Autor tema: sir i vrhnje  (Posjeta: 2175 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Rita

• Ja znam...
  • moram prestat pušit hitno
sir i vrhnje
« : Petak, 05.09.2008 u 22:40:14 »
obozavam mladi sir i vrhnje (s placa). jedem ga nekoliko puta tjedno, s crnim kruhom i nekim povrćem, al' mi ta kombinacija jako diže šećer (preko 9) ???

oke, istini za volju, jedem ga kao ručak ili večeru, pa si povećam količinu sira na 120g, što je zapravo za trećinu više od propisanih mi proteina. znam da  i u siru ima UH-a, al' baš toliko? ili je zbog nečeg drugog?

Online SuperHrvoje

• Forumski moderator
Odg: sir i vrhnje
« Odgovori #1 : Utorak, 09.09.2008 u 08:53:35 »
obozavam mladi sir i vrhnje (s placa). jedem ga nekoliko puta tjedno, s crnim kruhom i nekim povrćem, al' mi ta kombinacija jako diže šećer (preko 9) ???

oke, istini za volju, jedem ga kao ručak ili večeru, pa si povećam količinu sira na 120g, što je zapravo za trećinu više od propisanih mi proteina. znam da  i u siru ima UH-a, al' baš toliko? ili je zbog nečeg drugog?

to ti je zbog sladostrasnog uzivanja u siru i vrhnju  ;D
salim se. Ima Uh u tome, da. Eto, nema druge nego dati si jednu blagu dozu i stvar rijesena (ili ekser-sajz). To sama moras dokuciti...dobar tek
Nisam mogao odoliti kad sam vidio naslov, gladan sam, momentalno
Ali moram priznati da se i ja ponekad iznenadim u nekim jelima da nekad nenadano dignu secer a nekad ne. Ima tu mozda i malo psihe, nemam pojma

Offline Rita

• Ja znam...
  • moram prestat pušit hitno
« Odgovori #2 : Srijeda, 10.09.2008 u 19:53:06 »
fakat mi nije jasno. u "našim" tablicama, a i drugdje gdje sam gledala, piše  da ima 0 uh, ok, jasno mi je da nije bas nula, al' ipak bi trebalo bit bitno manje od 5 po jedinici....

a niš... ond taj... ekser-sajz  ;D

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Srijeda, 10.09.2008 u 19:53:06 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.