Autor tema: kokos  (Posjeta: 2749 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline TATJANA

• Diabetički učenik
kokos
« : Četvrtak, 04.12.2008 u 08:12:41 »
Dobila sam jedan savjet za kokos.
Izgleda da jako godi dijabeticarima,jedna dugogodisnja dijabeticarka mi je preporucila da za nocni obrok u 2dcl jogurta stavim jednu veliku ozicu kokosovog brasna da odstoji i da ga pojede za kasniji obrok tj. nocni i da je s takvim obrokom jutarnje sredila.OK ja probala, a l ne samo jutarnji vec su mu tih par dana dok je ajmo rec prisiljen bio da ga pojede inace okus je ok bude kao puding, seceri ma fantasticni,al dijete ko dijete ne svida mu se ...
Sad dal je to bilo radi kokosa, il jednostavno se poklopilo ne znam .Cula sam da sam kokos kao kokos dobro odrzva tj.regulira secere u krvi,pa eto podjelih pa probajte,i naravno javite

Offline mirela78

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Odg: kokos
« Odgovori #1 : Četvrtak, 02.04.2009 u 22:41:06 »
I jogurt i kokos obozavam pa cu svakako probati. Hvala na savjetu. Samo kolika je to "velika dozica"? Da ne bih pretjerala.

Offline TATJANA

• Diabetički učenik
« Odgovori #2 : Subota, 18.04.2009 u 23:33:09 »
Pa sad jel nekome velika il dovoljna ovisi o apetitu al,u casicu jogurta jedna normalno puna velika jusna ozica otprilike, al mozes vjerujem dodat jos, an naravno bez pretjerivanja

Offline mirela78

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
« Odgovori #3 : Subota, 18.04.2009 u 23:46:42 »
Hvala na odgovoru. Otprilike tako i stavljam. Jedino sto sam primijetila da mi cimet vise snizi secer.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #3 : Subota, 18.04.2009 u 23:46:42 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.