Autor tema: Insulatard HM?  (Posjeta: 1936 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Zadnji vezni

• Tek učim pisati...
  • **
Insulatard HM?
« : Subota, 28.06.2008 u 20:53:10 »
Ja sam valjda jedan od rijetkih na onoj old school terapiji; i sada sam čuo da se insulatard hm prestaje proizvoditi, te sam jedva nabavio još jedni boćicu u ljekarni na trgu. da li znate nešto o tome? je li postoji neki sličan inzulin od nekog drugog proizvođača?

hvala
am i part of the cure, or am i part of the disease?

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: Insulatard HM?
« Odgovori #1 : Nedjelja, 29.06.2008 u 17:11:10 »
dobio si tu informaciju u ljekarni? jesi li pitao u ljekarni na Vuk Vrhovcu?

kazes "bocica", jel to znaci da navlacis inzulin spricom iz bocice od 10 ml, tj. ne koristis pen? za pen idu ulosci od 3 ml. sad ne znam je li povlace Insulatard opcenito, dakle i bocice i uloske, ili mozda samo bocice?

Eli Lilly proizvodi inzulin koji je istog sastava kao i Insulatard (kojeg proizvodi Novo Nordisk). U Hrvatskoj se (mislim) zove Humulin N, provjeri jos jer nisam 100% sigurna.

ali ako se Insulatard stvarno potpuno povlaci, mozda bi bilo najbolje da u dogovoru s dijabetologom predjes na neki "moderniji" dugodjelujuci. Novo Nordisk ima Levemir. Druga mogucnost je Lantus.

Sad mi je sinulo - zene koje ostanu trudne a na Lantusu su, doktori obicno vracaju na Insulatard, jer nisu sasvim sigurni je li Lantus ok za vrijeme trudnoce (ne znam kakva je situacija s Levemirom)....hm, ako se Insulatard stvarno potpuno povlaci, zanima me sto li ce biti...

Offline Zadnji vezni

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 30.06.2008 u 13:46:17 »
dobio si tu informaciju u ljekarni? jesi li pitao u ljekarni na Vuk Vrhovcu?
da, nisam pitao u vuk vrhovcu

Citat:
kazes "bocica", jel to znaci da navlacis inzulin spricom iz bocice od 10 ml, tj. ne koristis pen?

da

Citat:
Eli Lilly proizvodi inzulin koji je istog sastava kao i Insulatard (kojeg proizvodi Novo Nordisk). U Hrvatskoj se (mislim) zove Humulin N, provjeri jos jer nisam 100% sigurna.

ali ako se Insulatard stvarno potpuno povlaci, mozda bi bilo najbolje da u dogovoru s dijabetologom predjes na neki "moderniji" dugodjelujuci. Novo Nordisk ima Levemir. Druga mogucnost je Lantus.

hvala, raspitat ću se na sljedećoj kontroli

am i part of the cure, or am i part of the disease?

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 30.06.2008 u 15:30:33 »
ali nema potrebe da prelazis na novi inzulin (na Levemir ili Lantus) ako su ti seceri OK na Insulatardu i ako to sam ne zelis, a povlaci se samo Insulatard u bocicama a jos uvijek je dostupan Insulatard u uloscima za pen. mozes nabaviti Novopen i poceti uzimati Insulatard uz pomoc pena, doza dugodjelujuceg kao i profil djelovanja ostaju isti kao sto su ti bili dosad. sto nije slucaj ako predjes na Levemir ili Lantus.

a mozes cak i navlaciti Insulatard iz uloska spricom.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 30.06.2008 u 15:30:33 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.