Autor tema: Reakcija na mjestu uboda  (Posjeta: 4905 )

0 članova i 5 gostiju pregledava ovu temu.

Offline tina ri

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Odg: Reakcija na mjestu uboda
« Odgovori #15 : Petak, 20.03.2009 u 07:22:02 »
A da si probam davati u sike. Bi li dobile na volumenu nakon dojenja hahahahahaha  :D

Ma naravno da je prevelika. Sad se muskarci nece sloziti sa mnom. "Ma gdje je prevelika, taman je (odgovara)" :azdaja:
Sto veca-to bolja.  :laugh: 
ej umrijet ću od smijeha.......u cicke ha.... :lol: :lol: :lol:
Poslužit će nama taj inzulin i u druge svrhe ;D

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #16 : Petak, 20.03.2009 u 07:27:12 »
Ja ne znam o cemu vi brijete, cure. Svaka cast JLo, ali nakon sto godinama upraznjavam defensive snacking behavior (tj. stalno nesto grickam da izbjegnem hipoglikemiju, pa onda stalno nesto bockam da izbjegnem hiperglikemiju i sve tako u krug), JLo mi vise nije izazov. Davno sam je prešišala  :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:.............znači ipak ima efekta.Stvarno smo off topic

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #17 : Četvrtak, 16.07.2009 u 17:11:39 »
Da se vratimo na temu, otekline od Levemira mi se vise ne pojavljuju. Jedina stvar koju sam promijenio je da ga ne dajem drito iz frizidera nego na sobnoj temperaturi. To nije pomoglo odmah. Neko vrijeme sam se pikao u mjesta gdje su me otekline manje smetale, tj. u ruke i u 'donji dio ledja' (izgleda da na ovom topicu ne mozemo daleko od guzice :-\ ). Nakon mjesec-dva vise ih nisam primjecivao, a sad se mogu pikat bilo gdje i nema reakcije.

Dakle bila je privremena alergijska reakcija. U proljece me uvijek copi nesto tako. Zifilo ljeto!
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline BRANCI

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #18 : Četvrtak, 08.10.2009 u 23:46:17 »
što Vam je to JLo.Nova sam pa neznam.Hvala : :bye:

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #19 : Petak, 09.10.2009 u 10:44:14 »
Jennifer Lopez. Spomenuta je ovdje zbog pozadine, tj. guze.

Offline Neprispodobiva

• Ja znam...
« Odgovori #20 : Nedjelja, 21.11.2010 u 23:47:28 »
Ja se 26 godina pikam i stvorili su mi se dzepici na mjestima davanja inzulina.

džepići? :o
nemam predodžbu kako to izgleda, možete naći neku sliku online (ne mislim vlastitu)? jer pod insulin pockets i insulin skin u gugl pikčrsima ne nalazim ništa slično

i još jedno pitanje - počnu li s vremenom dijabetičari mirisati po inzulinu? (ne bih rekla na temelju onih koje poznajem, ali nisam nijednog baš jako izbliza šnjofala)
« Zadnja izmjena: Nedjelja, 21.11.2010 u 23:49:32 Neprispodobiva »

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #21 : Ponedjeljak, 22.11.2010 u 13:40:44 »
Inzulinski dzepic izgleda ovako  ;D

i još jedno pitanje - počnu li s vremenom dijabetičari mirisati po inzulinu? (ne bih rekla na temelju onih koje poznajem, ali nisam nijednog baš jako izbliza šnjofala)

Cuj, ak se ne namjeravas tusirati u inzulinu ne treba te to brinuti.

I love the smell of insulin in the morning

http://www.youtube.com/watch?v=bPXVGQnJm0w

Offline Neprispodobiva

• Ja znam...
« Odgovori #22 : Ponedjeljak, 22.11.2010 u 14:46:38 »

Cuj, ak se ne namjeravas tusirati u inzulinu ne treba te to brinuti.

I love the smell of insulin in the morning

http://www.youtube.com/watch?v=bPXVGQnJm0w

:laugh:

samo se se ti šali s džepićima, al zvuči mrcu scary  :mig: :(

glede mirisa - ne znam, budući da meni inzulin ima miris karbofix ljepila, a svaki dan ga trebam upucavati cca 4 puta, pa tako godinama, činilo mi se logičnim da se osjeti - pa češnjak isto miriši kroz kožu, ili pivo, ili štajaznam.

kad sam kod piva, ne mogu tu naći topik o njemu - znala sam s prijateljima popiti tu i tamo koje pivo (ne on daily basis, nego recimo 1 x tjedno ili 1 x dvotjedno), sad vidim na stranim forumima da ljudi pričaju o nekakvom niskougljikohidratnom pivu (kojega kod nas nema), ja popila prije 5 dana POLA čaše piva i to nakon obroka, te (premda ono navodno u početku diže š, jer ima više UH nego npr vino) poslije iskusila blagu hipo.. kako postići uvjete za jedno pivo nakon jela bez šokova?

