Autor tema: Participacija na lijekove Avandija i Novonorm  (Posjeta: 1992 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mareno

• Tek učim pisati...
  • **
Participacija na lijekove Avandija i Novonorm
« : Utorak, 30.09.2008 u 16:42:30 »
Lijep pozdrav

Imam par pitanja u vezi lijekova!

Dali se plaća participacija na lijekove Avandija i Novonorm?

Stoga da u Požegi imam rođaka koji ne plaća, a ja u Slavonskom Brodu plaćam!!!

Hvala!!!

PS. Može li mi netko pojasniti šta je to Dijabetička enteropatija???

Jer na google nisam našao ništa, samo o Celijakija ili glutenskoj enteropatiji ???
« Zadnja izmjena: Utorak, 30.09.2008 u 22:44:00 Tony »

Offline J.J

• Forumski moderator
Odg: Participacija na lijekove Avandija i Novonorm
« Odgovori #1 : Utorak, 30.09.2008 u 17:50:40 »
Za te konkretne lijekove ne znam,ali svugdje u RH bi trebali vrijediti isti propisi.
Inače radim godinu i pol u isporuci medicinskih pomagala pa znam ovo: participaciju NE PLAĆAJU osobe koje imaju iskaznicu da su oslobođene plaćanja, a nju izdaje hzzo na temelju imovinskog stanja odnosno visine primanja osoba koje žive u istom kućanstvu, drugim riječima-osobe sa  malim primanjima. Participaciju NE PLAĆAJU i osobe koje redovno uplaćuju dopunsko zdravstveno osiguranje pa im dopunsko to plaća.
Dakle, ako plaćaš a rođak ne, to je zato što on ima dopunsko ili oskobođenje, a ti ne.
« Zadnja izmjena: Utorak, 30.09.2008 u 22:43:41 Tony »
ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Offline Rita

• Ja znam...
  • moram prestat pušit hitno
« Odgovori #2 : Srijeda, 01.10.2008 u 08:19:54 »
Nemam dopunsko, ali za Novonorm ne plaćam participaciju, a za Avandiju ne znam, uzimam Lantus za koji također ne plaćam.

evo ti link za dijabetičku gastroenteropatiju: http://www.cmellc.com/geriatrictimes/g030415.html

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Srijeda, 01.10.2008 u 08:19:54 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.