Autor tema: Pomoć  (Posjeta: 1098 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ivana_Zd

• Diabetički wannabe
Pomoć
« : Ponedjeljak, 18.08.2008 u 08:31:16 »
Molim vas ako tko ima kakvu ideju što bi ovo moglo biti da mi pomogne. Dakle tip 1 sam i od početka godine svaki mjesec bar jednom mi otekne po jedan prst ruke uz lagano zatezanje i bol. Najčešće kažiprsti, ali nikada istovremeno. Bila sam kod fizijatra i on kaze da iako imam povećane reuma faktore i sedimentaciju, te strasnu anemiju s smanjenim leukocitima da ipak nije nešto tipa reumatskog artritisa jer mi je CRP 0.7. Kaze da postoji mogućnost da je uzrok dijabetes. Preporucio mi odmaranje i kontrolu krvi za 2 mjeseca,a to je uskoro. Što vi mislite o tome?

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Odg: Pomoć
« Odgovori #1 : Utorak, 19.08.2008 u 14:03:48 »
Frendica nema dijabetes, ali ima iskustva s ovim ostalim, evo njenog odgovora, mozda pomogne:

"zakljucili smo procitavsi hrpetine toga i na uzorku od nekoliko nas kolega i kolegica koji imaju vrlo slicne simptome oticanja zglobova, boli u kostima i sl… da je stvar u hrani koju jedemo, svako toliko nam se pogorsa ili poboljsa, ovisi sta jedemo, a i svakome napada tamo gdje je najosjetljiviji, sto su kod dosta ljudi zglobovi… taloze se toksini u organizmu zbog lose probave ili lose hrane ili premalo tekucine i napadaju gdje mogu… preporucam test intolerancije na hrane i kad se dobiju rezultati strogo paziti i ne jesti zabranjenu hranu, treba mj. do dva da se organizam pocne oporavljati… samo treba bit uporan!

a dijabetes ne znam kakve ima ili nema veze s time, al ne moze dakle skoditi, to je definitivno."

btw. koliko imas dijabetes?

Offline Ivana_Zd

• Diabetički wannabe
« Odgovori #2 : Srijeda, 20.08.2008 u 12:50:39 »
Pa radije da mi je i to nego nesto gore. Nisam neki gurmani i nije mi problem kad mi se zabrani neka hrana. Dijabetes imam nepunih 9 godina i nemam za sada nikakvih komplikacija. Stvarno ne znam ako je u pitanju neka hrana jer uvijek slicno jedem, a sumnjam da je i od dijabetesa. Ujutro idem vaditi krv, pa cu viditi sto ce biti. Kaziprst me boli već 3 noci i otečen je :( Davore hvala na odgovoru! :-*

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Srijeda, 20.08.2008 u 12:50:39 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.