Autor tema: sladila  (Posjeta: 2379 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
sladila
« : Ponedjeljak, 02.07.2007 u 15:22:13 »
da,čula sam da koristeći preveliku količinu sladila se može dobit karcinom..pa me zanima kak vi ostali kontrolirate,dal pazite kolko proizvoda s sladilima pojedete i dali jedete?i još mi najgore kad si kupim čokoladu nesmijem pojest više od 2 reda jer me onda napuhava i nije mi dobro u trbuhu  :smt090  :-?

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Re: sladila
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 02.07.2007 u 15:55:56 »
Citat: "*Petrra*"
da,čula sam da koristeći preveliku količinu sladila se može dobit karcinom..pa me zanima kak vi ostali kontrolirate,dal pazite kolko proizvoda s sladilima pojedete i dali jedete?i još mi najgore kad si kupim čokoladu nesmijem pojest više od 2 reda jer me onda napuhava i nije mi dobro u trbuhu  :smt090  :-?

obicno sladila djeluju laksativno, a kancerogeno je sve...od ispusnih plinova preko aspartama pa sve do zivota kojim se danas zivi. Ne pojedem aspartama 1kg na dan pa se ne brinem. Pa vec bi izumrli da je to toliko kancerogeno, okej npr glupi ameri znajo oversize themself pa ni ne znaju na kraju od cega dobe rak. Ma, masem rukom na sve to...

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
sladila
« Odgovori #2 : Utorak, 03.07.2007 u 08:35:29 »
veliš da je sve to preuveličano?
ha čim je kemija s tim sladilima...nije dobro..

Offline gordan

• Ja znam...
    • http://psychoblogija.blog.hr/
sladila
« Odgovori #3 : Utorak, 03.07.2007 u 09:36:30 »
veliš da je sve to preuveličano?
ha čim je kemija s tim sladilima...nije dobro..

A gle, kemije imaš u svemu ... teško je naći neki prehrambeni proizvod bez nekog aditiva ... naravno nisu svi kancerogeni, međutim ja kad vidim da je neki E zabranjen u nekoj državi, a nije i u nas, nastojim ga izbjegavati.
... kad smo već kod umjetnih sladila, isprobao sam Splendu i čini mi se OK (a   podnosi i termičku obradu)

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
sladila
« Odgovori #4 : Srijeda, 04.07.2007 u 08:41:44 »
Citat: "gordan"

A gle, kemije imaš u svemu ... teško je naći neki prehrambeni proizvod bez nekog aditiva ... naravno nisu svi kancerogeni, međutim ja kad vidim da je neki E zabranjen u nekoj državi, a nije i u nas, nastojim ga izbjegavati.
... kad smo već kod umjetnih sladila, isprobao sam Splendu i čini mi se OK (a   podnosi i termičku obradu)

vrijedi onda isprobati splendu na cupavcima, ja nisam...mmm...ne idu mi cupavci iz glave, uf

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
sladila
« Odgovori #5 : Srijeda, 04.07.2007 u 11:24:49 »
Niti meni cupavci ne idu iz glave!!
Petraaaaa, ajde dodji , s cupavcima :smt026 , u ZDD u cetvrtak iza 18 sati. Neki ce pakirati nas omiljeni casopis ZADI, ali ici ce lakse uz cupavce...
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
sladila
« Odgovori #6 : Srijeda, 04.07.2007 u 12:26:58 »
U kojim sladilima ima aspartama? Jel ima uopče na našem tržištu sladila s aspartamom?

~~ Desiree ~~

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
sladila
« Odgovori #7 : Srijeda, 04.07.2007 u 14:09:05 »
da,ima,aspartama ima gotovo u svim light proizvodima,baš sam neki dan otkrila da je u biti aspartam otrov za organizan..
evo link..   www.nexusmagazine.com  ...a ima i prijevod,doduše na srpskom..al je čitljivo..  http://www.galaksija.com/aspartam.htm
Probat ću napravit čupavce..al prvo moram nać izvorni recept,pa kupit namirnice koje treba,pa napravim,pa testiram i onda u veću proizvodnju.. :smt043  pa možda i svratim do Ilice jedan dan s čupavcima  ;-)  javim kakvi će ispast

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
sladila
« Odgovori #8 : Srijeda, 04.07.2007 u 14:19:02 »

Probat ću napravit čupavce..al prvo moram nać izvorni recept,pa kupit namirnice koje treba,pa napravim,pa testiram i onda u veću proizvodnju.. :smt043  pa možda i svratim do Ilice jedan dan s čupavcima  ;-)  javim kakvi će ispast

To je poduzetnički dug!
Samo naprijed, ...jedva cekamo!!!
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

sladila
« Odgovori #8 : Srijeda, 04.07.2007 u 14:19:02 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.