Autor tema: Klinika za ženske bolesti i porode (Zagreb)  (Posjeta: 6937 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Klinika za ženske bolesti i porode (Zagreb)
« : Srijeda, 18.02.2009 u 09:35:01 »
Eto, otvaram novi topik, da na jednom mjestu imamo sve o Petrovoj bolnici, a ne da ljudi moraju tražiti okolo! Pisite i molim da se na ovom topicu držite teme Petrova bolnica. Tony-admin

Ne znam detalje, sigurno mozes jer znam da su se druge cure tako narucivale. Imas na stranici prije ono sto sam napisala za friky, kako bih ja to izvela.

Sretno! :)
« Zadnja izmjena: Srijeda, 18.02.2009 u 15:42:14 Tony »

Offline tina ri

• Ja znam...
Klinika za ženske bolesti i porode (Zagreb)
« Odgovori #1 : Srijeda, 18.02.2009 u 15:27:04 »
zanima me još dali smije muž biti prisutan na porodu,ovdje je to dozvoljeno pa zato pitam..........nije potreban čak ni tečaj,samo treba platiti...............

Kakva je rađaona?Jeli svaka rodilja u svom boksu ili su sve zajedno??
Pročitala sam da se prilikom poroda konstantno daje inzulin.A što ako dođe do hipoglikemije?Dali se onda i šećer mjeri i tko to radi?
Šta nakon poroda,jel dijete odmah pregledava pedijatar i dali bebe borave sa mamama 24 sata???

Pitanja se odnose na bolnicu u petrovoj......................
Nemojte mi zamjeriti što toliko toga ispitujem jer u Rijeci je sve to lijepo uređeno,tko nema problematičnu trudnoću ovdje zbilja može uživati,samo eto šta doktori nisu dovoljno educirani za trudnoće sa komplikacijama,šta je po meni najvažnije.

Online cathy

• Global Moderator
Odg: Klinika za ženske bolesti i porode (Zagreb)
« Odgovori #2 : Srijeda, 18.02.2009 u 16:43:11 »
Evo dakle sto je pisalo u prethodnim postovima na ovu temu:

Naravno da mozes doci u Petrovu, tu je Referentni centar za dijabetes u trudnoci, i tu dolaze trudnice iz cijele Hrvatske.

Ovdje je vec jedna trudnica pitala isto sto i ti:

http://diabetes.hr/Forum/index.php/topic,487.0.html

Moje osobno iskustvo je drugacije, ja sam se pojavila osobno u Petrovoj jer zivim u Zg, pa mi je profesor Djelmis rekao kada da dodjem s uputnicom, itd.

Najbolje da ih nazoves, nadam se da mozes pronaci broj na linku koji sam stavila. Ovo je broj centrale u Petrovoj: 01 4604 646, ako ides preko centrale, trazi da te spoje s PT1 i tko god ti se javi reci da imas dijabetes odnedavno i da si u medjuvremenu ostala trudna i da zelis doci tu na pregled. Ako te naruce da dodjes tu, trebas donijeti uputnicu od svoga ginekologa. Oni ce te zadrzati barem jedan dan, radit ce ti profil secera i masu drugih laboratorijskih pretraga, i svakako ultrazvuk i sve sto smatraju potrebnim. Ako je sve OK, brzo te puste, neke trudnice ne leze dulje od jednog dana. Koliko znam, vas "vanjske" (ne iz Zg) obicno narucuju svaki mjesec tako po dan-dva ako je sve ok, i onda opet pri kraju trudnoce obicno tjedan-dva sve do poroda. 

Nemoj strahovati da ce itko smatrati da ne trebas doci tu, mislim da je bas obrnuto. Koliko znam preko jedne prijateljice iz Bosne, mozes doci i privatno na jedan pregled kod prof. Djelmis i Ivanisevic, a onda se usput i dogovoris za Petrovu. Oni rade u jednoj privatnoj poliklinici u Zagrebu, naci cu ti kontakt ako zelis. 

