Autor tema: NovoMix30 pitanje  (Posjeta: 1336 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Mirta

• Ja znam...
    • Migimage galerija
NovoMix30 pitanje
« : Četvrtak, 20.12.2007 u 20:54:13 »
Pozdrav!
Jedna moja poznanica, starija gospođa, odnedavno je prešla na inzulin i koristi NovoMix30. E sad, kako ja koristim sasvim drugu terapiju nemam iskustva sa tom koju ona koristi. Problem je naime sljedeći: šećeri su joj više manje OK, ali primjetila je da joj šećeri najčešće porastu 2 sata iza doručka (tada obično izmjeri), iako je visina šećera prije doručka bila OK, dala si inzulina koliko treba i pojela koliko smije. Za ručak šećer pak opet bude dobar. I navečer. Uzima 20 jedinica ujutro i 8 navečer. Ima li tko kakvu ideju što napraviti po tom pitanju i zašto su šećeri iza doručka visoki?  ???
Zahvaljujem,
Mirta

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: NovoMix30 pitanje
« Odgovori #1 : Četvrtak, 20.12.2007 u 22:57:03 »
ocito joj fali kratkodjelujuceg u jutarnjoj dozi. ako ne zeli mijenjati terapiju, mozda moze pokusati pojesti manje ugljikohidrata za dorucak. ja bih na njenom mjestu razgovarala s dijabetologom prvo.

ja svakom loncu poklopac ;D zapravo sam ti htjela reci, Mirta, da sam ti poslala privatnu poruku vezano za pitanje o odlasku na postdoc i zdravstveno osiguranje. na samoj temi ne mogu odgovoriti iz nekog razloga  :-\ a stari odgovor se izgubio prilikom selidbe foruma.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: NovoMix30 pitanje
« Odgovori #1 : Četvrtak, 20.12.2007 u 22:57:03 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.