Autor tema: dijabetes - tip 2  (Posjeta: 2877 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline mika

• Tek učim pisati...
  • **
  • Spol: Muški
dijabetes - tip 2
« : Ponedjeljak, 05.01.2009 u 18:09:33 »
Prije 2.godine otkriven mi je dijabetes tipa 2, te su mi u Karlovačkoj bolnici prepisali uzimanje tableta diaprel mr (jednu tabletu u jutro), a navećer jednu tabletu glucophage 850, šečer mi je spao sa 22 na normalnu razinu.Moj problem se javlja u zadnje vrijeme kada mi šećer u jutrnjem mjerenju stalno varira od 7 do 12 pa ponekad i više,a na kontroli su mi rekli da i dalje nastavim sa istom terapijom iz razloga što mi je hbA1c ispod 6. Molim Vas kakva imate vi drugi iskustva u ovakvoj terapiji ili slićnoj, šta napraviti da mi je šečer u jutro kao i tijekom dana u normalnoj granici, dali mjenjati terapiju sa glucophagom ili nešto dr.

Offline mirela78

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Odg: dijabetes - tip 2
« Odgovori #1 : Subota, 14.11.2009 u 17:50:18 »
Hmm... Vidim da je proslo dugo otkako je tema postavljena. Nadam se da je sada sve ok.

Ako nemas nocni obrok, mozda bi ga trebalo uvesti. Pojedi nesto netom prije spavanja (vocku, orasaste plodove....) pa prati secere ujutro. Ako ni to ne pomogne, ostavi nocni obrok, ali izbaci jednostavne UH iz vecere. Meni to pomaze i seceri mi ne prelaze 7,5 na taste.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: dijabetes - tip 2
« Odgovori #1 : Subota, 14.11.2009 u 17:50:18 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.