Autor tema: lazanje  (Posjeta: 2495 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

ana12345

• Gost
lazanje
« : Petak, 16.05.2008 u 14:57:01 »
ima li tko kakav dobar recept za lazanje, a da si ne moram duple jedinice dati?
hvala

Hrvoje

• Gost
Odg: lazanje
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 19.05.2008 u 10:28:40 »
ja imam dobar recept: dam si duple jedinice hihihi  ;D

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 19.05.2008 u 12:00:52 »
ja imam dobar recept: dam si duple jedinice hihihi  ;D
Dva put je dva put!!!  ::)
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline insekt9

• Ja znam...
« Odgovori #3 : Subota, 05.07.2008 u 17:56:19 »
Jedini način da s lazanjama izađem na kraj je da si dajem 2x Novorapida (+ cca 2 jed više Levemira, na dan kad su lazanje). Prvi put si dam 3-4 jed rapida više, a onda nakon 3,5-4h mjerim i korigiram rapidom. Obožavam ih, a onda nije teško dodatno bušenje, ionako puštam vodu na sve strane...
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Offline Rita

• Ja znam...
  • moram prestat pušit hitno
« Odgovori #4 : Petak, 18.07.2008 u 11:21:24 »
Jedini način da s lazanjama izađem na kraj je da si dajem 2x Novorapida (+ cca 2 jed više Levemira, na dan kad su lazanje). Prvi put si dam 3-4 jed rapida više, a onda nakon 3,5-4h mjerim i korigiram rapidom. Obožavam ih, a onda nije teško dodatno bušenje, ionako puštam vodu na sve strane...

malo me zbunjuje ovo - nisam baš luda za lazanjama, uvijek su mi bile malo previše "teške", pogotovo one po restoranima ili iz dostave, a niti onih hoummejd nisam mogla baš puno pojest. ali čini mi se da u jednom obroku ima ipak relativno malo tjestenine, nešto bešamela, umaka od paradajza i mesa - ne vidim da je to baš takva "ugljikohidratna bomba". ili se moj pojam "jednog obroka" prilično razlikuje od tvoga  ;)

Offline TATJANA

• Diabetički učenik
« Odgovori #5 : Četvrtak, 11.06.2009 u 11:04:34 »
kad ih pravim stavljam umak od pomadora koji sama kuham sa dosta luka jako sitno kosanim skoro pa mljevenim i on bude jako gust a crvena kapula(ona ljubicasta),je dobra za odrzavanje secera tak da je nemilice koristim.Toc od mljevenog mesa koji kuham u kojem je dodatak samo sol,i opet jako,jaako puno kapule.Sve kuham u vecim kolicinama pa poslje djelim u vrecice i zamrzavam sto olaksava za daljne obroke.....A umjesto besamela koristim vrhnje za kuhanje. Sos od pomadora i sos od mjevenog mesa po potrebi izvadim spojim u posebnoj posudi dodam malo cak ementalera i vjerujte za prste lizat .Mali sretan a jos sretnija jer su mu seceri ok.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #5 : Četvrtak, 11.06.2009 u 11:04:34 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.