Autor tema: Zeljanica  (Posjeta: 1556 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Rita

• Ja znam...
  • moram prestat pušit hitno
Zeljanica
« : Petak, 18.07.2008 u 11:13:50 »
čisto da obavijestim slatko pučanstvo - na moje veliko zadovoljstvo, empirijskom metodom isprobanom na sebi samoj, ustanovila sam da je zeljanica oke, barem za one koji ne moraju pazit na težinu  ;D

istraživanje sam provela s dvije vrste zeljanica - onom iz Daily fresha, te smrznutom "Jami" pravom bosanskom, "sfrkanom".

za prvu (dejli freš  ::) ) nemam specifikaciju sastojaka, što sam oštro prigovorila nadležnima  8) ipak, utvrdila sam da mi je nakon obroka salata s piletinom + zeljanica GUK sasvim okej!

za "Jami" piše: na 100g - 22,22g Uh, 10,37g masti, 6,96g proteina, 562mg Na, 210kcal. Jedan "sfrkanac" težak je oko 120g.

tijek eksperimenta:
60g pilećeg filea + 100g krastavaca + 180g zeljanice /4 NovoRapida = hipo 1 sat nakon obroka, pa sam bila prinuđena pojest još jedan komad zeljanice s malo mlijeka. GUK nakon hipa: 8,1 ;D ;D ;D

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Odg: Zeljanica
« Odgovori #1 : Srijeda, 13.08.2008 u 15:30:38 »
Malo glupo pitanje...
Sadrži li ta zeljanica sir, vrhnje, majonezu ili takvo što? Ako da, može li bez toga?

Imam i ja jedan savjet za dobro i zasitno jelo koje ne diže puno GUK:
Kajgana s onim jeftinim konzervama tune iz Getroa, Metroa, itd.. Mmmm. Samo treba biti oprezan, skoro sve te konzerve tune dolaze sa Tajlanda gdje svako malo imaju skandale sa mjesanjem motornih i jestivih ulja. Prijedlog je da dobro ocjedite tunu :-)

Nego Rita,
da te nema, forum bi bio tri puta mrtviji nego što jest  ;)
« Zadnja izmjena: Srijeda, 13.08.2008 u 15:35:38 davor »

Offline Rita

• Ja znam...
  • moram prestat pušit hitno
« Odgovori #2 : Četvrtak, 14.08.2008 u 08:22:51 »
da majoneza u zeljanici  ::)  nema ni majoneze, a mislim da nema ni vrhnja - samo svjezi sir i spinat ili blitva. masnoca je zbog ulja kojom se premazuju kore, ali nema je puno, barem ne u ove dvije koje sam probala.

hvala na komplimentu, drago mi je ako sam svojim postuljcima doprinjela da ovaj prevazni forum malo zivne, jer bi fakat bilo steta da zamre. nasi su lijecnici, naravno, vrlo iskusni i educirani, ali uglavnom nemaju dijabetes. a postoji milijun prakticnih pitanja na koja ti moze odgovoriti samo kolega dijabeticar  ;)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Četvrtak, 14.08.2008 u 08:22:51 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.