Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
Da se malo nadovežem na temu: da li zna netko dal postoji neki drugi voćni jogurt osim AB kulture (0,1% m.m., bez dodanih šećera) za dijabetičare?Imam problem da ga zadnje vrijeme ne mogu naći a ne volim obični.Tražim još par stvari: kakao bez šećera i musle/žitarice s okusom čokolade bez šećera?
jednom sam pregledala citavu policu s vocnim jogurtima, nisam nasla niti jedan bez dodatnog secera ili umjetnog,tako sam zakljucila, kad se bas zazelim tako necega mi je najbolje u obicni jogurt narezati voce.inace, light proizvodi su izmisljotina. osobno ih izbjegavam.kakao bez secera postoji onaj koji se stavlja u kolace, tu i tamo si ga napravim. nije sladak, ali ima tu boju pa se zavaram:-)sto se tice zitarica s okusom cokolade bez secera mi zvuci jednako kao da zelim pojesti vocku bez fruktoze.
bas zato su i izmisljotina ti light proizvodi.jos puno toga sto je u light proizvodima ni ne pise na deklaracijama.
Nisam pronašla na webu, a dosad nisam kupovala light voćne jogurte, pa me zanima: 1. koliko se grama ugljikohidrata nalazi u 100 g takvog jogurta 2. ako je dodan zaslađivač umjesto šećera, o čemu se točno radi3. koliko ima kalorija u 100 g?
Tražim još par stvari: kakao bez šećera i musle/žitarice s okusom čokolade bez šećera?
Citat: Provincijalka - Nedjelja, 27.02.2011 u 19:53:18Tražim još par stvari: kakao bez šećera i musle/žitarice s okusom čokolade bez šećera? Da se vratimo malo na musle. Kao i vocni jogurt, to si isto mozes sama sloziti - zobene i ostale pahuljice pomijesas s kostunicama, suhim vocem, kakaom ili cime vec volis. Medjutim! To ti je svejedno hrana s jako velikim udjelom UH. Sto ne znaci da je ne smijes jesti, ali moras strogo paziti na kolicinu. Meni je za dorucak sve iznad tri zlice previse (ne pase mi ujutro se krcati brzodjelujucim). Kod tako malih kolicina nema bitne razlike izmedju kupovnog i home-made muslija, bar sto se GUK-a tice. U domacem tocno znast sto ima unutra, a vocnog si znam napraviti bolje od kupovnog. Crunchy frog s okusom cokolade ipak je teze sloziti u kucnoj radinosti...