Autor tema: hipo  (Posjeta: 1903 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
hipo
« : Utorak, 03.07.2007 u 14:30:03 »
Bila sam na moru i kad sam došla s plaže izmjerim šećer a kad ono 1,9..stvar je u tome što uopće nisam osjećala da mi je tako nizak..odmah sam išla jest i počela me panika hvatat..baš sam bila nekako tjeskobna..
zanima me kak to da ga nisam osjetila da mi je tako nizak?

Offline kkurilj

• Skoro profi diabetičar
    • http://www.dijabetes-osijek.com
hipo
« Odgovori #1 : Utorak, 03.07.2007 u 19:01:11 »
Događa se ponekad da ne osjetiš hipo. Kod mene je jednom GUK bio 1,2 a od klasičnih simptoma hipa ni traga. Sve što sam osjetio je da mi je malo muka. A kad sam vidio očitanje od 1,2 Nutella je nastradala :-)
 novootkriveni slatkiš tipa 1 -

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
hipo
« Odgovori #2 : Srijeda, 04.07.2007 u 12:23:05 »
Evo ja sam jučer imala 1,6 i bila sam u gradu. Moj muž inače odmah skuži po mom ponašanju da imam hipo ali jučer apsolutno nikakvih simptoma. Sjeli smo se u slastičarni da sin pojede sladoled i ja bez veze išla mjeriti šećer i šokirala se kad sam vidjela 1,6. Ne moram niti spominjati da sam bila jaaako sretna što smo baš u slastičarni pa je odmah pao jedan fini kolač i ostatak sinovog sladoleda. :smt023
Kad smo odlazili, šećer je već bio 5.

~~ Desiree ~~

Offline dado

• Ja znam...
  • Spol: Muški
    • http://www.diabetes-split.hr
hipo
« Odgovori #3 : Četvrtak, 05.07.2007 u 22:27:47 »
Zanimljiva situacija prije dvadesetak dana: hipo 2,9 ništa strašno , par kesica kafićkoga šećera, imao sam neke kolače pri ruci pa sam pojeo jedan ali ne pomaže, pa još jedan i tek nakon 15-ak min sam se osjećao dobro.
Mislim se sad kako će vjerovatno skočiti šećer i izmjerim ga za cca 30 min a on 15 i uzmem  6 jedinica inzulina. OK sad je sve sređeno idemo dalje. Za jedno 5 min od davanja inz. ponovo se osjećam čudno. Izmjerim a on 3,1!!! Što znači da onih 15 nije bilo 15 :smt017 . Trka, panika, ulivanje u sebe kojekakvih sokova i šećera u svim oblicima.
Jedino šta mogu zaključiti je da je iz nekog nepoznatog razloga aparat pokazao 15mmol/L.

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
hipo
« Odgovori #4 : Četvrtak, 05.07.2007 u 23:25:28 »
je li moguce da ti prsti nisu bili cisti?

aparatici nisu sasvim precizni, ali odstupanja rezultata su obicno unutar 20% od prave vrijednosti secera u krvi.

Offline Aquiles

• Diabetički wannabe
hipo
« Odgovori #5 : Nedjelja, 08.07.2007 u 18:47:13 »
Kad smo već kod mora :) uskoro idem, još nisam iskusio more zajedno sa diabetesom, jel ima kakvih prijedloga? a i nisam bio na moru 100 godina, bijel sam ko sir, inače svijetle puti.....kakvo je korištenje beta karotena s diabetesom ako itko zna?

Offline Desiree

• Forumski moderator
hipo
« Odgovori #6 : Nedjelja, 08.07.2007 u 19:53:07 »
Ja sam pila bevital sun kapsule i nisam nikakvih problema imala. Prije ulaska u more obavezno mjeriti šečer. Ako si sklon naglim padovima šećera, bolje ga je malo povisiti prije plivanja nego da te u moru uhvati hipo.
Ja imam alergiju na sunce i svake godine koristim Eucerin SPF 25, linija protiv alergije na sunce i više nemam problema s tim. Ne sunčam se, dođem doma bijela, nikad se nisam baš voljela pržiti na suncu. U današnje vrijeme se to ionako nikome ne preporuča.

~~ Desiree ~~

Offline bakrena

• Forumski moderator
  • Spol: Ženski
hipo
« Odgovori #7 : Ponedjeljak, 09.07.2007 u 10:38:51 »
kao prvo nosi aparatic sa sobom na plazu, mjeri malo cesce, i ne bi trebalo biti problema
a sto se tice beta karotena, mislim da si vec trebao poceti s tim ako planiras skori ici... ja sam ove godine pila beta karoten,i  kaj se dijabetesa tice sve je bilo ok, a i rezultati se vide, vele...
 eto...malo sam u hipu pa ako su mi recenice cudne ...jbg...
.....
:wave:

Offline Tony

• Administrator
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
hipo
« Odgovori #8 : Ponedjeljak, 09.07.2007 u 12:24:23 »
Citat: "bakrena"

eto...malo sam u hipu pa ako su mi recenice cudne ...jbg...
.....
:wave:

I ja sam u hipu kad citam topic o Cupavcima!
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline insekt9

• Ja znam...
hipo
« Odgovori #9 : Četvrtak, 12.07.2007 u 14:37:23 »
meni se x puta zna dogoditi da izmjerin oko 2, a apslolutno nikakvih simptoma, a sto je najgore, tek izasao iz automobila.  :smt017 . Sreca pa me ne uhvati dok vozim, ne daj Boze da neko strada zbog toga...
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
hipo
« Odgovori #10 : Ponedjeljak, 16.07.2007 u 09:31:54 »
bila sam neki dan kod doktora i reko je da mi to aparatić nije dobro izmjerio jer je bio pregrijan,al mislim da to i je zato jer sam taj dan bila na putu i aparatić mi je bio u vrućem autu..

Offline Desiree

• Forumski moderator
hipo
« Odgovori #11 : Ponedjeljak, 16.07.2007 u 14:10:26 »
Meni se je jednom izblesirao jer sam ga kad smo išli na plažu, slučajno s inzulinom spremila u prijenosni frižider. Sva sreća odmah došao je k sebi nakon nekoliko minuta.

~~ Desiree ~~

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

hipo
« Odgovori #11 : Ponedjeljak, 16.07.2007 u 14:10:26 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.