Hrvatski savez dijabetičkih udruga
Dobrodošli,
Gost
. Molimo
prijavite se
ili se
registrirajte
. Jeste li propustili svoj
aktivacijski email
?
1 sat
1 dan
1 tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Dobrodošli na forum HSDU-a!
Forum
Pomoć
Traži
Kalendar
Prijava
Registracija
»
Dijabetes
»
Prehrana
(Moderatori:
Tony
,
krcko
,
Eva
) »
tema:
Izbor adaptiranog mlijaka i dohrana cetveromjesecne bebe???
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
tema: Izbor adaptiranog mlijaka i dohrana cetveromjesecne bebe??? (Posjeta: 4731 )
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
amna
Ja znam...
Spol:
«
:
Utorak, 17.02.2009 u 22:45:35 »
Ovako,
ne znam da li mogu ovdje otvoriti ovu temu, pa molim moderatore da je prebace na drugo mjesto, ako je neophodno.
Imam bebu od cetiri mjeseca, Prekinula sam dojenje zbo problema sa stitnjacom i terapijom koju moram koristiti.
Prvo sam mu davala bebimil i nije htio nikako piti. Onda sam kupila HIPP PRE i pije, ali moram mu davati svaka 2-3 h. Je li to cesto???
Jer pise na upustvu 2-4 obroka dnevno. Moj mali popije najmanje 5-6 flasica.
Danas sam isla kupiti HIPP PRE kad ono ima i HIPP 1. Mislimkakva je razlika ako i na jednoji drugoj kutiji pise da je namjenjeno bebi do 6 mjeseci?
Znam da nije preporucljivo davati dohranu, tipa, voce, povrce, kasice preij 6 mjeseci.
Ali sta da dam prvo djetetu od voca i povrca, s obzirom da sam ja dijabeticarka, trebam li izbjegavati davati mu slatke sokice, i sve ono sto nije bas dozvoljeno nam dijabeticarima???
Molim za savjete i vasa misljenja.
Evidentirano
cathy
Global Moderator
Spol:
Odg: Izbor adaptiranog mlijaka i dohrana cetveromjesecne bebe???
«
Odgovori #1 :
Srijeda, 18.02.2009 u 09:40:08 »
Priupitaj pedijatra sto misli koliko hrane djetetu treba. Za Hipp pre, moguce da se radi o mlijeku kojem su dodani probiotici, to stvarno ne znam.
Pricekaj sa sokicima, nece mu to bitno utjecati na glad. Nisam sigurna, neki pedijatri preporucuju dodati rizine pahuljice u mlijeko vec i prije pocetka prave dohrane. To su pahuljice u kojima nema nicega drugog osim rize, one zaguste mlijeko i dodaju nesto kalorija, pa je dijete sitije. Mislim da imas u DM-u od Millupe, a ima i Rizolino od Podravke. Samo provjeri na deklaraciji je li ista dodano, ja mislim da nije.
Inace, mislim da razlicita djeca imaju razlicite potrebe za hranom, netko jede vise, netko manje... kod dojenja se preporuca hranjenje na zahtjev, mislim da neki tu preporuku prenose i na hranjenje adaptiranim mlijekom.
Evidentirano
amna
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #2 :
Srijeda, 18.02.2009 u 10:20:29 »
Sto se tice pedijatra, kaze da sama po svom nahodjenju izaberem mlijeko.
Druga stvar, da mu dajem kako dijete trazi. A mene malo zbunjuje to sto ne jede kako je navedeno na kutiji. Pa sam zbog toga pitala.
Sto se tice sokica, nisam mislila davati radi sitosti, nego radi raznolikosti, eto malo da promjeni. Ali me brine taj secer
.
U pravu si kad kazes da neko dijete jede manje, neko vise. Izgleda da moj spada u ovu drugu grupu
Evidentirano
cathy
Global Moderator
Spol:
«
Odgovori #3 :
Srijeda, 18.02.2009 u 10:25:47 »
Nije ni logicno da za adaptirano koje se daje djeci od 0 do 6 mjeseci starosti vrijede ista pravila za svako dijete. Beba od mjesec dana ima puno manji zeludac od bebe od 3-4 mjeseca, pa i manje jede.
Ja bih hranila po zahtjevu. Ne bih pocinjala sa sokicima jer nista vrijedno nece dobiti, a moguce je da mu je trbuscic jos nezreo za sok i drugaciju hranu. U stvari, ja nisam ni inace davala sokove, mislim da je puno bolje napraviti vocnu kasicu. Nakon uvodjenja dohrane: za zedj mlijeko i voda, za glad mlijeko i domace kasice (zitne, povrtne, vocne). Imas u knjizi Moja prva godina tablicu dohrane, mislim da sam se ja okvirno toga drzala.
Evidentirano
amna
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #4 :
Srijeda, 18.02.2009 u 10:49:06 »
Hvala, hvala sad mi je lakse kad si mi ovo rekla.
Hvala.
Evidentirano
tina ri
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #5 :
Srijeda, 18.02.2009 u 11:18:09 »
Pa naravno da djetetu od 4 mjeseca nije divoljno 2-4 mliječna obroka na dan.Toliko popije novorođenče definitivno,mislim da od tih 5,6,mliječnih obroka na dan,možeš slobodno zamijeniti jednom voćnom kašicom,iako će to u početku biti samo par žličica dok ne nauči jesti na žličicu,tako da ćeš svejedno morati nadohraniti sa mlijekom.E da možeš i mlijeko pojačati sa rižolinom ili grisolinom.mislim da to ide od 3 ili 4 mjeseca pa nadalje,ali nisam sigurna,no piše na kutiji..........
Što se tiče sokića bolji ti je čaj komorač,kamilica,ima vremena za sokiće iako piše na hipovima da može od 4 mj. pa nadalje
Evidentirano
TATJANA
Diabetički učenik
«
Odgovori #6 :
Četvrtak, 19.02.2009 u 20:27:20 »
Po mom iskustvu taj pre hip je zapravo dohrana za dijete koje jos doji,zato i pise tako mala preporucena doza...Ja sam svog dojila do 8 mjeseca i doktorica mi je preporucila upravo taj pre hip za dodatak,a ak dojite nikakva mu tekucina nije potrebna al mogu se dodati blagi cajevi i voda...
Evidentirano
tina ri
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #7 :
Petak, 13.03.2009 u 19:29:06 »
Amna jel papa beba,jesi li počela sa dohranom?
Evidentirano
amna
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #8 :
Subota, 14.03.2009 u 15:33:08 »
Hvala sto pitas :-).
Adi fino jede, prihvatio je flasicu. Sad mu dajem HIPP2 i zadovoljni smo. Dodam ja njemu, da upozna okuse, i kasikicu-dvije supice, mrkve, jabuke, banane. Maloj poguzijici se svidja i jede. Pocela sam mu davati dohranu iz razloga sto i na HIPP-ovim kasicama pise od 4. mjeseca.
Sto se tecnosti tice, odbija caj na flasicu, pa mu dam malo vode. A caj dam u toku noci kad je u snu i nema pojma da ga pojim
Evidentirano
«
Odgovori #8 :
Subota, 14.03.2009 u 15:33:08 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
»
Dijabetes
»
Prehrana
(Moderatori:
Tony
,
krcko
,
Eva
) »
tema: