
aktivacijski email
?
1 sat
1 dan
1 tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Dobrodošli na forum HSDU-a!
Forum
Pomoć
Traži
Kalendar
Prijava
Registracija
»
Dijabetes
»
TIP 1
(Moderatori:
Tony
,
cathy
,
Davor
) »
tema:
Nesto novo
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
tema: Nesto novo (Posjeta: 3429 )
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
tanjap
Ja znam...
Spol:
Nesto novo
«
:
Utorak, 14.04.2009 u 17:27:44 »
Altea Partners With Amylin and Lilly to Develop 12-Hour Byetta Skin Patch
Apr 7, 2009
Buoyed by its recent successful phase 1 human clinical trial of a patch that delivers basal insulin through the skin, Atlanta-based Altea Therapeutics says it will work with Eli Lilly and Company and Amylin Pharmaceuticals, Inc., to develop a daily transdermal patch that deliver sustained levels of Byetta (exenatide). The patch, in a 12- and a 24-hour form, will use the company's proprietary PassPort Transdermal Delivery System. Lilly and Amylin will fund all development, manufacturing, and marketing activities for the product.
In its basal insulin patch study, Altea tested a 12-hour patch that delivered a steady therapeutic level of insulin to wearers. The company reported that its patch, which substituted for insulin injections, successfully provided sufficient and sustained doses. Because insulin therapy currently requires injections and needles, many patients are resistant to its use. Doctors and healthcare providers are hoping that the convenience and pain-free delivery offered by the insulin patch will encourage people with diabetes to begin insulin therapy sooner.
Similarly, Amylin and Lilly are hoping that Byetta, its injectable drug for controlling glucose and appetite, will achieve greater use and higher compliance rates if patients can take it in a non-injectable form. Although the drug is self-administered using pens with extremely short, thin needles that produce mild stings at worst, many people still shy away from the drug because of them.
--------------------------------------------------------------------------------
Evidentirano
Tony
Administrator
Spol:
Odg: Nesto novo
«
Odgovori #1 :
Srijeda, 15.04.2009 u 10:26:27 »
A sada draga Tanja, posto smo mi svi na nekom drugom jezičnom područjju, i pošto je ovo forum HRVATSKOG saveza dijabetičkih udruga, lijepo molim i prijevod u slijedećem postu.
Hvala
Evidentirano
Pozdrav Tony
--profesionalni dijabetičar--
tanjap
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #2 :
Srijeda, 15.04.2009 u 13:15:41 »
Evo prijevoda za ovo drugo buduci da sam u zurbi. Nisam mislila nista lose s tekstom na engleskom, samo da ljudi vide, ali nisam stigla bila prevesti....
Ljudi koji boluju od dijabetesa tipa 1, koji su primili transplantirane maticne stanice, mogli su izdrzati do 4g bez inzulinske terapije, javili su americki istrazivaci u utorak.
Proces, koji ukljucuje ubrizgavanje maticnih stanica koje su napravljene iz stanica kostane srzi, ima ucinak.
U istrazivanje su usli ljudi sa dijabetesom tipa 1, koji se jos naziva "mladenacki", koji nastaje kada se poremeti imunoloski sustav i kada pocne unistavati sam sebe unistavajuci stanice koje proizvode inzulin i tako kontroliraju secer u krvi.Ovim pacijentima potrebna je inzulinska terapija svaki dan.
Pisuci u ovotjednom casopisu American Medical Association, rekli su da je 20 od 23 pacijenata postalo "inzulin free"; !2 dugotrajno, a 8 kratkotrajno u vremenu od 4g.
Pacijenti su bili u rasponu od 13 do 30g.
Da bi uvidjeli da li promjena traje, istrazivacki tim mjerio je razinu C peptida koji je pokazivao koliko uspjesno je tijelo proizvodilo inzulin. Otkrili su da to varira od 24 do 36 mjeseci.
Cak i grupa koja je pocela ponovno s inzulinom, pokazala je poboljsanje razine C peptida koje je trajalo 2g.
Evidentirano
tanjap
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #3 :
Subota, 18.04.2009 u 08:57:47 »
mislite li da je lijek konacno tu nakon ovog clanka?
Evidentirano
krcko
Administrator
«
Odgovori #4 :
Subota, 18.04.2009 u 13:10:25 »
Bio ti je nedavno
clanak
u Jutarnjem. Koliko shvacam to je nesto slicno kao
Prochymal
. Osobno smatram da ce proci jos dosta godina dok lijekovi na bazi maticnih stanica stignu do "dijabetickog pucanstva".
Btw, u linkanom clanku pise da je DM tip 1 "genetski nasljedan"
Tamo na dnu gdje citiraju dr. Renar, iako je to vjerojatno novinareva recenica.
Evidentirano
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
tina ri
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #5 :
Subota, 18.04.2009 u 18:05:43 »
koliko je to "JOŠ DOSTA GODINA"
Evidentirano
tanjap
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #6 :
Četvrtak, 09.07.2009 u 09:12:53 »
http://www.diabeteshealth.com/read/2009/07/08/6272/dr--truccos-quest-find-a-vaccine-against-type-1-diabetes-based-on-a-patients-own-blood/
Evidentirano
tanjap
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #7 :
Ponedjeljak, 03.08.2009 u 09:54:23 »
http://www.news.com.au/story/0,27574,25827766-421,00.html
Evidentirano
tanjap
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #8 :
Petak, 09.10.2009 u 17:51:19 »
http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10601771
Evidentirano
tanjap
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #9 :
Ponedjeljak, 27.06.2011 u 17:54:20 »
http://www.diabeta.net/2011/tragu-izlecenja-dijabetesa-tip-1
Evidentirano
Berac
Gost
«
Odgovori #10 :
Ponedjeljak, 27.06.2011 u 18:31:35 »
lijek je tu već dugo vremena, samo što nije dostupan 'normalnim' ljudima.
Evidentirano
krcko
Administrator
«
Odgovori #11 :
Subota, 02.07.2011 u 12:52:09 »
Tako jeee! A sudnji dan je bio 21.5.2011.
Evidentirano
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
«
Odgovori #11 :
Subota, 02.07.2011 u 12:52:09 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
»
Dijabetes
»
TIP 1