Autor tema: crvena leca  (Posjeta: 1779 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline TATJANA

• Diabetički učenik
crvena leca
« : Subota, 01.11.2008 u 20:08:35 »
Dal je tko probao crvenu lecu, cujem da je dobra za dijabeticare?
Kakve su vam reakcije secera poslije konzumacije lece opcenito i graha?
Na koji nacin je spravljate jer ovo sto sam probala je apsolutno bljak, znam da dijabeticari trebaju izbjegavat masnu hranu al sta je grah,leca i opcenito ova vrsta variva bez pancete i malo bar stuka od prsuta?Zna li tko kaki dobar recept za bar ukusnije spravljanje ovog jela za slatkisa

Offline Rita

• Ja znam...
  • moram prestat pušit hitno
Odg: crvena leca
« Odgovori #1 : Srijeda, 12.11.2008 u 10:05:20 »
ja ti dosta jedem leću (svih boja) i grah. onekad i onu mješavinu leće, slanutka i graha kaj kupiš u dućanu. guk mi je nakon takvog obroka odličan.

kuham ju u dvije arijante - štreberskodijabetičarskoj i neoodgovornodijabetičarskoj - razlika je samo u komadiću špeka koj dodsam u ovoj drugoj varijanti. mada mislim da masnoća koju pusti taj komadić nemre nikom naškodit.

dakle ovako ti ja radim:

ako je samo leća - namočim 1-2 sata, a mješavinu močim prek noći

na malo maslinovog ulja popržim crveni luk i naribanu mrkvicu

hitim leću, eventualno još malo mrkve na kolutiće, dodam vodu i posolim

pred kraj stavim 2-3 žlice paradajza (a može i pelato, ali na početku)

na kraju peršin i to je valjda to

tako kuham i grah, meni je i ovako fino, špek stavljam rijetko, čisto promjene radi, kolesterol i težina su mi oke pa ne moram jako pazit

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: crvena leca
« Odgovori #1 : Srijeda, 12.11.2008 u 10:05:20 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.