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #23 : Ponedjeljak, 29.11.2010 u 23:32:04 »
Vezano uz miris dijabetičara, nadam se da se ne "čujemo" drugima, pitala sam ja muža , pa kaže da ne  :ne zna:

Nego, imam jedno pitanje vezano uz one "inzulinske đepove". Prije dva dana sam se išla piknuti s Novorapidom prije večere (GUK 5.6), odabrala sam trbuh i nakon nekoliko pokušaja bockanja, piknula sam se sa 4j., pojela normalnu večericu, da bi mi prije spavanja GUK bio 12.1. Na mjestu uboda sam našla veliku šljivu, pa sam pomislila da je to taj misteriozni đepić zbog kojeg mi je GUK skočio na fantomskih 12 ili....???

p.s. jel osjetite vi koji se kontrolirate na V.V.  u ordinaciji onaj specifični miris/smrad po inzulinu????Užas, muka mi je pri samoj pomisli

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #24 : Utorak, 30.11.2010 u 00:16:34 »
Ne znam to za mirise, ja obično mirišim na Kenzo Flower. Dobro, nekad i po ćevapima i bureku :sarajka:

Iskreno, ne primjećujem miris inzulina, ni na sebi, ni u okolišu. :ne zna:

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #25 : Utorak, 30.11.2010 u 10:44:29 »
Flower power

Od svih problema koje donosi dijabetes, uhvatili ste se smrada inzulina :ne zna: Inzulin smrdi kad si tutnes koncentriranu otopinu pod nos, ali kapljica ili dvije ustrcana pod kozu... nema sanse da se to osjeti. Kad udjes u punu cekaonicu na Vuku zaplahne te val opcih ljudskih smradova, a ordinacije i labos smrde kao i svaka bolnica (vjerojatno najvise po sredstvima za ciscenje poda). Fakat nikad nisam osjetio bas specificno miris inzulina.

Nego, imam jedno pitanje vezano uz one "inzulinske đepove". Prije dva dana sam se išla piknuti s Novorapidom prije večere (GUK 5.6), odabrala sam trbuh i nakon nekoliko pokušaja bockanja, piknula sam se sa 4j., pojela normalnu večericu, da bi mi prije spavanja GUK bio 12.1. Na mjestu uboda sam našla veliku šljivu, pa sam pomislila da je to taj misteriozni đepić zbog kojeg mi je GUK skočio na fantomskih 12 ili....???

Ne bih rekao. Meni sljiva ostane vrlo rijetko, ako pogodim zilicu. Najcesce pri davanju inzulina ne bude ni kapljice krvi. Ako curi krv, nekad ostane sljiva, a gotovo uvijek inzulin slabije djeluje jer ga dio iscuri van. Vjerojatno ti se desilo nesto slicno. Poradi na tehnici pikanja, prtljanje i kriva tehnika moze utjecati na djelovanje inzulina.

Offline Vedran

• Ja znam...
  • Spol: Muški
« Odgovori #26 : Utorak, 30.11.2010 u 19:37:56 »
ad 1.) Aj'mo ovako... Gušteraća je lućila inzulin (kako već dugo kod koga) i nitko se nije žalio na miris. Sad kad ga iglom guraš pod kožu - smrdi?

ad 2.) Pogledaj na računu iz apoteke cijenu tog "smrdljivog" inzulina... Cca 450 kn (tu negdje) za 5 penova po 3 ml (15 ml). Budi sigurna da ga ne prolijevaju  :nono:

P.S. Dođeš u očnu kliniku i sve smrdi po - očima?
Bez brige, nije to ništa što sapun ne rješava...

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #27 : Utorak, 30.11.2010 u 20:16:24 »

Citat:
ad 2.) Pogledaj na računu iz apoteke cijenu tog "smrdljivog" inzulina... Cca 450 kn (tu negdje) za 5 penova po 3 ml (15 ml). Budi sigurna da ga ne prolijevaju 

Vidjela sam na svoje oči  da ga špricaju po podu, još su mi rekli da to doma ne radim po podu jer će mi sve smrditi.
A baš sam mislila  :mig:

Offline Vedran

• Ja znam...
  • Spol: Muški
« Odgovori #28 : Utorak, 30.11.2010 u 21:47:26 »
Citat:
Vidjela sam na svoje oči  da ga špricaju po podu, još su mi rekli da to doma ne radim po podu jer će mi sve smrditi.

Oni smiju, jer tamo nema parketa ni tepihića! Može po ploćicama i "industrijskim" podovima.

Offline Dada

• Ja znam...
« Odgovori #29 : Srijeda, 01.12.2010 u 10:00:20 »
Citat:

ne kontam, zašto bi ga špricali po podu?? ako misliš na onu jedinicu-dvije da bi se istisnuo zrak iz novog pena, onda ne može biti tako dramatično :'(
što se tiče smrada, svaka vam čast kako ste to opisali, ne bih se nikada sjetila istaknuti tu osobinu inzulina :) kao problematičnu
u bolnicama stvarno dominiraju svi mogući tjelesni mirisi i nemirisi prekriveni specifičnim mirisom njihovih dezinfekcijskih sredstava, nema jadni inzulin veze s tim...

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #29 : Srijeda, 01.12.2010 u 10:00:20 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.