Autor tema: Bez insulina?  (Posjeta: 1602 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline somborski

• Tek učim pisati...
  • **
Bez insulina?
« : Četvrtak, 05.02.2009 u 23:56:54 »
Moja cerkica koja ima 4,5 god do danas je primala 8 jed insulatarda dnevno i to ujutru. Unazad 10 tak dana secer se krece u normali. Da li preestati davati insulin?

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Odg: Bez inzulina?
« Odgovori #1 : Petak, 06.02.2009 u 06:47:00 »
Moja cerkica koja ima 4,5 god do danas je primala 8 jed insulatarda dnevno i to ujutru. Unazad 10 tak dana secer se krece u normali. Da li preestati davati inzulin?

Naravno da NE!
Ovakve savjete treba tražiti od dijabetologa, a ne na forumu.
U svakom slučaju, diabetes TIP 1 je kronična, nezarazna i NEIZLJEČIVA bolest. Barem za sada.
Posljedica nelječeneog dijabetesa je SMRT, pa budi oprezan i konzultiraj dijabetologa prije bilo kakvih "radikalnih" promjena u liječenju!
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline J.J

• Forumski moderator
« Odgovori #2 : Petak, 06.02.2009 u 14:42:50 »
Definitivno potpisujem sve što je rekao Tony, ali uz to savjetujem još malo edukacije po pitanju same bolesti. Dijabetes nije neka infekcija koja pod utjecajem "lijeka" prođe. Inzulin za početak uopće nije lijek nego hormon koji bolest "drži pod kontrolom" dok ga se god uzima, zapravo doživotno.
Može i doći do remisije, ali to je već druga tema...U svakom slučaju-kod dijabetologa.
ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #3 : Petak, 06.02.2009 u 15:45:12 »
I ja mislim kao Tony i J.J., i jos moram primijetiti da iz ovoga napisanog u prvom postu ispada da je vama cudno kada su seceri uz uzimanje inzulina u normali.

Zapravo, to i jest cilj inzulinske terapije, imati normalne secere, dakle UZ inzulin. Ne razumijem zasto bi dobri seceri uz inzulin bili cudna stvar. Mislim da je na dijabetologu i timu koji se brine za zdravlje vase kceri da vam pojasni koji su ciljevi terapije kod dijabetesa tip 1.

Sretno :) i zelim vam jos puno normalnih secera.   

martin

• Gost
« Odgovori #4 : Petak, 27.02.2009 u 17:21:41 »
Citat:
krece u normalni

I  meni  je  nekada  na  taste  u  normali, a  nakon  jela  abnormalni  :o

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #4 : Petak, 27.02.2009 u 17:21:41 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.