Autor tema: djelovanje levemira  (Posjeta: 1529 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline mjergo21

• Diabetes junior
djelovanje levemira
« : Utorak, 21.10.2008 u 20:13:42 »
Vidim da nitko nije nista pisao o levemiru vec jako dugo vremena. naime to je dugdjelujući inzulin, na njegovoj kutiji piše da on traje 24 h, no čula sam da on djeluje 12-14 sati. osobno nisam zadovoljna s njim, ne znam dali ga ne upotrebljavam pravilno ili mi jednostavno ne pase. dajem ga oko 22-22.30 h i onda mi secer bez obzira kakav je raste za nekih 5-7 jedinica i onda tijekom noći lagano pada da bi ujutro bio u normali. mislim da je cilj djelovanja da odrzava secere stalno u jednoj normali, a ne da tako variraju. nije mi jasno jer kad imam vecu tjelesnu aktivnost nakon rucka si dam 2 jedinice levemira i secer ostaje nepromjenjiv, znaci ne upotrebljavam novorapid. nije mi jasno njegovo djelovanje! ??? dali ga dajem u pogresno vrijeme ili mi ne pase, ne kuzim. molila bih one koji znaju dami napisu nesto o tome.

Offline insekt9

• Ja znam...
Odg: djelovanje levemira
« Odgovori #1 : Utorak, 28.10.2008 u 18:52:56 »
Duljina djelovanja Levemir-a je u ovisnosti od injiciranih jed po kg tjelesne mase. Ukoliko daješ dvije doze tada možeš očekivati da djeluje cca 12-13h, a ukoliko daješ jednu (veću) dozu onda će njegovo djelovanje i biti 24h.
To što ti se događa nakon ručka bi se moglo objasniti početkom djelovanja Levemira koje je cca 1h nakon injiciranja. Malo mi je nelogično da ne koristiš neki brzodjelujući inzulin, ali nije na meni da određujem terapiju. 
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Offline mjergo21

• Diabetes junior
« Odgovori #2 : Četvrtak, 30.10.2008 u 09:40:46 »
dobivam ja i kratkodjelujući novorapid ali kad imam neku veću fizičku aktivnost ne treba mi jer mi levemir odrzava onda secer nepromjenjivim.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Četvrtak, 30.10.2008 u 09:40:46 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.