Autor tema: Vozačka  (Posjeta: 7920 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: Vozačka
« Odgovori #30 : Utorak, 25.01.2011 u 07:27:18 »
Cathy slazem se s tobom.
JA osobno bi dao uvijet da dijabetolog napise da je dijabetes reguliran kako spada i da se na osnovu toga daje dozvola sa ili bez ogranicenja.
Ruku na srce lijecnik medicine rada ne zna o dijabetesu koliko i mi, tako da...

A hipoglikemiju moras sam tretirati u svim situacijama. Voznja je samo jedna od njih!

Naravno, ali mislila sam na razvijeni hypo unawareness. Od toga nažalost pati jedan dio ljudi koji dugo imaju dijabetes:

http://www.diabetesmonitor.com/b282.htm
http://www.centremedsurg.com/Forms/Hypo%20unawareness.pdf

Poznajem preko interneta ženu koja je išla na transplantaciju beta stanica, samo zbog toga. Inače nije imala nikakve druge komplikacije.

ana12345

• Gost
« Odgovori #31 : Utorak, 25.01.2011 u 11:45:34 »
ti ljudi koji moraju noziti naocale, ali ih ne nose jer misle kako dobro vide.
ih ionako nevezano za kontrolu opet nece nositi za vrijeme voznje.
oni koji su odgovorni i sami svjesni da dobro ne vide ce neovisno o ogranicenju vozacke sami potraziti lijecnika.
u biti sam htjela svojim pitanjem ukazati na besmislenost tih pregleda i ogranicenja.
osobno da imam problema s nesvjesnim hipoglikemijama ne bi sigurno sjedala u auto, stavljala svoju glavu u torbu
bez prethodne kontrole secera.
mene osobno vise brinu psihicki nestabilni ljudi za volanom nego dijabeticari.
znam ljude koji ne da ne vide dobro nego im se pricinjavaju stvari, a imaju vozacke dozvole.
ne mislim naravno kako dijabetes ne moze imati los utjecaj na sposobnost voznje.
samo mislim da tad kad ima los utjecaj, ne utjece samo na voznju vec na opcenito cijeli zivot u toj mjeri da mislim kako ti ljudi s takvim komplikacijama onda ni ne sjedaju za volan, ako imaju mrvicu odgovornosti.
koliko se sjecam tamo se na lijecnickom potpisuje i da si psihicki i mentalno zdrav.
ako to jesi, onda ne sjedas u auto s secerom na 3, kao sto ne sjedas niti pijan.
a vise je rekla bih onih koji sjedaju alkoholizirani nego dijabeticara u hipoglikemiji.
bas me zanima koliko nesreca su skrivili dijabeticari na racun svoje bolesti.
po meni su te kontrole stvarno besmislene i u krajnosti samo pune neciji budjet.
mozda istina ne bi trebalo ukidati lijecnicke preglede s obzirom da mnogi ne vode racuna o sebi.
ali moglo bi se to regulirati na taj nacin da svatko od svog dijabetolga donese potvrdu kako je dobro reguliran.
u slucaju da nije, ako nije sposoban za voznju da mu se onda ukine vozacka.
a ne da svaki dijabeticar  svakih 2-3god dokazuje kako je i dalje sposoban za voznju.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #32 : Utorak, 25.01.2011 u 14:46:10 »
koliko se sjecam tamo se na lijecnickom potpisuje i da si psihicki i mentalno zdrav.

Pichi Mujo autoputom i slusa radio. Na radiju objave da je na autoputu neki ludjak usao u krivom smjeru. Na to ce Mujo "Sta jedan, ima ih na stotine!"
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Eva

• Moderator
« Odgovori #33 : Utorak, 25.01.2011 u 17:21:34 »
Šta radi plavuša na autoputu na listu papira? Vozi A4! :lol:

ana12345

• Gost
« Odgovori #34 : Utorak, 25.01.2011 u 23:22:48 »
imam i ja jedan.. bas sam ga izmislila:-)
zasto se dijabeticarka, naravno plavusa, boji voziti cabrio?
ako slucajno padne kisa da se ne rastopi.
:-)

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #35 : Srijeda, 26.01.2011 u 08:29:38 »
:rofl:

A ja baš neki dan posvijetlila kosu. Ništa, sad neću kupiti cabrio.

Offline Eva

• Moderator
« Odgovori #36 : Srijeda, 26.01.2011 u 09:22:50 »
 :lol:

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #36 : Srijeda, 26.01.2011 u 09:22:50 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.