Autor tema: Cijepljenje dijece  (Posjeta: 1695 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline TATJANA

• Diabetički učenik
Cijepljenje dijece
« : Petak, 26.09.2008 u 22:17:30 »
Da li mi tko zna reci sto je s dijecijim cijepljenjem,konkretno dijete ima 8 god i dobili smo obavijest iz skole da ce se dijeca cijepiti,u pitanju su redovna dijecija cijepljenja.Kako smo novi u tome evo i s tim se tek sad susrecemo, sta raditi?Dobro znam da se moramo njegovom dr javiti al dal mi tko zna reci kakvo svoje iskustvo,dal dijabeticari imaju kakve nuspojave il tako sto vezano za druga cjepiva?

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Odg: Cijepljenje dijece
« Odgovori #1 : Subota, 27.09.2008 u 23:24:27 »
U svakom slucaju razgovaraj s djetetovim dijabetologom.
No, po mom misljenju, nema nekih problema oko dijabetesa i cjepiva. Eventualno dan-dva nakon cjepljenja, malo cesce GUK provjeravati.
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline TATJANA

• Diabetički učenik
« Odgovori #2 : Nedjelja, 28.09.2008 u 10:08:49 »
Da, to da trebam razgovarai s dijabetologom,svakako i to da cemo morat malo cesce provjeravati GUK,jer djeca u svakom slucaju imaju nakon svakog cijepljenja barem blage smetnje al znate kakvi su doktori ...Al u svakom slucaju hvala na odgovoru

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #3 : Četvrtak, 09.10.2008 u 15:45:23 »
Da, veci je problem ako dijete nema dijabetes. Naime, zabiljezeno je dosta slucajeva i u HR da nakon cijepljenja dijete nije dobilo nista osim dijabetesa....

Offline TATJANA

• Diabetički učenik
« Odgovori #4 : Petak, 24.10.2008 u 20:46:45 »
Ovo ste 100% u pravu , kod mog malenog je upravo se to i dogodilo.Redovna vakcina prvasica i u roku petnestak dana rapidno propadanje i DIJABETIS!!! A misec dana ranije svi ama bas svi  cak i seceri u redu.
No da evo javim sto se dogodilo poslje cijepljena sad kad smo slatki ..seceri 3-5 dana luduju .Kak je cijepljen prvi dan ok i zaboravismo na to. Da bi nakon drugog treceg dana kad smo sve iizbrisali iz memorije vidili da se nesto cudno dogada i ludi, sta sad dok nisam za njim u banju da s njim opere ruke (dijete ko dijete samo ruke doslovno blagosovi vodom) i kak sam mu zavrnula rukave upali se lampica ::)

Offline TATJANA

• Diabetički učenik
« Odgovori #5 : Petak, 24.10.2008 u 20:56:07 »
I da..... svi dijabeticari se smiju cijepiti redovnom vakcinom, osim ak su alergicni! A  cijepljenje protiv gripe je preporucljivo  jer svi koji imaju kronicnu bolest bi trebali bit cijepljeni od gripe a diabetis svrstavaju u kronicnu bolest!!!!!!!!!.........pitala ja :-\

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #5 : Petak, 24.10.2008 u 20:56:07 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.