Autor tema: type 1  (Posjeta: 1839 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline william

• Tek učim pisati...
  • **
type 1
« : Ponedjeljak, 29.12.2008 u 07:59:31 »
Htjela bih da se prestavim da sam mama od djecaka cetiri godine starog koji je diagnosticiran prije sest mjeseci sa type 1 diabetes tako da sam jos uvijek u nedoumici i vjerujem da ce ovo da se zavrsi ubrzo a onda se zapitam hoce li ikad.Pronasla sam ovaj vas sajt i drago mi je da zanam sta se desava dole kod vas u Hrvatskoj jer sam inace iz okolice Banja Luke a zivim trenutno u Las Vegasu.Mogu da vam kazem da mi ovdje jos uvijek se sluzimo starim mjerama neznam kako da objasnim ali znam da je normalan secer od 70 do nekih 120 a to su vam americke mjere moj sin na zadnjim mjerama Ac je imao 6,7 i doktor je zadovoljan a trosim tri vrste inzulina tako da u jutro mjesam dva to su novolog i nph to je taj cloudy one a uvece dobija novolog i lantus tako da za rucak inace nema inzulina dok vi dole mozda radite vec drugacije.On je na tim carbohydratima sto znaci on ima tri obroka i tri snacka svaki obrok mora da ima 30 carbohydrata a snack ima 15 carba ili neznam kako vi to zovete valjda ugljikohidrata s tim sto mi doctor kaze da njemu nesmije da bude nista od slatkisa da bude ukinuto da on treba sve da jede kao sva djeca ali odredeno.Jako puno su mi dali obavijestenja novina i koje cega sta vam znam ali i jednom mjesecno imamo kao neki sastanak dijabeticara tako da nam govore sta se desava u svijetu sta sve ima i sta je novo na trzistu.Ja sam oduzila izvinjavam se ako sam koga uvrijedila ali ako ima sta da vam mogu odgovoriti ja sam tu takode a ja imam isto toliko jako puno pitanj za vas ali sada cu da zavrsim jer je skoro ponoc ovje a ja sam vam razlike devet sati od vas .Sve vas lijepo pozdravljam i borimo se zajedno iz suncanog vegasa

Online Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Odg: type 1
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 29.12.2008 u 08:51:42 »
Samo da pojasnim mjerne jedinica!

mgdl/18=mmol/l
Sto ce reci 120mgdl/18=6,66 mmol/l

Drugi izracun, meni osobno kompliciraniji je:
mgdl*0,0555=mmol/l

120mgdl*0,0555=6,66mmol/l

Detalje imas na:
http://zadi.hr/dijabetes/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=27
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: type 1
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 29.12.2008 u 08:51:42 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.