Hrvatski savez dijabetičkih udruga
Dobrodošli,
Gost
. Molimo
prijavite se
ili se
registrirajte
. Jeste li propustili svoj
aktivacijski email
?
1 sat
1 dan
1 tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Dobrodošli na forum HSDU-a!
Forum
Pomoć
Traži
Kalendar
Prijava
Registracija
»
Dijabetes
»
Dijabetes i trudnoća
(Moderator:
cathy
) »
tema:
regulisanje secera
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
tema: regulisanje secera (Posjeta: 3789 )
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
sasa_zenica
Tek učim pisati...
regulisanje secera
«
:
Srijeda, 16.04.2008 u 09:44:40 »
postovanje kao sto sam vec pisao supruga mi je u trecem mjesecu
inace je bila na lantusu prije trudnoce medjutim kad smo saznali za trudnocu
prekinula je s lantusom i pocela primati neki drugi insulin
nazalos ne znam kako se zove iranstat ili tako nekako
imala je jake hipoglikemije dva puta je morala primati glukozu
sad je trenutno u bolnici na ginekologiji na internom nema mjesta
ostalo je sve uredu samo taj secer sto varira vise nizi nego vise
da li to moze naskoditi bebi
interesuje me vase iskustvo razmisljanje
hvala najljepsa
zabrinuti suprug
Evidentirano
Davor
Global Moderator
Spol:
Odg: regulisanje secera
«
Odgovori #1 :
Četvrtak, 17.04.2008 u 09:30:38 »
Neocekivane velike promjene secera u trudnoci su, posebno u prvom dijelu, vrlo ucestala pojava. Promjena tipa inzulina na pocetku trudnoce nije neka sreca, ali glavni razlog tolikim oscilacijama je upravo to "drugo stanje" u kojem se dešava gomila hormonalnih promjena. Dakle mnoštvo različitih hormona se u različitim količinama i u različitim vremenima pojavljuje u organizmu i većina ima utjecaja na razinu GUK-a.
Moj savjet je da te takvo ponašanje GUK-a nipošto ne baca u očaj, već da to smatraš nećim što jednostavno trudnoca donosi i optimisticno se suocavas s time dan na dan. Situacija ce se sigurno smiriti, a nacin suocavanja je i investicija u trakice za mjerenje guka, cesto mjerenje i korigiranje hrane i inzulina s obzirom na izmjerenu vrijednost. Moj prijedlog je da pokusas i sa
www.oglasnik.hr
, tu smo mi nadopunjavali zalihe po vrlo povoljnim cijenama. Mala je imala pravo na 2000 trakica/godišnje i to joj nije bilo dovoljno, pa si racunaj. Naravno da ima ljudi sa ovog foruma koji će ti pomoći u nabavci.
Negdje sam vec napisao da je dobar jutarnji guk jako tesko postici bez nocnog mjerenja (u npr 02.00h), te eventualne korekcije hranom ili inzulinom.
Ovo su iskustva dijabeticara sa zenom dijabeticarkom, a ne doktorski savjeti, dakle treba ih uzeti sa dozom rezerve.
p.s. prema doktorima iz Petrove, niski seceri ne stete toliko bebi, zato vole svoje pacijentice konstantno drzati i na 3 mmol/l....
«
Zadnja izmjena: Četvrtak, 17.04.2008 u 09:33:57 davor
»
Evidentirano
dtina
Diabetes junior
Spol:
«
Odgovori #2 :
Srijeda, 23.04.2008 u 12:34:07 »
složila bih se s Davorom....od riječi do riječi....samo bi dodala još par svojih...iz iskustva...
dakle...imala sam hipoglikemije cijelu trudnoću....normalno sam funkcionirala i sa šećerom 1.8....noći i noći sam provela s čokoladicama, jabukama i ostalim delicijama....čak mi je u jedno vrijeme bilo dosta prejedanja i bilokakve hrane....to je rezultiralo s nepotrebnih 2-3 kg moje težine iako sam na kraju trudnoće došla do zadovoljavajućih +15 kg...
uglavnom...to je sve normalno....proći će...samo treba biti oprezan...mjeriti...mjeriti i opet mjeriti....dan i noć...i meni je 2000 trakica jedva bilo dosta...bebi uglavnom ne škodi niski šećer...ona svoje uzme...naravno da je gora kombinacija kad je visoki...
i da....u jednom razgovoru s dr.B na VV baš smo komentirali te promjene inzulina na početku trudnoće i zaključili da je Lantus ako se mijenja kad je već do trudnoće došlo već mogao napraviti štetu kod razvoja organa te da njegovu primjenu u trudnoći zapravo ograničava nepostojanje papirnate potvrde o neštetnosti u trudnoći a ne to što će on napraviti neku veliku štetu...eto...želim vam svu sreću i da spremni dočekate svoju bebicu
Evidentirano
amna
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #3 :
Četvrtak, 01.05.2008 u 21:52:51 »
Dragi moji,
hvala vam na savjetima, stvarno ste mi pomogli
.
