Autor tema: Bok svima  (Posjeta: 1411 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Lolita

• Ja znam...
Bok svima
« : Subota, 16.02.2008 u 14:06:24 »
Zelim vase misljenje..
Zadnjih nekoliko tjedana osjecala sam se dosta lose..nije mi se dalo ustati iz kreveta..stalno sam bila umorna i gladna..nisam mogla zaspati ako se ne napucam cokolina i opet sam se budila gladna. Stalno sam pila i isla na WC. Inace sam pobornik ful zdravog zivota i takvu hranu nisam nikad jela. Pa sam zabrijala da sam u depresiji i otisla kontrolirat stitnjacu. S njom je bilo sve ok ali mi je GUK nataste bio 9.8. Laborantica je bila uvjerena da sam nekaj pojela ( a stvarno nisam ) i narucila me opet sutra. Taj dan nisam skoro nista jela, ali svejedno drugo jutro 9,5. Dobila sam uputnicu za VV. Tamo su mi mjerili 2 sata nakon ful laganog i niskokaloricnog  dorucka i GUK 13.4. Dok mi je rekao da imam tip 1, ali da sam slucajnoscu otkrila to u samom pocetku i da je to super. Pretpostavlja da mi gusteraca radi jos 50-70 % ali vrlo nepravilno i da ne zna koliko ce to trajati ali da ce crknut kat tad. Dao mi je samo 8 j. Lantusa prije spavanja, rekao da jedem sto cesce, laganije i zdravije i narucio za kontrolu za tjedan dana. Ja sam odreagirala super, ali to je trajalo samo taj dan. Vec navecer sam tulila ko kisna godina. Sad jedem stvarno malo, cak je i meni to premalo ( a imam 168 cm i 53 kile vec zadnjih par godina), stalno si mjerim secer i on je opet povisen 2 sata nakon klope. Budim se sa 3,7 a 2 sata nakon  logorskog ½dorucka½  on bude preko 13. Ja cu mu na kontroli reci da ne mogu tako, doslovce umirem od gladi cijeli dan, ali me strah pojesti vise jer mi je rekao ako predje 14 da ga hitno zovem, a ja to ne zeeeeelim. Znam da je proslo tek par dana od moje dijagnoze i da se jos nista ne moze znati, ali iz vaseg iskustva..Da li je moguce da ja ipak imam tip 2 ili je stvarno moja bolest tek u pocetku? Imam 25 godina, uvijek sam zivjela zdravo i nikad nisam imala vise kila. Ja molim Boga da je tip 2 i da cu nekako to moci ½ izlijeciti ½. Pliz me utjesite....

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Odg: Bok svima
« Odgovori #1 : Subota, 16.02.2008 u 21:51:13 »
Necu te sada tjesiti, mozda malo kasnije...
Ako si bila u VV i ako su ti tamo rekli, vrlo vjerojatno (99.9%) su u pravu. Nisi napisala kod kojeg si dr, ali nije niti bitno.
Tvoje tjelo reagira tako jer nije naviknuto da dobiva "vanjski" inzulin. Tvoja gusteraca je prestajala raditi postepeno, a sada s lantusom opet odjedamput radi kako treba.
Mislim da se moras malo naviknuti na prvenstveno inzulin.
Sto se hrane tice, morao bi malo detaljnije vidjeti o cemu se radi, ali mislim da ne bi trebalo biti problema da i to uravnotezis i da se osjecas i sito i dobro.
Nisam vidio odakle si, no ako si iz Zagreba, preporucio bih ti da odes do Zagrebačkog dijabetičkog društva, Ilica 48, tel 4847-429 i na www.zadi.hr pa da tamo saznas iz prve ruke informacije koje su ti potrebne za sto lakse savladavanje dijabetesa.

Sada malo tješenja...
Dijabetičar je uvjetno zdrava osoba. To znaci da ako ces se drzati nekih načela u zivotu, prehrani itd da možes živjeti bez nekih problema (osim mjerenja GUK-a i davanja inzulina).

Sretno
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #2 : Nedjelja, 17.02.2008 u 12:45:07 »
Tony hvala ti puno na odgovoru. Puno o dijabetesu sam ucila na faksu, a i zadnjih par dana sam procitala toliko da me glava boli. Znam da sam vjerojatno u medenom mjesecu i da imam tip 1, ali dok ne bude gotov test na antitijela, ja se ipak nadam . Nada je k.., ali umire zadnja  ;D
Ne mislim da je tragedija uz sve bolesti koje danas postoje, ali sok mi je svejedno. procitala sam sve vase postove i divim se vasoj discipliniranosti i borbi. Meni se sad cini da ja to necu moci. Dijabetes jos nije postao moja svakodnevnica..potrebna je prilagodba i u psiholoskom smislu.
Drustvo cu posjetiti ovaj tjedan..hvala na informacijama. Svi me tjese, ali ja samo zelim razgovarati sa nekim tko to ima i da mi taj netko kaze da ce biti sve ok

Offline Tony

• Administrator
« Odgovori #3 : Nedjelja, 17.02.2008 u 18:55:27 »

Drustvo cu posjetiti ovaj tjedan..hvala na informacijama. Svi me tjese, ali ja samo zelim razgovarati sa nekim tko to ima i da mi taj netko kaze da ce biti sve ok

Biti ce sve OK!
Vjeruj mi. Ja imam staz 27 godina i eto...
 ;)

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
  • Spol: Ženski
« Odgovori #4 : Nedjelja, 24.02.2008 u 01:05:45 »
bok evo i mene !
i ja sam u depri ali zato što moje dijete ima 6.5 god i obolilo je od tipa 1.
kako dalje,tek je počelo živjeti?????????????
SUGAR IS GOOD!!

Offline Tony

• Administrator
« Odgovori #5 : Nedjelja, 24.02.2008 u 20:26:44 »
U isto vrijeme sam i ja dijagnosticiran, sada sam 35 bez nekih vecih problema. Cak sam i predsjednik jednog drustva dijabeticara.
Nije to najstrasnije, vjerujte mi!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #5 : Nedjelja, 24.02.2008 u 20:26:44 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.