Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
Na djelovanje Levemira moze utjecati i drzanje igle na penu cijelo vrijeme.
Najbolje je samo staviti iglu kad treba dati inzulin, i odmah je nakon davanja skinuti. I provjeriti prije davanja jel ima zraka, tj. 1-2 jedinice strcnuti u zrak.
Ali opet, ako s Levemirom dobijes pik u djelovanju, to znaci da on nije striktno bazalni inzulin.
I Lantus ima pik, ali nesto manji. Kod oba je visina pika proporcionalna dozi.
Da skratim, nije me to brinulo, dok mi se jednom nije zacepila igla. Mislila sam da se pen pokvario, medjutim, nakon provjere ispalo je da pen radi ali s novom iglom. Nikad mi se to nije desilo s drugim inzulinima a dugo sam na penu, od 1993. Netko mi je spomenuo da se Lev pretvori u gel, moram to jos istraziti - sto se tocno desi i na koji nacin to utjece na njegovo djelovanje.
Kad ovjeris doznaku za lancete, mozes pitati u ljekarni da ti umjesto lanceta daju igle u protuvrijednosti.
Zrak ne moze otici pod kozu, ali moze utjecati na doziranje.
Hvala za link na Davorovu temu, vidjet cu mogu li od HZZO-a ipak dobiti 1000 igla. Bilo mi je malo neobicno sto mi teta na salteru nije dala rjesenje komisije nego samo ovjerenu doznaku. Budem je trazio iduci puta.
Razmisljao sam o tome da si dajem Lev u dvije jednake doze, ali bih to onda radio svakih 12 sati. Kad si ga ti dajes?