Autor tema: Odlazak u inozemstvo na godinu dana i zdrav. osiguranje?  (Posjeta: 1850 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Mirta

• Ja znam...
    • Migimage galerija
Odlazak u inozemstvo na godinu dana i zdrav. osiguranje?
« : Utorak, 13.11.2007 u 18:33:27 »
Pozdrav!
Imala bih jedno pitanje u vezi zdravstvenog osiguranja u inozemstvu. Naime, sa svojim dragim planiram otići na godinu dana u Europu, najvjerojatnije Švedsku, gdje će on raditi, a ja neću, idem samo kao pratnja. On će tamo naime odrađivati svoj postdoktorat na jednom institutu, ali to sad nije važno. Ja ću svoj posao u Hrvatskoj (radim u školi) staviti na led i ostajem bez svih pripadajućih prava, pa i bez zdravstvenog. Zanima me, na koji način mogu biti zdravstveno osigurana u Švedskoj i da li je moguće da tamo dođem do svih potrebnih stvarčica za dijabetes (inzulin, iglice, trakice, eventualni pregledi), a da su pokrivene nekim osiguranjem, drugim riječima da ih ne plaćam sama jer je sve to prilično skupo, a mi ćemo živjeti od jedne ne baš prevelike plaće.
Evo, ako tko ima kakvo iskustvo, savjet ili ideju bila bih veoma zahvalna na pomoći. :smt023
Ja sam naime zvala HZZO telefonom, ali nema šanse da na taj način dobiješ ikakvu informaciju. Probat ću naravno otići i osobno tamo, ali nikako ne stižem. A najviše me zanima zapravo sama specifičnost šećerne bolesti i njenog hendlanja u stranoj zemlji.  :smt017

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odlazak u inozemstvo na godinu dana i zdrav. osiguranje?
« : Utorak, 13.11.2007 u 18:33:27 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.