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #3 : Srijeda, 18.02.2009 u 16:44:46 »
I  jos malo s druge teme:

ako se ikada odlučimo na još jednu trudnoću, dali ja imam pravo ( stvarno neznam), da na kontrole odlazim u Zg?
Možda je stupidno pitanje, ali ja nemam pojma, a moja doc i nema baš puno vremena "za razgovor".
Hvala unaprijed.

u Petrovoj bolnici nalazi se Referentni centar za dijabetes u trudnoci Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, i tamo se prate trudnice s dijabetesom (bez obzira na tip) iz CIJELE Hrvatske. upoznala sam tamo cure iz Zadra, Zagreba, Sl. Broda etc...

dakle, Petrova (to je popularni naziv za Kliniku za zenske bolesti i porode u Petrovoj [ulici]) je dio KBC Rebro. ako odes na: http://www.kbc-zagreb.hr/index.php?link=klinike_i_zavodi
i kliknes na Klinika za zenske bolesti i porode, naci ces vise informacija o tome. dijabeticarke leze na PT1, a to je pak dio Zavoda za perinatalnu medicinu. Klikni na "Struktura", zatim na Zavod za perinatalnu medicinu, pa na "vise" i otvorit ce se doc file gdje pise da zbrinjavaju trudnice iz cijele drzave. naravno i sire, ali takve pacijentice onda placaju sve.

ako se odlucis na trudnocu, bilo bi dobro doci u Petrovu na prekoncepcijsku obradu. dakle, prije trudnoce same, dodji s uputnicom kod prof. Djelmisa na pregled i obradu. a onda dalje se dogovori s njim...

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #4 : Srijeda, 18.02.2009 u 16:53:48 »
I jos da odgovorim tini na pitanje postavljeno u drugom postu, o porodu samom:
Isla sam na planirani carski rez, sa spinalnom anestezijom, muz nije mogao biti u dvorani. Postojale su medicinske indikacije za CR, i to mi je predlozeno a ja sam se slozila. Bila sam budna cijelo vrijeme, a inzulin i glukoza davani su mi preko infuzije. Nisam si mogla mjeriti secer, nazalost, niti su mi ga mjerili u sali. Bio mi je malo nizak, po mom subjektivnom osjecaju, tako da sam inzistirala na mjerenju cim sam izasla iz sale (u tzv. "sok-sobi" - to je prostorija ispred sale gdje sam provela oko pola sata nakon operacije, valjda ako dodje do postoperativnih komplikacije da se odmah moze reagirati), a prije nego sto su me smjestili u krevet na intenzivnoj. Dosla je teta iz labosa, uzela uzorak krvi, i nakon 15-ak minuta nazvala sestre koje su bile uz mene, u stvari nas, jer bilo je jos svjeze operiranih pacijentica. One su me svakako nakon toga prebacile u sobu, na intenzivnu. Tamo sam imala sve svoje stvari, ukljucivsi i glukometar. Znaci, bez glukometra sam bila nekih par sati, ali da je bilo problema s hipoglikemijom, znam da bi oni oko mene reagirali pravovremeno.

Pri vaginalnom porodu, muz moze biti u radjaoni uz zenu, ali mislim da treba proci tecaj koji se organizira kod njih. Ali to govorim samo onako kako sam cula, ne znam sa sigurnoscu.

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #5 : Srijeda, 18.02.2009 u 18:05:08 »
Hvala cathy na odgovorima,sorry sto tlačim,ali puno toga me zanima,a vidim da ti jedina odgovaraš na pitanja.........

hm i nije ti baš lako :nono:................................samnom.......................

Pa gdje su ostali? ??? ??? ???

Offline amna

• Ja znam...
« Odgovori #6 : Srijeda, 18.02.2009 u 22:57:51 »
Ja sam bila skoro 2 mjeseca u Petrovoj. Lezala sam na PT1, imala sekciju. Sve proteklo uredu, samo sam imala secer 11,3 mmol/l.
Kad su me prebacili na intenzivnu, dala sam si malo inzulina i sve je bilo ok.
Ja sam bila prezadovoljna uslovima u bolnici, osobljem  :)

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #7 : Četvrtak, 19.02.2009 u 08:49:53 »
Imala si sekciju??.......to je carski?
Znači tebi nisu davali inzulin ili sam krivo shvatila.
Ma bitno da je osoblje ok...................................kakav je taj prof.Djelmis?

Offline amna

• Ja znam...
« Odgovori #8 : Četvrtak, 19.02.2009 u 12:35:02 »
Ja sam isla ujutro u 10 h na carski. Nisam primala inzulin, ustvari bila sam pod opstom anestezijom , tako da ne znam, ali mislim da nisam.

