Anketa

1. Da li biste koristili potpuno prirodni beskalorični zaslađivač sa nultim glikemičnim indeksom na bazi Stevije?

Sigurno da
18 (81.8%)
Vjerovatno da
2 (9.1%)
Možda
1 (4.5%)
Vjerovatno ne
1 (4.5%)
Sigurno ne
0 (0%)

Ukupno glasova: 18

Autor tema: Stevia  (Posjeta: 15831 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Odg: Stevia
« Odgovori #45 : Utorak, 16.03.2010 u 18:27:17 »
Citat:
jel tko zna koliko dugo može trajati bočica stevie, jer mi ne izgleda baš jeftina.
Moje iskustvo je počelo 20. 12. 2009., s KAL-ovim ekstraktom (Steviozid) težine 38g. Bilo je vrijeme za kolače, a stevia dobro podnosi toplinu...
Još je imam "puno" (koliko može biti puno kad kupiš 38 g.?) i trajat će mi još najmanje tri mjeseca. Nije da se razbacujem s njom, ali je u svakoj kavi i limunadi koju popijem kod kuće. Na bočici piše da je predviđeno 905 porcija (kak' su to ipak prebrojili?), ali nekako sumnjam u to. Definitivno mi se ne da grabiti s onom malom žlićicom i brojati koliko ih se da napuniti.
Što se tiće okusa - ja sam vrlo zadovoljan.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #46 : Utorak, 16.03.2010 u 21:55:46 »
Ja sam do nekidan mislio da ce mi bocica trajati vjecno. Onda mi je fljusnula na pod i pola praha se razletilo naokolo :mama:

Ha nis, bar sam se "zasladio" dok sam cistio...
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline blaunjofra

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #47 : Srijeda, 17.03.2010 u 09:44:20 »
Relativna slatkoća pojedinih Steviol glikozida (glikozida steviola)
Naziv                Relativna slatkoća
Steviozid                300
Rebaudiozid A   250-450
Rebaudiozid B   300-350
Rebaudiozid C   50-120
Rebaudiozid D   250-450
Rebaudiozid E   150-300
Dulkozid A   50-120
Steviolbiozid   100-125

:W "A ja sam mislio da se na ovim stranicama ne smije vršiti reklamiranje proizvoda" :W

Offline stevija

• Sve o Steviji...
  • Tek učim pisati...
  • **
    • Dobrodošli na stranice Stevija.com
« Odgovori #48 : Srijeda, 17.03.2010 u 10:27:15 »
Poštovani,
u tablici su samo navedeni steviol glikozidi i njihova usporedba sa šećerom, tako da to nikako nije reklama.
Misija-omogućiti svakom djetetu, ženi i muškarcu da u prehrani koriste prirodne i zdrave proizvode kojima će unaprijediti  kvalitetu svog života  i zdravlja, te se osjećati bolje

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #49 : Četvrtak, 29.04.2010 u 22:34:01 »
U Kauflandu prodaju steviju u teglici (zivu biljku) za 10 kn po komadu.

Doduse ne znam jos tocno sta s njom poceti ??? Pojeo sam jedan list i bio je sladak 8)

Offline Vedran

• Ja znam...
« Odgovori #50 : Petak, 30.04.2010 u 21:20:30 »
Citat:
Doduse ne znam jos tocno sta s njom poceti Huh? Pojeo sam jedan list i bio je sladak Cool

Gutljaj nečeg nezaslađenog, pa lizati listić?

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #51 : Petak, 30.04.2010 u 21:44:27 »
Moze posluziti kao persin za sladoled... narezes listice i pospes  ;D

Offline crvenokosa7

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #52 : Utorak, 04.05.2010 u 09:42:26 »
ja sam proizvode našla zahvaljujući članku u nacionalu http://www.nacional.hr/clanak/81999/stevia-ljekovita-biljka-napokon-i-u-hrvatskoj
i jako sam zadovoljna
 :W ::)

Kanche

• Gost
« Odgovori #53 : Ponedjeljak, 28.06.2010 u 23:34:41 »
Imam ekstrakt strevie, onaj bijeli prah, i potrošila sam samo pola kutijice u 6 mjeseci. Meni je super, stavim 2 žličice(one koje dođu u kutijici) na 1L limunade i odlično je. Nije kiselo, pa nemoram stavljat hrpu vode, a onda se okus limuna i izgubi. I super je za štrudle od jabuka radit. Samo izribam jabuke, dodam unutra cimeta, i par žlićica stevie, i u lisnato. Odlično je. A računam UH kao normalno jabuke. Iako uvjek to jedem u manjim količinama jer neznam točno UH pa da se ne zeznem. Imam i biljku. Nije neš posebno ali fora je. Navodno žvakanje listova ubija karijes a ja imam aparatić ba se karjesa bojim ko crnoga vraga. Prožvaćem listić prije spavanja :D .I stvarno je slatko. iako oni djelovi blizu petiljke su malo gorkasti, ali sve u svemu nije loše

Offline crvenokosa7

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #54 : Četvrtak, 12.08.2010 u 11:02:01 »
Nedavno je na TV-u bilo da je nakon istrazivanja Agronomski fakultet sveucilista u Zg pustio Sveiu u opticaj. Je li ko zna kako doci do sjemena? Brzinski sam im pregledao web, ali nisam nasao nista.

to je znanstvenik Bruno Novak...on se povezivao sa skoro svim proizvođačima koji postoje kod nas i na kraju započeo suradnju sa najkvalitenijom stevijom stesweet
vidjela sam da i piše na toj stranici http://www.steviana.hr/novosti

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #55 : Četvrtak, 16.09.2010 u 18:55:54 »
Ljudi moji, mamica mi je nedavno napravila kolach biskvit sa nekakvim vocem i dodala Steviju - OPAKO!
Konacno nema onaj metalni okus kakav ima sa onom fruktozom ili kojim vec umjetnim secerom.
Finoooo. Njam njam

p.s. Pozdrav iz Pekinga. Muci me JetLag, ovdje je 01h u noci, hrana je ljuta i nepoznata, a treba imati i puno zivaca za nju.... Malo razmisljam o kuhinji u Zagrebu ... Pileca juhica sa kuhanim mesom i krumpirom iz juhe... Njummmmi... Pa kolacich sa Stevijom.....  :mama:

Offline andreja

• Diabetes junior
« Odgovori #56 : Petak, 09.12.2011 u 20:21:14 »
Mene zanima dali ntko zna dali se može kupiti iz Hrvatske stevia,znači da se tu sadi i prizvodi,mislim parh,kapi i sl.

Offline Tony

• Administrator
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #57 : Utorak, 13.12.2011 u 01:45:34 »
Nazovi u ZDD i pitaj.
Mislim da je to hrvatska Stevija sto oni imaju...
01/4847-429 a radno vrijeme je na www.zadi.hr
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #57 : Utorak, 13.12.2011 u 01:45:34 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.