Hrvatski savez dijabetičkih udruga
Dobrodošli,
Gost
. Molimo
prijavite se
ili se
registrirajte
. Jeste li propustili svoj
aktivacijski email
?
1 sat
1 dan
1 tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Dobrodošli na forum HSDU-a!
Forum
Pomoć
Traži
Kalendar
Prijava
Registracija
»
Dijabetes
»
Prehrana
(Moderatori:
Tony
,
krcko
,
Eva
) »
tema:
kolaći,šećer,sladila
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
tema: kolaći,šećer,sladila (Posjeta: 3316 )
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
arka
Tek učim pisati...
kolaći,šećer,sladila
«
:
Ponedjeljak, 17.12.2007 u 09:49:33 »
Bok!
Dečku bi za Božić radila neke kolaće pa me zanima koliko sladila,fruktoze da stavim umjesto šećera da dobijem isti efekt.
Radila bih Tiramisu,a nikako ne mogu naći recept prilagođen dijabetičatima za taj kolač.
Hvala na pomoći....
Evidentirano
cathy
Global Moderator
Spol:
Odg: kolaći,šećer,sladila
«
Odgovori #1 :
Utorak, 18.12.2007 u 01:24:17 »
fruktoza je skoro duplo sladja od obicnog bijelog secera, sto bi znacilo - duplo manje.
ali neka se jave oni koji rade takve kolace, nemam bas iskustva.
Evidentirano
dado
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #2 :
Srijeda, 19.12.2007 u 09:30:59 »
Bok!
Evo imam ti ja jedan recept za tiramisu koji sam našla jednom davno na Internetu, ne znam više ni na kojoj stranici.
Ja sam ga radila par puta svome dečku i nije loš. Nije kao pravi tiramisu, ali je ok.
Jedino što sam ja umjesto piškota stavljala Petit Beure (kako li se to piše?!) bez šećera jer piškote bez šećera ne postoje.
Tiramisu
Da bi mogli uživati u ovoj poznatoj slastici umjesto mascarponea upotrijebite svježi kravlji sir.
Sastojci (8 komada)
250 g kiselog mlijeka (10%mliječne masti)
250 ml kiselog vrhnja (20%mliječne masti)
125 g svježeg kravljeg sira
60 do 75 g fruktoze
3 žlice likera od kave ili jaka crna kava pomješana s vermutom ili martinijem
1 žlica umjtnog sladila (u prahu ii tekućini)
4 žlice instant kave
24 piškota
1 mala žličica gorkog kakaa
Izmješajte vrhnje, sir i mlijeko, dodajte fruktozu, sladilo i liker. Neka bude glatka masa. Izmješajte instant kavu sa 75 ml vode i u to potopite brzo jednu po jednu piškotu (pazite da se ne razlome). Piškote poslažite na dno 20-centimetarske (2-litarske) posude.Polovicu kreme stavite po piškotama. Na to poslažite jošjedan red namočenih piškota i opet pokrijte kremom.Pokrijete i ostavite neko vrijeme u hladioniku. Prije posluživanja posujte kakaom u prahu.
Evidentirano
arka
Tek učim pisati...
«
Odgovori #3 :
Srijeda, 19.12.2007 u 12:05:43 »
Hvala ti!
Evidentirano
dado
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #4 :
Srijeda, 19.12.2007 u 18:48:35 »
To je bila Dragana, logirana na moj nick. Samo da se zna
Evidentirano
Tony
Administrator
Spol:
«
Odgovori #5 :
Četvrtak, 20.12.2007 u 06:57:39 »
Daraga D....ragana
Imas gore registriraj se i pisi. To samo da ti mozemo privatne poruke slati, a da dado ne zna!
Sala naravno...
Mislim reci cu i dadi da sam ti poslao poruku!
a STO SE KOLACA TICE, JA SAM DOSAO DO ZAKLUCKA DA AKO ZNAS STO JE U KOLACU I BAREM OKVIRNO ZNAS IZRACUNATI POTREBE ZA INZULINOM DA JE MOZDA CAK I PUNO JEDNOSTAVNIJE UZETI "PRAVE" KOLACE I TO JE TO.
nARAVNO, NE GOVORIM DA SE UZIMAJU BAKLAVE, ALI NEKI PROSJECAN KOLAC...ZASTO NE?
Ne vicem, slucajno sam kliknuo CapsLock, a neda mi se u ovu uru ponovo pisati...
Evidentirano
Pozdrav Tony
--profesionalni dijabetičar--
«
Odgovori #5 :
Četvrtak, 20.12.2007 u 06:57:39 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
»
Dijabetes
»
Prehrana