Profesor je jedna divna osoba. Ja sam bila pre prezadovoljna odnosom prema meni i paznjom koju mi je posvetio.
Sve najbolje i najljepse mogu reci za profesora i cijeli odjel. Koliko sam mogla vidjeti, profesor puno ne prica, ali tako strucno obavlja posao. Svaka mu cast.
Evo da ti kazem, rekao mi je da ne bi bilo pozeljno da vise zatrudnim. Bilo je kod mene svega, prva trudnoca, komplikacije, pa druga trudnoca, e vec treca nije preporucljiva. Ali da se slucajno desi, prvo bih otisla kod profesora, jer imam potpuno povjerenje u njega.

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #9 : Četvrtak, 19.02.2009 u 12:54:46 »
Šta ti je stvarno rekao da više ne ostaješ trudna? :(.........pa zašto??
Onda bi to isto rekao i meni s obzirom da sam i ja imala komplikacije i u prvoj i u drugoj trudnoći..................

A tako želim još jedno dijete i to što prije jer nemam još nikakve komplikacije.....osjećam se nekako sposobnom da bi mogla izgurati uspješno trudnoću do kraja.......................
Sada puno više znam kako treba sa šećerom u trudnoći uz pomoć ovog foruma i nekih inter.str.za razliku od prije kad su mi svi davali krive informacije,zbog čega mi je zadnja trudnoća završila tragično............

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #10 : Četvrtak, 19.02.2009 u 13:09:58 »
Ja sam isla ujutro u 10 h na carski. Nisam primala inzulin, ustvari bila sam pod opstom anestezijom , tako da ne znam, ali mislim da nisam.

Mislim da si imala iglu u ruci, kroz koju su ti davali infuziju glukoze i inzulina. Ne mogu te ostaviti bez inzulina u tijelu, narocito ne za vrijeme poroda. Ali to je ionako posao anesteziologa, da brine o svemu i stoji kraj glave za vrijeme operacije.

Profesor je jedna divna osoba. Ja sam bila pre prezadovoljna odnosom prema meni i paznjom koju mi je posvetio.
Sve najbolje i najljepse mogu reci za profesora i cijeli odjel. Koliko sam mogla vidjeti, profesor puno ne prica, ali tako strucno obavlja posao. Svaka mu cast.

Ovo potpisujem.

tina_ri, mislim da se preporuka o broju trudnoca ne daje opcenito, nego za svaku zenu posebno. Ne mogu komentirati slucaj kod amne, ali koliko znam radi se o vec postojecim komplikacijama dijabetesa koje ona ima, nakon 26 godina zivota s dijabetesom.

Offline amna

• Ja znam...
« Odgovori #11 : Četvrtak, 19.02.2009 u 13:11:19 »
I da, kad su me prebacili na intenzivnu, nisam smjela nista jesti, primala sam glukozu i u njoj inzulin 2 dana, a poslije sam mogla jesti.
Ma bez brige, ako se odlucis na trudnocu, obavezno idi u Petrovu  :)

Offline amna

• Ja znam...
« Odgovori #12 : Četvrtak, 19.02.2009 u 13:19:57 »

Citat: cathy
tina_ri, mislim da se preporuka o broju trudnoca ne daje opcenito, nego za svaku zenu posebno. Ne mogu komentirati slucaj kod amne, ali koliko znam radi se o vec postojecim komplikacijama dijabetesa koje ona ima, nakon 26 godina zivota s dijabetesom.

Slazem se sa Cathy, ja vec godinama imam razvijene te komplikacije, i vjerovatno zbog toga se ne preporucuje treca trudnoca.

Nemoj da se plasis i obeshrabris prije nego odes na kliniku. Zelim ti srecu i toplo ti preporucujem da odes kod profesora.
Sto bi moj muz rekao meni: "Sta ti profesor Djelmis kaze, poslusaj ga" :)
« Zadnja izmjena: Četvrtak, 19.02.2009 u 13:25:22 cathy »

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #13 : Četvrtak, 19.02.2009 u 13:32:13 »
Hvala na odgovorima..................sada mi je već lakše................
A Amna za tebe stvarno nisam znala da imaš dijabetes tako dugo......................ja sam bila uvjerena da sam negdje pročitala da ga imaš nekih 6 godina...........

Offline amna

• Ja znam...
« Odgovori #14 : Četvrtak, 19.02.2009 u 13:56:14 »
Da, da.... imam staza... ali dijabetickog, a ne radnog hihihihi.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Četvrtak, 19.02.2009 u 13:56:14 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.