Pozdrav!
Imala bih jedno pitanje u vezi zdravstvenog osiguranja u inozemstvu. Naime, sa svojim dragim planiram otići na godinu dana u Europu, najvjerojatnije Švedsku, gdje će on raditi, a ja neću, idem samo kao pratnja. On će tamo naime odrađivati svoj postdoktorat na jednom institutu, ali to sad nije važno. Ja ću svoj posao u Hrvatskoj (radim u školi) staviti na led i ostajem bez svih pripadajućih prava, pa i bez zdravstvenog. Zanima me, na koji način mogu biti zdravstveno osigurana u Švedskoj i da li je moguće da tamo dođem do svih potrebnih stvarčica za dijabetes (inzulin, iglice, trakice, eventualni pregledi), a da su pokrivene nekim osiguranjem, drugim riječima da ih ne plaćam sama jer je sve to prilično skupo, a mi ćemo živjeti od jedne ne baš prevelike plaće.
Evo, ako tko ima kakvo iskustvo, savjet ili ideju bila bih veoma zahvalna na pomoći. :smt023
Ja sam naime zvala HZZO telefonom, ali nema šanse da na taj način dobiješ ikakvu informaciju. Probat ću naravno otići i osobno tamo, ali nikako ne stižem. A najviše me zanima zapravo sama specifičnost šećerne bolesti i njenog hendlanja u stranoj zemlji. :smt017