Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
Naravno da mozes doci u Petrovu, tu je Referentni centar za dijabetes u trudnoci, i tu dolaze trudnice iz cijele Hrvatske. Ovdje je vec jedna trudnica pitala isto sto i ti:http://diabetes.hr/Forum/index.php/topic,487.0.htmlMoje osobno iskustvo je drugacije, ja sam se pojavila osobno u Petrovoj jer zivim u Zg, pa mi je profesor Djelmis rekao kada da dodjem s uputnicom, itd.Najbolje da ih nazoves, nadam se da mozes pronaci broj na linku koji sam stavila. Ovo je broj centrale u Petrovoj: 01 4604 646, ako ides preko centrale, trazi da te spoje s PT1 i tko god ti se javi reci da imas dijabetes odnedavno i da si u medjuvremenu ostala trudna i da zelis doci tu na pregled. Ako te naruce da dodjes tu, trebas donijeti uputnicu od svoga ginekologa. Oni ce te zadrzati barem jedan dan, radit ce ti profil secera i masu drugih laboratorijskih pretraga, i svakako ultrazvuk i sve sto smatraju potrebnim. Ako je sve OK, brzo te puste, neke trudnice ne leze dulje od jednog dana. Koliko znam, vas "vanjske" (ne iz Zg) obicno narucuju svaki mjesec tako po dan-dva ako je sve ok, i onda opet pri kraju trudnoce obicno tjedan-dva sve do poroda. Nemoj strahovati da ce itko smatrati da ne trebas doci tu, mislim da je bas obrnuto. Koliko znam preko jedne prijateljice iz Bosne, mozes doci i privatno na jedan pregled kod prof. Djelmis i Ivanisevic, a onda se usput i dogovoris za Petrovu. Oni rade u jednoj privatnoj poliklinici u Zagrebu, naci cu ti kontakt ako zelis.
Citat: ema1 - Četvrtak, 25.09.2008 u 11:37:30ako se ikada odlučimo na još jednu trudnoću, dali ja imam pravo ( stvarno neznam), da na kontrole odlazim u Zg?Možda je stupidno pitanje, ali ja nemam pojma, a moja doc i nema baš puno vremena "za razgovor".Hvala unaprijed. u Petrovoj bolnici nalazi se Referentni centar za dijabetes u trudnoci Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, i tamo se prate trudnice s dijabetesom (bez obzira na tip) iz CIJELE Hrvatske. upoznala sam tamo cure iz Zadra, Zagreba, Sl. Broda etc...dakle, Petrova (to je popularni naziv za Kliniku za zenske bolesti i porode u Petrovoj [ulici]) je dio KBC Rebro. ako odes na: http://www.kbc-zagreb.hr/index.php?link=klinike_i_zavodi i kliknes na Klinika za zenske bolesti i porode, naci ces vise informacija o tome. dijabeticarke leze na PT1, a to je pak dio Zavoda za perinatalnu medicinu. Klikni na "Struktura", zatim na Zavod za perinatalnu medicinu, pa na "vise" i otvorit ce se doc file gdje pise da zbrinjavaju trudnice iz cijele drzave. naravno i sire, ali takve pacijentice onda placaju sve. ako se odlucis na trudnocu, bilo bi dobro doci u Petrovu na prekoncepcijsku obradu. dakle, prije trudnoce same, dodji s uputnicom kod prof. Djelmisa na pregled i obradu. a onda dalje se dogovori s njim...
ako se ikada odlučimo na još jednu trudnoću, dali ja imam pravo ( stvarno neznam), da na kontrole odlazim u Zg?Možda je stupidno pitanje, ali ja nemam pojma, a moja doc i nema baš puno vremena "za razgovor".Hvala unaprijed.
Ja sam isla ujutro u 10 h na carski. Nisam primala inzulin, ustvari bila sam pod opstom anestezijom , tako da ne znam, ali mislim da nisam.
Profesor je jedna divna osoba. Ja sam bila pre prezadovoljna odnosom prema meni i paznjom koju mi je posvetio.Sve najbolje i najljepse mogu reci za profesora i cijeli odjel. Koliko sam mogla vidjeti, profesor puno ne prica, ali tako strucno obavlja posao. Svaka mu cast.
tina_ri, mislim da se preporuka o broju trudnoca ne daje opcenito, nego za svaku zenu posebno. Ne mogu komentirati slucaj kod amne, ali koliko znam radi se o vec postojecim komplikacijama dijabetesa koje ona ima, nakon 26 godina zivota s dijabetesom.