Autor tema: Izljecenje ili...?  (Posjeta: 2103 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline tanjap

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Izljecenje ili...?
« : Petak, 14.11.2008 u 11:31:05 »
 http://www.xcell-center.com/ ovih dana  kruzi netom...prevara ili?

Offline Knock

• Diabetički wannabe
  • Spol: Muški
Odg: Izljecenje ili...?
« Odgovori #1 : Petak, 14.11.2008 u 16:13:39 »

ana12345

• Gost
« Odgovori #2 : Utorak, 06.01.2009 u 16:13:27 »
mislim da smo mi u samom startu prevareni.
cekamo i nadamo se nekom lijeku koji ionako vec odavno postoji.
moj zadnji posjet specijalisti gdje sam se raspitivala za pumpu- dobila sam odgovor kako ce uskoro doci jedna nova pumpa koja ce ujedno i mjeriti secer i ovisno o tome ustrcavati inzulin, sto ce reci-umjetna gusteraca. odlicno, zar ne?
samo, budimo svjesni kako lijek postoji ali ova super pumpa ce puniti djepove. izljecenje ne koristi nikome osim bolesnima, a tko uopce vodi racuna o njima. pogledajte malo invalide, oboljele od puno tezih bolesti tipa raka i sl. njihove sanse za ozdravljenje, poboljsanje njihovog stanja ovisi skoro pa iskljucivo o -koliko para toliko muzike. tako da mislim kako svi oni koji slusaju desetljecima o lijeku mogu slobodno se poceti veseliti jednom aparatu koji ce prikopcati na sebe i koji ce im olaksati zivot u tom smjeru da nece morati sami misliti. sve ostalo je jedna uzaludna nada, uzaludna s obzirom na svijet u kojem zivimo. jedino da se svi dijabeticari svijeta pobune, dignu uzbunu-sto sumnjam da ce se dogoditi. jer koliko god mi sutjeli o tome- prilagodjavamo se svojoj bolesti i cak postajemo nakon nekog vremena zadovoljni stanjem koje je zapravo i vise nego zadovoljavajuce. otvorim primjerice post o tome sto pijete u kaficima, i dobijem odgovore kako je super sto nam se nudi. ljudi jednostavno nemaju vremena za "borbu", nemaju vremena uci malo dublje u cijelu pricu i imaju stav vjerojatno kako bi lakse podnijeli svoju bolest- ma odlicno je meni, kaj mi fali?- e, meni fali puno toga- mozda jer sam novopeceni dijabeticar pa primjecujem sve to sto mi nedostaje i da-vrlo vjerojatno cu se s vremenom isto tako pomiriti sa stanjem.
sve u svemu- nada mozda zadnja umire, ali ja kada gledam stav ljudi jedva nazirem nekakvu nadu.

Offline J.J

• Forumski moderator
« Odgovori #3 : Utorak, 06.01.2009 u 22:55:39 »
Ana,prevareni,hmmmmmm... pa ak ćemo tako-svi su prevareni. Jedni imaju alergije od kojih teško funkcioniraju, drugi kojekakve boleštine...
I da, i ja vjerujem da lijek već postoji ali ga šire mase nikada neće vidjeti...istina, to nikome nije u interesu. I šta ti sad preostaje?
 Pizdit i živcirat se cijeli život zbog toga (promijenit ne možeš ništa), i onda umrijet nesretna i ogorčena jer si "prevarena",ili se pomiriti s tim da si, naravno uz pravilnu regulaciju, uvjetno zdrava osoba koja može sve što mogu i drugi, uz malo više truda.
 Lijek vjerojatno postoji, al do nas nikad neće doči! I šta sad? Ja ću živjeti što sretnije i ispunjenije mogu, a kome se trati život na nepravde na  koje sam ne može utjecati...nek ga trati.
ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #4 : Srijeda, 07.01.2009 u 22:11:04 »
Zakaj ste tako uvjereni da lijek postoji? Sama cinjenica da nekom mogucnost trajnog izljecenja diabetesa ne odgovara nije dokaz da je to vec ostvareno i zatajeno. IMO, takve stvari je dosta tesko drzati tajnima kad se jednom otkriju. Mnogima bi trajno izljecenje diabetesa itekako odgovaralo financijski, npr. vladama koje izdvajaju ogromna sredstva za ono sto nam je sad na raspolaganju.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