Ja sam i sama znala da moram stalno mjeriti secere. Istina da kupujem svaku trakicu i istina da su trakice poprilicno skupe, tako da mjerim oko 6-7 puta na dan. Takoder, mjerim i nocu u 2h i 5h. Mozda bih trebala i cesce mjeriti, ali...
Ali malo sam se smirila kako mi je bila predstavljena moja trudnoca od strane doktora. To je rezultiralo samo njihovim neiskustvom sa trudnicama dijabeticarkama. Ljekari su me gledali kao cudoviste sto sam uopste trudna. Nisu mi nimalo dali podrsku. Sad je moje stanje bolje. Kad vidim da mi je secer nizak nesto pojedem, kad je visi dam malo inzulina i tako. Nadam se da ce biti dobro. Nekako sam cijelo vrijeme manje-vise pod pritiskom, uvijek je prisutan strah. Pokusavam ne misliti toliko na sve to.
Jos jednom, hvala vam na savjetima i podrsci. Puno mi znaci.
Nadam se da me ne smatrate budalastom sto ovako nesto pitam, ali molim da mi pisete sve vezano za trudnocu i kako ste vi iznijele do kraja.
Pozdrav, Amna
Evidentirano
Davor
Global Moderator
Spol:
«
Odgovori #4 :
Petak, 06.06.2008 u 15:26:11 »
Amna,
koliko placas trakicu ili kutiju od 50 trakica?
Da budem malo konkretniji, sa
www.oglasnik.hr
(iako znam da si daleko, ali gdje ima volje...):
1) Aparat za mjerenje šećera u krvi sa 300 traktica i 300 lanceta, 350kn
2) Acu-check active trakice za mjer. šećera u krvi, 04/09, kutija 50kom., 130kn
3) Trakice za mjerenje šećera u krvi Bayer Elite 4 kutije po 120kn
4) Trakice za mjerenje šećera, poklanjam
5) Trakice, Ascensia controul , za kontrolu šećera u krvi, 130kn
Samo kopiraj točno ovaj link u browser:
http://www.oglasnik.hr/trazi/index.pl?page=main&gdje=sve&q=trakice
i dobiti ćeš trenutnu ponudu :-)
Cijene su raznolike, možda povoljnije nego tvoje. Na zalost dobrim djelom su to "dobrotvori" iz Zagreba, ne znam da li ti je Split bliže, ali i tamo se može štošta dogovoriti. Javi
p.s. ako ti zelis jos savjeta za trudnoću
www.diabetes.hr
- upravo objavih.
«
Zadnja izmjena: Petak, 06.06.2008 u 16:33:30 davor
»
Evidentirano
amna
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #5 :
Subota, 07.06.2008 u 20:13:41 »
Ovako:
Trakice za Accu Chek aparat od 50 komada placam 50 km (cca 200 kn);
Trakice za Bayerov aparat Ascensia microfil od 50 komada placam 100 km (cca 400 kn). Njih rijedje kupujem, s obzirom da su skupe.
Hvala na linku i novim uputama i savjetima. Sa muzem cu malo pogledati ove oglase, a cinjenica je da su povoljnije cijene na oglasniku i mislim da cemo se odluciti i doci kupiti ih.
Evidentirano
Davor
Global Moderator
Spol:
«
Odgovori #6 :
Subota, 07.06.2008 u 23:56:42 »
Nema frke.
Ako trebas jos bilo kakvu pomoc, ti samo javi.
Zivimo gotovo u samom centru Zagreba sa malim Lukom starim 7mj. , prosli smo dobar dio onoga sto ti prolazis i rado cemo pomoci.
Zenica - ZG je udaljena 364 km, a Zenica - Split 252km. Niti jedno nije blizu i put ili poštarina zacas pojede razliku u cijeni, ali ako netko ionako putuje, na obje lokacije ti vjerojatno mozemo pomoci s trakicama.
Evidentirano
amna
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #7 :
Ponedjeljak, 30.06.2008 u 15:07:25 »
Hvala na pomoci. Sad sam trenutno obezbjedjena sa trakicama, mama mi je nabavila ovdje u Zenici po nabavnoj cijeni.
Ali eto da znam da se mogu nekom obratiti ako mi nesto treba. I Cathy je isto pruzila pomoc. Zato ako negdje zapne eto mene, zovem.
Hvala vam
Evidentirano
«
Odgovori #7 :
Ponedjeljak, 30.06.2008 u 15:07:25 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
»
Dijabetes
»
Dijabetes i trudnoća