Autor tema: Reakcija na mjestu uboda  (Posjeta: 4905 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline krcko

• Administrator
Odg: Reakcija na mjestu uboda
« Odgovori #30 : Srijeda, 01.12.2010 u 10:48:30 »
ne kontam, zašto bi ga špricali po podu??

Probaj cistit kupaonicu inzulinom pa bus vidla. Mr. Muscolo je beba prema tome :mig:
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #31 : Srijeda, 01.12.2010 u 22:14:58 »
da, baš sam na tih par jedinica i mislila, ali dvije po dvije i skupi se tijekom dana.
Ma nema veze, nego ja sam u toj ordinaciji saznala dijagnozu i provela tamo pola svog najgoreg dana u zivotu, pa nije ni čudno da mi smrdi.

Offline Ivana_Zd

• Diabetički wannabe
« Odgovori #32 : Petak, 07.10.2011 u 14:05:05 »
Ja inače imam ravan trbuh i svaki dan strada od Humaloga. Točno se može primjetiti da su te grbe sa svake nekako umjetno tvrde, da nisu mekano masno tkivo. Jako me to živcira, pa me zanima može li se to ikako ukloniti s nekim tretmanima ili kremama?

Offline anica

• Diabetički wannabe
  • Spol: Ženski
« Odgovori #33 : Petak, 03.02.2012 u 08:08:27 »
Krcko, nedavno sam se registrirala pa još uvijek nisam pregledala sve teme. Danas sam pročitala malo o inzulinima i našla da si 2009. imao problema s davanjem inzulina. Ja Levemir ne smijem dati u nogu ni u ludilu jer mi se napravi kvrga, jako pocrveni i jako boli. To mi ne prođe baš za dva dana nego treba više vremena. Odlučila sam Levemir (jutarnju dozu) davati u guzu, a ostale dvije doze koje su manje u trbuh. Samo ću ti reći kako sam isplanirala davanje te jutarnje doze. Ponedjeljak, srijedu i petak pikam se u lijevu stranu, a utorak, četvrtak, subotu i nedjelju u desnu( pika me suprug). Idemo u krug tako da se za dva tjedna ponovo vraćam na isto mjesto. Ruke su mi jako stradale od još od onog starog inzulina Zink Protamina. Sva sam bila u rupa, a to se još nije do kraja oporavilo.pa ruke uopće ne koristim za davanje. Reci kak je s tobom?

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #34 : Petak, 03.02.2012 u 13:35:25 »
Ja si sada Levemir dajem bilo gdje - trbuh, guza, ruke, noge (ponekad cak u potkoljenicu, sram me priznat). Nigdje nema reakcije i svuda jednako djeluje pa mi je svejedno. Novorapid dajem uvijek u trbuh jer je tamo najbrzi, sto i ocekujem od brzodjelujuceg.

Za ono prije pretpostavljam da je bila alergijska reakcija na inzulin. Trajala je samo to proljece i za Lev se ocitovala kao tvrda kvrga na mjestu uboda. Od NR-a mi se u tom periodu takodjer znala pojaviti reakcija, ali kao blaga urtikarija u sirem podrucju gdje sam ga piknuo. U oba slucaja reakcija je sasvim u skladu s profilom djelovanja inzulina, tj. nacinom na koji se rasporedjuje u organizmu.

Ako mi dozvolite jos fantaziranja, rekao bih da je ta alergijska reakcija razlog zasto mi propadaju beta stanice. Kod mene autoimuni proces ide polako i izmjenjuju se razdoblja kad sam ICA pozitivan i kad nisam.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #34 : Petak, 03.02.2012 u 13:35:25 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.