ana12345

• Gost
« Odgovori #5 : Četvrtak, 08.01.2009 u 12:00:28 »
ja ne mislim da je tracenje vremena otvoreno pricati o situaciji. to ne znaci umrijeti nesretan i ogorcen, to samo znaci mozda umrijeti i znati da si nesto pokusao promijeniti. a bit je upravo toga sto kazes-sam netko ne moze utjecati.
krcko-ne financira vlada tvoj inzulin, to ide iz tvog djepa. nije dokaz to sto nekome ne odgovara, dokaz je sam po sebi logican zakljucak- ako covjek leti u svemir, ako moze stvoriti umjetno srce, klonirati, e onda moze i beta stanice vratiti u zivot.

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #6 : Četvrtak, 08.01.2009 u 16:45:08 »
mogucnost da se neki lijek pronadje ne znaci da lijek stvarno postoji.

mozda bi se i nasao, kada se novac za istrazivanja npr. ne bi trosio na projekte poput inzulina-na-udisanje (projekta koji je, usput budi receno, u medjuvremenu napusten).

puno znanstvenika radi fundamentalna istrazivanja na molekularnoj razini pokusavajuci rasvijetliti mehanizam nastanka bolesti (razlicitih), i eventualno naci nacin kako te bolesti sprijeciti ili cak izlijeciti. za ta istrazivanja trose se ogromne sume novca. medjutim, od fundamentalnih istrazivanja pa do primjene ogroman je put. nesto sto savrseno funkcionira in silico, pa proradi i in vitro, nerijetko "padne" u in vivo fazi (na misevima npr). a kad je i to uspjesno,  dok dodje u fazu da radi na ljudima treba proteci puno vremena, i jos vaznije uzasno puno novaca -neusporedivo vise nego sto je trebalo u onoj pocetnoj fazi, u fundamentalnim istrazivanjima.

ovime ne zelim nikoga "opravdavati", samo sam opisala kako se danas "pronalaze" lijekovi.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #7 : Četvrtak, 08.01.2009 u 19:56:13 »
krcko-ne financira vlada tvoj inzulin, to ide iz tvog djepa.

Od kada sam na inzulinu dzep mi je puniji nego prije. Prije sam 4 godine sam kupovao trake i trosio na njih vise nego sto sada placam dopunsko, odnosno vise nego sto bih davao za participaciju da nemam dopunsko. S obzirom da sada trosim znatno vise traka, ipak mislim da je vlada RH na financijskom gubitku zbog gubitka mojih beta stanica. :-\

nije dokaz to sto nekome ne odgovara, dokaz je sam po sebi logican zakljucak- ako covjek leti u svemir, ako moze stvoriti umjetno srce, klonirati, e onda moze i beta stanice vratiti u zivot.

Pa moze, o tome i jest ovaj topic. Ako zelis kostat ce te izmedju 7500 i 9000 eura (pogledaj na dnu drugog linka). No ja ipak mislim da to nije trajno rjesenje kojem se nadamo. Kvaka je u tome da nista ne sprjecava imunoloski sustav da ponovno ubije te uskrsle beta stanice. A selektivno "popravljanje" imunoloskog sustava nazalost jos nije realnost (sto ne znaci da u buducnost mozda nece biti).

Sto se tice pokusaja da se nesto promijeni, pogledajte ovaj video: http://www.youtube.com/watch?v=ad5OCLgiDYE
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #7 : Četvrtak, 08.01.2009 u 19:56:13 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.