ti ljudi koji moraju noziti naocale, ali ih ne nose jer misle kako dobro vide.
ih ionako nevezano za kontrolu opet nece nositi za vrijeme voznje.
oni koji su odgovorni i sami svjesni da dobro ne vide ce neovisno o ogranicenju vozacke sami potraziti lijecnika.
u biti sam htjela svojim pitanjem ukazati na besmislenost tih pregleda i ogranicenja.
osobno da imam problema s nesvjesnim hipoglikemijama ne bi sigurno sjedala u auto, stavljala svoju glavu u torbu
bez prethodne kontrole secera.
mene osobno vise brinu psihicki nestabilni ljudi za volanom nego dijabeticari.
znam ljude koji ne da ne vide dobro nego im se pricinjavaju stvari, a imaju vozacke dozvole.
ne mislim naravno kako dijabetes ne moze imati los utjecaj na sposobnost voznje.
samo mislim da tad kad ima los utjecaj, ne utjece samo na voznju vec na opcenito cijeli zivot u toj mjeri da mislim kako ti ljudi s takvim komplikacijama onda ni ne sjedaju za volan, ako imaju mrvicu odgovornosti.
koliko se sjecam tamo se na lijecnickom potpisuje i da si psihicki i mentalno zdrav.
ako to jesi, onda ne sjedas u auto s secerom na 3, kao sto ne sjedas niti pijan.
a vise je rekla bih onih koji sjedaju alkoholizirani nego dijabeticara u hipoglikemiji.
bas me zanima koliko nesreca su skrivili dijabeticari na racun svoje bolesti.
po meni su te kontrole stvarno besmislene i u krajnosti samo pune neciji budjet.
mozda istina ne bi trebalo ukidati lijecnicke preglede s obzirom da mnogi ne vode racuna o sebi.
ali moglo bi se to regulirati na taj nacin da svatko od svog dijabetolga donese potvrdu kako je dobro reguliran.
u slucaju da nije, ako nije sposoban za voznju da mu se onda ukine vozacka.
a ne da svaki dijabeticar svakih 2-3god dokazuje kako je i dalje sposoban za voznju.