Autor tema: Mjerite li klincima GUK?  (Posjeta: 8900 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Maja

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Mjerite li klincima GUK?
« : Četvrtak, 01.11.2007 u 09:37:28 »
...i znate li da li kod male djece rasponi GUK-a trebaju biti kao kod odraslih?

Naime, u zadnje vrijeme šefica mi pije puno tekućine pa mi vrag nije dao mira. GUK 8,2.
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Mjerite li klincima GUK?
« Odgovori #1 : Subota, 03.11.2007 u 12:48:09 »
Ja sam svom sinu mjerila 2 puta isto zbog toga što je pio puno tekućine. Oba puta je bio 5 i nešto. Bilo je to u toku dana kad je već bio jeo.
Ne znam jel raspon kod male djece isti kao i kod odraslih.  :??)

~~ Desiree ~~

Offline cathy

• Global Moderator
Mjerite li klincima GUK?
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 05.11.2007 u 02:06:31 »
ne znam za raspon kod djece, ali mislim da rezultat koji dobijes preko aparatica svakako nije dovoljno precizan. ako nema secera u urinu, nemoj panicariti. opet, ako te bas frka, napravi test u laboratoriju.

Offline Maja

• Ja znam...
Mjerite li klincima GUK?
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 05.11.2007 u 07:50:25 »
Znam da nisu precizni rezultati sa aprataićem ali povišeno je povišeno, a ne bih ju htjela mrcvariti i s tim ako nema potrebe, imamo već drugih zdravstvenih problema.
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Mjerite li klincima GUK?
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 05.11.2007 u 12:54:15 »
Čuj, zlu ne trebalo, ja bi ipak to provjerila u laboratoriju.

~~ Desiree ~~

Offline IVANA

• Tek učim pisati...
  • **
Odg: Mjerite li klincima GUK?
« Odgovori #5 : Ponedjeljak, 04.02.2008 u 13:25:48 »
Znam da nisu precizni rezultati sa aprataićem ali povišeno je povišeno, a ne bih ju htjela mrcvariti i s tim ako nema potrebe, imamo već drugih zdravstvenih problema.
Ja sam se tek sad ukljucila pa bih cisto iz svog iskustva rekla da bi trebalo skociti do labosa (ako slucajno vec niste) jer ipak HbA1c vide pa se moze malo vise znati.
Meni je djete dijabeticar (ima 6,5 g) ali nije na inzulinu nego samo dijeta. Idemo svakih par mjeseci do Vinogradske na kontrolu. Ja mu mjerim tu i tamo sa aparaticem i za sada je status na istom. Naravno pred neku bolest (prehladu i sl.) obavezno mu skoci secer! Inace HbA1c mu je 6,4.
Uglavnom, drzite se!
Pozdrav

Offline SANDRA

• Forumski moderator
« Odgovori #6 : Utorak, 05.02.2008 u 08:26:31 »
Imam djete od 6,5 godina. Do sada sam mu samo 2 puta izmjerila GUK ali zato što je jedno vrijeme pio puno vode. I sve je bilo u redu. I ne mislim djete više s time "mrcvariti". Zato pustite djecu neka uživaju.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #7 : Subota, 12.04.2008 u 18:07:03 »
Moje misljenje je da se mala djeca niposto ne mrcvare ako im se jednom u npr. 3 mjeseca izmjeri GUK. Tu ponajprije mislim na djecu za koju iz nekog razloga postoji dodatna mogucnost da dobiju dijabetes. Mi ga sebi mjerimo cca 4 puta dnevno. Postoje brojni roditelji dijabetičari koji su sigurni da bi primjetili da nešto s GUK-om djeteta ne štima bez mjerenja, ali siguran sam da često ne primjete niti da s njihovim vlastitim nije sve u najboljem redu.

Offline Virtuallmommy

• Diabetički wannabe
« Odgovori #8 : Utorak, 14.04.2009 u 21:25:13 »
Mi nažalost djetetu moramo mjeriti GUK i do 10 puta dnevno. Ima 16 mjeseci, novootkriveni dijabetes tip 2. Isto tako moram reći da su mu šećeri turbo nepredvidljivi, skaču i padaju i čini se da nema nikakve uzročno posljedične veze s onim što radimo - pravilna prehrana (sve izračunato do detalja), kretanje, pravovremeno davanje insulina. Ja bi na tvojem mjestu provjerila...

Offline stylex

• Ja znam...
« Odgovori #9 : Četvrtak, 16.04.2009 u 16:54:30 »
Mi nažalost djetetu moramo mjeriti GUK i do 10 puta dnevno. Ima 16 mjeseci, novootkriveni dijabetes tip 2.
Jesi sigurna da je tip 2?
Naime, mislim da je to prepreprerano za dobiti tip 2.

Offline Virtuallmommy

• Diabetički wannabe
« Odgovori #10 : Četvrtak, 16.04.2009 u 20:40:45 »
Ma zeznula sam se. Tip 1 je. Nisam ni skužila šta sam napisala. Nije ni čudo. Totalno sam u outu.

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #11 : Petak, 17.04.2009 u 07:43:29 »
Ja sam svojoj Miji 5,6 puta izmjerila šećer uglavnom kada je tražila puno piti,ali uvijek je bio u normali.

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #12 : Petak, 17.04.2009 u 09:34:58 »
E ljudi moji, onda samo ja imam problem! :)
Moj trci po stanu, pronalazi aparatice, pikalice ... i sam se pika!
Ujutro je plako ko da ga tucemo jer mu nisam dao da mjeri secer! Strasno.
Prosli tjedan je sve sam napravio. "Ukrao" aparatic iz ruksaka, otvorio, upalio i izbacio trakicu, piknuo se, stavio krv, cekao rezultat, bacio trakicu i pospremio aparat nakon toga. Supruga i ja samo gledali. Nista mu rekli, sve malac sam.
Imao je 5 GUK. To nije znao sam procitati! :) Inace 2 godine!

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #13 : Petak, 17.04.2009 u 09:49:46 »
Uh, moji na sam prijedlog mjerenja pocnu urlat kao da ih u najmanju ruku hocu zaklat. Ni u bolnici ne reagiraju puno bolje na vadjenje krvi. Hrabri su na tatu ;D

Jakova (7) sam jedno vrijeme uzaludno nagovarao... iduci put kad se slucajno porezao umjesto uobicajenog cviljenja dotrcao je s krvavim prstom vicucu TATA MJERIII!!! GUK je bio malo ispod 5. Emu (5) sam jednom uspio nagovoriti, ali kad sam je piknuo pocela je plakati i tuzila me mami. Od mjerenja nije bilo nista, a ja sam zaradio zabranu prilaska Emi s glukometrom u ruci.

Zato su oboje jako hrabri i voljni pomoci kad treba pikati mene, bilo s lancetom bilo s drugim hladnim oruzjem :mig:
« Zadnja izmjena: Petak, 17.04.2009 u 09:54:20 krcko »
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #14 : Petak, 17.04.2009 u 17:53:51 »
Pa ni moju Miju nije teško za nagovorit,jako brzo pristane,samo me uvijek prvo pita "šta ćeš mi dati ono drugo za inzulin"..
Kada joj kažem da ne onda odmah pruži prst i stisne oči,a nakon pikanja urla od sreće kako to ništa ne boli,onda bi još jednom htjela.
I onda stalno stišće tu krv cijedi je van iz prsta dokle god ide,neće da stavi vaticu da stane,to joj je neka fora,liže ju..

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Petak, 17.04.2009 u 17:53:51 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.