Levemir UPDATE:
Dragi moji, nesluzbena danasnja informacija od proizvođaća s vrha HSDU-a i iz još jednog izvora:
na sljedećoj sjednici HZZO-a (ili slično) bi se Levemir "triba vratit na listu A"

To je rezultat simultanih pritisaka HSDU-a i Novonordiska na HZZO, a ponoviti ću i činjenicu da je prvotni plan HZZO-a bio da izbaci sa A liste puno više dijabetičkih medikamenata.
Sve je off the record, ali zivi bili pa vidjeli!
Dada i ostali:
ne gnjavite ekipu svojim "zalopojkama". Svi bi trebali biti svjesni u kakvoj su situaciji u odnosu na druge, to je pocetak promjena. Ovaj forum nije samo za Hrvate u HR; slobodno pišite o svemu što Vas mući - gdje cete, ako ne ovdje

Nesto sam naucio o dijabetesu u Bosni i znam da je Sarajevski kanton Amerika spram nekih drugih dijelova BiH. Situacija uistinu nije sjajna, ali sto vise vjerujete u to da se nista ne moze promijeniti - to ce duze biti tako.
Jos malo o naplati Levemira:
Ako stvari gledamo izolirano i ograniceno - 39 kn za kutiju od 5 Levemir jednokratnih penova uistinu nije veliki novac, posebno za one na malim dozama. Problem je kada se malo zamislimo i upitamo kamo to vodi?! Koji je sljedeći inzulin ili lijek koji će se morati placati? Ljudi moji, sve su to igre - "idemo probati naplatiti dio levemira, pa da vidimo što će biti". Gle nitko nije ništa se žalio! Ovi su stvarno neujedinjeni. Sada je vrijeme i da trakice malo srežemo.... A ni onaj drugi inzulin nije baš toliko neophodan, ako mogu plaćati Levemir 29kn, možda bi mogli i Novorapid samo 15kn. Ipak je recesija...