Hrvatski savez dijabetičkih udruga
Dobrodošli,
Gost
. Molimo
prijavite se
ili se
registrirajte
. Jeste li propustili svoj
aktivacijski email
?
1 sat
1 dan
1 tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Dobrodošli na forum HSDU-a!
Forum
Pomoć
Traži
Kalendar
Prijava
Registracija
»
Terapija
»
O inzulinima
(Moderator:
cathy
) »
tema:
Lantus - početna terapija
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
tema: Lantus - početna terapija (Posjeta: 1867 )
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
marija_nv
Tek učim pisati...
Lantus - početna terapija
«
:
Četvrtak, 26.03.2009 u 12:28:10 »
Postovani,
Molim Vas mišljenje o mojem problemu. Do prije 10 dana uzimala sam tablete. Doktorica mi je preporučila LANTUS ujutro najprije 12j, a ovaj tjedan mi je sa 12 povećala na 16jedinica. Nikako ne vidim nikakvog poboljšanja, nego velike oscilacije kroz dan.
Najniže mi je bilo 13,2 šećera u krvi ujutro.
Molim Vas po Vašem iskustvu kada mogu očekivati poboljšanje(danas mi je deseti dan od prvog uzimanja LANTUS-A).
Sutra se opet javljam svojoj doktorici.
Hvala Vam unaprijed
Evidentirano
Tony
Administrator
Spol:
Odg: Lantus - početna terapija
«
Odgovori #1 :
Četvrtak, 26.03.2009 u 12:55:12 »
Kao prvo....
Terapija inzulinom je strogo INDIVIDUALNA terapija! Dakle, sve promjene, pogotovo na pocetku koristenja inzulina, treba s dijabetologom raspraviti.
Druga stvar je da se tjelo treba priviknuti na novi rezim i upotrebu inzulina. Ciljana vrijednost šećera je 6 mmol/l, a nakon jela 2 sata je 8 mol/l. Dakle, 13 je previse.
Treba proci barem mjesec dana dok se doza inzulina ne ustabili, a onda jos mjesec dana dok se ne vide znacajnije pomake.
Sretno i javi nam kako je proslo!
Evidentirano
Pozdrav Tony
--profesionalni dijabetičar--
marija_nv
Tek učim pisati...
«
Odgovori #2 :
Četvrtak, 26.03.2009 u 14:56:21 »
Hvala puno na odgovoru.
Onda mi nista ne preostaje nego biti strpljiva.
Evidentirano
marija_nv
Tek učim pisati...
«
Odgovori #3 :
Ponedjeljak, 30.03.2009 u 11:13:52 »
Jutros sam izmjerila 24 sa samo jednom jabukom za doručak.
Doktorica mi je preko telefona odredila 20 jedinica lantusa, od dosadasnjih 16. Nikako da pocne padati
Evidentirano
cathy
Global Moderator
Spol:
«
Odgovori #4 :
Ponedjeljak, 30.03.2009 u 14:07:05 »
Joj, nije ti lako
Ne znam kod koga ides, mislim na lijecnika... je li uopce jasno o kojem tipu dijabetesa se radi? U ovisnosti o tome, neki doktori predlazu kombiniranu terapiju, tablete plus inzulin, npr. Ili je mozda potrebno uvesti kratkodjelujuci inzulin, pored Lantusa. O svemu tome odlucuje iskljucivo dijabetolog, naravno. Ako je secer 24, svaki dobar dijabetolog ce poduzeti nesto. Istina je da treba proci odredjeno vrijeme dok se stvari uravnoteze, ali moje osobno misljenje (nisam medicinar) je da nema smisla trpjeti tako visoke secere.
Sretno, drzi se.
Evidentirano
tina ri
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #5 :
Ponedjeljak, 30.03.2009 u 15:11:58 »
Možda ti dijabetolog nije trebao propisati lantus već neki drugi inzulin,jer lantusovo djelovanje je sporo,najsporije od svih ostalih inzulina,ako ti je šećer nakon doručka tako visok onda neznam kako će ti pasti tokom dana s obzirom da je lantusovo djelovanje preblago,a vaša gušterača izgleda ne proizvodi onoliko inzulina koliko je potrebno da pokrije obrok.Vjerojatno ti je uz lantus potreban i kratkodjelujući inzulin.
Ako ti je još uvijek šećer u krvi visok uz lantus i ako se tako zadržava cijeli dan,sve ove dane znači da ti nešto ne odgovara,jer ipak bi se do sada,da ti odgovara, vidio neki pomak na bolje.A tebi je izgleda sve gori šećer.
Ovo mi liči na Rijeku i naše dijabetologe.
Javite se vi doktoru........nemojte čekati
Evidentirano
TIKA27
Tek učim pisati...
«
Odgovori #6 :
Subota, 23.05.2009 u 14:55:08 »
Tihomir iz Osijeka
meni se jutarnji GUK kreće između 9 i 11, onda preko dana malo padne, da bi navečer opet malo skočio HbA1c mi je zadnji 7,2, inače se kreće između 6 i 8,7. Pitao bih kada se počinje uzimati inzulin, dali postoje neka pravila, čuo sam da je Lantus dobar.
Pozdrav
Evidentirano
«
Odgovori #6 :
Subota, 23.05.2009 u 14:55:08 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
»
Terapija
»
O inzulinima